Οι συμμετοχές για το Dakar 2006 για τις μοτοσικλέτες έκλεισαν.

Παρόλο ότι οι συμμετοχές άνοιξαν την 1 Ιουνίου, η κατηγορία «Μοτοσικλέτες» έκλεισε για το Dakar 2006. Η A.S.O. δέχτηκε πάνω από 320 αιτήσεις σε λιγότερο από ένα μήνα, με το όριο να είναι 230 συμμετοχές.

Από το Dakar 2005 η οργάνωση είχε ήδη διαπιστώσει αριθμούς ρεκόρ, με τις φετινές αιτήσεις συμμετοχής ως τις 24 Ιουνίου, να δείχνουν ότι θα συμπληρωθούν οι θέσεις για όλες τις κατηγορίες.
Ανάμεσα στους αναβάτες με μοτοσικλέτες, θα δούμε εννέα γυναίκες, με την κατηγορία Quad να έχει 10 συμμετοχές και επιπλέον συμμετοχή τριών side-cars.

Στις άλλες κατηγορίες οι συμμετοχές είναι ανοιχτές ακόμα, με τα αυτοκίνητα να είναι 50 και στα φορτηγά 20.

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει Μαυριτανός μοτοσικλετιστής στον μεγαλύτερο αγώνα Rally.

Ένα ολοένα αυξανόμενο Διεθνές Dakar.

Περίπου 30 εθνότητες θα αντιπροσωπεύσουν την κατηγορία μοτοσικλετών, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των συμμετοχών είναι από το εξωτερικό.
– Γαλλία 33%
– Ισπανία 16%
– Ολλανδία 13%
– Ιταλία 8%

Η διαδρομή

Η 28η έκδοση διάλεξε την πόλη της Λισσαβόνας για να γιορτάσει την εκκίνηση. Διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει στις 28,29 και 30 Δεκεμβρίου. Οι δύο μεγάλες ειδικές θα οργανωθούν για την 31 Δεκεμβρίου και την 1 Ιανουαρίου πριν κατευθυνθούν για την Αφρική. Πέντε Αφρικάνικες χώρες θα διαχύσουν οι αναβάτες, οι οποίες θα είναι, το Μαρόκο, Μαυριτανία, Μάλι, Γουινέα και Σενεγάλη όπου και θα είναι και ο τερματισμός στο Lake Rose στις 15 Ιανουαρίου 2006

Φωτογραφίες: maindruphoto.com