Δελτίο Τύπου
BMW HELLAS

Η BMW αναβαθμίζει την αποκλειστική οικογένεια HP2 με μία μοναδική μοτοσικλέτα Supermoto.

Λανσάροντας νέες φιλοσοφίες μοτοσικλετών με ακόμα περισσότερο συναίσθημα, η BMW Motorrad παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη νέα Megamot Βασισμένη στην BMW HP2 Enduro, αυτή η μοναδική μοτοσικλέτα θα ανέβει αμέσως στην κορυφή όλων των νόμιμων για χρήση στο δρόμο δικύλινδρων Supermotos, χάρη στις ανώτερες επιδόσεις και τη χρήση κορυφαίων υλικών. Γνήσιο μέλος της οικογένειας HP2, η Megamoto καταδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο τον έξοχο δυναμισμό και την πλούσια γκάμα της φιλοσοφίας Boxer.

Ζυγίζοντας λιγότερο από 200 kg με εξοπλισμό δρόμου, η Megamoto προσφέρει σημαντικά περισσότερη ισχύ και ροπή ακόμα και από την HP2 Enduro. Και για να ικανοποιεί τις ειδικές απαιτήσεις της σπορ οδήγησης σε επαρχιακούς δρόμους καθώς και στις πιο σκληρές συνθήκες της αγωνιστικής πίστας, η εξαιρετικά σταθερή, χαμηλωμένη ανάρτηση φέρει πραγματικά έξοχα εξαρτήματα: Μπροστά, ένα πλήρως ρυθμιζόμενο, άμεσης απόκρισης ανάποδο πιρούνι της Marzocchi διαμέτρου 45 mm και με διαδρομή ελατηρίου 160 mm διασφαλίζει άριστη γεωμετρία τροχού σε όλες τις συνθήκες. Πίσω, ένα γόνατο ελατηρίου Ohlins με διαδρομή 180 mm επίσης ρυθμιζόμενο ως προς τη προ-φόρτιση ελατηρίου, τη συμπίεση και την επαναφορά, διαμορφώνει μία στιβαρή παρουσία στο δρόμο.

Οι ζάντες και τα ελαστικά είναι επίσης ιδανικά προσαρμοσμένα στις ειδικές απαιτήσεις οδήγησης στην άσφαλτο: Το εμπρός ελαστικό έχει διάσταση 120/70-ZR 17 και πατάει σε ζάντα 3.5-ιντσών, το πίσω ελαστικό έχει διάσταση 180/55 ZR 17 και πατάει στη γνωστή supersport διάσταση ζάντας 5.5-ιντσών.

Για να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της στιβαρής ανάρτησης, η νέα BMW HP2 Megamoto φέρει ένα δεύτερο δισκόφρενο, διασφαλίζοντας απόσταση ακινητοποίησης και επιβράδυνση εφάμιλλη με ενός σύγχρονου, σπορ εργαλείου δρόμου. Τα καλά νέα για τον ορθολογιστή πελάτη είναι ότι ένα στροφόμετρο και ένας νέος προβολέας, καθώς και η σημαντικά χαμηλότερη σέλα, χαρίζουν στη Megamoto ακόμα υψηλότερο πρότυπο άνεσης στην καθημερινή οδήγηση.

Η εκπληκτική εμφάνιση της νέας μηχανής και η επιλογή των πιο αποκλειστικών υλικών καθιστούν τη BMW HP2 Megamoto απόλυτα εντυπωσιακή και συναισθηματική από κάθε άποψη. Το κάλυμμα του ρεζερβουάρ και το φέρινγκ του προβολέα, για παράδειγμα, κατασκευάζονται εν μέρει από ανθρακονήματα.

Το σύστημα εξαγωγής διπλού θαλάμου της Akrapovic χαρίζει στη νέα Megamoto ένα δυναμικό και μπάσο ήχο, απόλυτα κατάλληλο για εργαλείο της κατηγορίας. Παράλληλα, το σύστημα εξαγωγής όχι μόνο βοηθά στην αύξηση της κινητήριας ισχύος, αλλά αναβαθμίζει το συνολικό κύρος και το στυλ της νέας Supermoto της BMW Motorrad. Διαμορφώνοντας εκ νέου το δυναμικό χαρακτήρα της κινητήριας μονάδας της Boxer, οι υπεύθυνοι μηχανικοί εστίασαν ιδιαίτερα στην ακόμα πιο άμεση απόκριση και στην έξοχη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Με την πολύ ‘ενεργή’ θέση οδήγησης με κλίση προς τα εμπρός, την ομαλή ισορροπία και τις εντυπωσιακές εργονομικές αρετές της, η Megamoto σίγουρα θα προσελκύσει όλους τους ‘ειδήμονες’, αλλά και τους ‘απλούς’ αναβάτες που απολαμβάνουν τη δυναμική οδήγηση μιας μοτοσικλέτας της κατηγορίας αυτής. Απλά, επειδή αυτή η νέα μηχανή προσφέρει μία εντελώς νέα εκδοχή της Γνήσιας Οδηγικής Απόλαυσης και της ευκολίας χειρισμών, κάτι που την αναδεικνύει σε ασυμβίβαστο οδηγικό εργαλείο από κάθε άποψη: ελαφριά, δυναμική, ευέλικτη και απόλυτα αποκλειστική.

Αυτή η αποκλειστικότητα διασφαλίζεται από τα νούμερα περιορισμένης παραγωγής της BMW HP2 Megamoto, καθώς η μηχανή είναι χειροποίητη σε μεγάλο βαθμό και χρησιμοποιεί αποκλειστικά υλικά. Επομένως, όποιος επιλέξει τη Megamoto, αυτό τον εκρηκτικό συνδυασμό high tech και δυναμικού χαρακτήρα, συναισθήματος και λειτουργικότητας, θα είναι πρόθυμος και ικανός να λάβει μία τολμηρή αλλά σοφή απόφαση…