ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
APRILIA HELLAS

Μια ιταλική μοτοσυκλέτα κέρδισε τον διασημότερο και δυσκολότερο αγώνα ανάβασης του κόσμου, την περίφημη ανάβαση Pikes Peak στα όρη του Colorado. Το Aprilia SXV 5.5 έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην γενική κατάταξη αφήνωντας δεύτερο ακόμα και τον νικητή της κατηγορίας open 1200cc να ακολουθεί από πολύ μακριά με την χαοτική διαφορά των 23 δευτερολέπτων.

Το Aprilia SXV 5.5, το δικύλινδρο Supermoto που τάραξε τα νερά στο χώρο των off road μοτοσυκλετών, και ο αμερικανός οδηγός Davey Durelle, άφησαν μέσα στην σκόνη τους όλους τους άλλους οδηγούς κερδίζοντας την κατηγορία μοτοσυκλετών μέχρι 750cc. Ο Durelle οδήγησε το Aprilia SXV 5.5 στην νίκη, κατατροπώνοντας μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού και μεγαλύτερης ιπποδύναμης. Η νίκη του Durelle είνα ακόμα εντυπωσιακότερη αφού έγραψε τον ταχύτερο χρόνο γενικής κατάταξης μοτοσυκλετών. 23 ολόκληρα δευτερόλεπτα πίσω ήταν ο δεύτερος γενικής και νικητής της κατηγορίας open 1200cc.

Η ιστορική νίκη της Aprilia συνοδεύτηκε από μια εντυπωσιακή 5η θέση που κατέλαβε ο Ιταλός αναβάτης Andrea Padovani με ένα εντελώς νορμάλ Aprilia Dorsoduro. Το πιο πρόσφατο τέκνο της οικογένειας Aprilia δεν είχε κανένα ενδοιασμό να στρίψει σε όλες τις στροφές και να ρίξει σε πολλές ειδικά κατασκευασμένες για την περίσταση μοτοσυκλέτες, σε μια διαδρομή που μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί εφιάλτης για μοτοσυκλέτες που έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την καθημερινή χρήση. Όμως το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και άκρως θεαματικό: με το εξαιρετικό πλαίσιο και την σύγχρονη ηλεκτρονική διαχείρηση του κινητήρα, το Dorsoduro κέρδισε μοτοσυκλέτες που είναι κατασκευασμένες και προετοιμασμένες ειδικά για γρήγορα εκτός δρόμου κομμάτια.

Ο Chrisian Lancellotti οδηγώντας ένα ακόμα Aprilia SXV 5.5 κατέλαβε μια εξαιρετική 8η θέση πιστοποιώντας την ανωτερότητα της Aprilia σε ένα αγώνα που δεν έχει αντίστοιχο πουθενά σε όλο τον κόσμο.

Η ανάβαση Pikes Peak είναι μια μοναδική εμπειρία και δοκιμασία τόσο για αναβάτες όσο και μοτοσυκλέτες. Ο αγώνας ξεκινάει από τα 2.835 μέτρα και καταλήγει στα 4.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μια διαδρομή 20 χιλιομέτρων με μεικτό οδόστρωμα, πολλές ανωμαλίες και φυσικά άλματα. Παρόλο που η ανάβαση ξεκινάει από ασφάλτινο τερρέν, το τελευταίο κομμάτι – το θρυλικό Devil’s Playground – οδηγεί τους αναβάτες στην κορυφή μιας από της ψηλότερες οροσειρές των ΗΠΑ μέσα από ένα χωμάτινο κομμάτι. 156 εφιαλτικές στροφές οδηγούν τους αναβάτες στην κορυφή, σε μια διαδρομή χωρίς προστατευτικά ή εξόδους διαφυγής που καταλήγει μέσα από τα σύννεφα στην κορυφή του βουνού.

Γνωστός και ως “αγώνας προς τα σύννεφα” αυτό το μοναδικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού γίνεται στο Colorado κάθε Ιούλιο. Κλείνοντας τα 86 χρόνια διοργανώσεων, το Pikes Peak συγκεντρώνει κάθε χρόνο την ελίτ οδηγών και οχημάτων: από rally cars, ειδικά διασκευασμένα αυτοκίνητα για την ανάβαση, off road 4×4, αυτοκίνητα με σχεδόν 1000 ίππους και φορτηγά μέχρι 3000 ίππους. Οι μοτοσυκλέτες είναι και αυτές παρούσες μαζί με atv και sidecars με ειδικά φτιαγμένους κινητήρες για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Το Aprilia SXV 5.5 είναι μια επαναστατική μοτοσυκλέτα που συνδυάζει το εξαιρετικό πλαίσιο (κατασκευασμένο από αλουμίνια μέρη σε συνδυασμό με ατσάλινα δημιουργώντας ένα κομψοτέχνημα χωροδικτύωμα πλαίσιο) που φιλοξενεί μέσα του τον απίστευτα δυνατό και συμπαγή V2 77ο κινητήρα των 550cc. Με αυτό τον συνδυασμό η Aprilia έχει κατακτήσει 4 παγκόσμια πρωταθλήματα supermoto μέχρι τώρα χάρις στην εξωτική σχεδίαση, τα κορυφαία περιφερειακά και την αξιοπιστία.

Το Aprilia Dorsoduro είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο στην γκάμα μοτουσκλετών Aprilia. Συνδυάζοντας την εμπειρία από τα παγκόσμια πρωταθλήματα supermoto και GP, η Aprilia τολμάει και κατασκευάζει μια μοτοσυκλέτα V2 90ο και 750cc με απόδοση 95 ίππους, με ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα με τεχνολογία ride by wire δεύτερης γενιάς και μεικτό πλαίσιο. Με σχεδίαση που συνδυάζει την αγωνιστική εμπειρία της Aprilia από τα gp και τα supermoto, καταφέρε να κατασκευάσει μια απολαυστική μοτοσυκλέτα με όλα τα αγωνιστικά γόνίδια μέσα της που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα και κάθε μέρα προσφέροντας αυτό που λείπει από τις περισσότερες καθημερινές μοτοσυκλέτες: την οδηγική απόλαυση!

Δείτε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης όλα τα αποτελέσματα.

Δείτε το βίντεο της Peugeot “Climb Dance” με οδηγό τον Ari Vatanen (1990).