Στις αρχές του 1966 η Honda ετοίμασε έναν “πύραυλο” με την ονομασία RC 181, που εμφανίστηκε για να ανατρέψει την πορεία των αγώνων. Μια μοτοσυκλέτα με αερόψυκτο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 500κυβ.εκ., όπου η τελική της ταχύτητα ξεπερνούσε τα 270 χλμ την ώρα. Η πρώτη επιτυχία ήρθε στις 22 Μαΐου του 1966 στην φημισμένη πίστα του Hockenheim, όταν η εκρηκτική Honda RC 181 με οδηγό τον Jim Redman κατέκτησε την πρώτη θέση στην μεγάλη κατηγορία MOTO GRAND PRIX (MOTO GP).

Ένα μήνα αργότερα στις 25 Ιουνίου του 1966 στο Assen της Ολλανδίας ο ίδιος οδηγός επιβεβαίωνε την υπεροχή της Honda, κερδίζοντας και πάλι την πρώτη θέση.

Σαράντα χρόνια μετά (24 Ιουνίου 2006) την ίδια ημέρα, στην ίδια πίστα, η Honda με την αγωνιστική RC 211 V και οδηγό τον Nick Hayden κατέκτησε την 200η νίκη της στα “MOTO GP”.

Η Honda ήθελε τόσο πολύ αυτήν την νίκη και ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει σ΄αυτόν τον αγώνα την 200η νίκη της στην μεγαλύτερη κατηγορία αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών, τα “MOTO GP“.

Ο πρόεδρος της αγωνιστικής ομάδας της Honda Racing Corporation (HRC) κος Suguru Kanazawa δήλωσε: “Σαράντα χρόνια αγωνιστικών επιτυχιών και 200 νικών επισφραγίστηκαν με την σημερινή μας νίκη. Οι αγώνες όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσαν μία συνεχή πρόκληση και απαιτούσαν έναν διαρκή αγώνα για έρευνα και εξέλιξη. Η Honda δεν σταμάτησε ποτέ να εργάζεται για το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Nick Hayden για την σημερινή του νίκη και για την χαρά που μας έδωσε με την συμπλήρωση των 200 νικών της Honda. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους οδηγούς που αγωνίστηκαν μαζί μας και κατέβαλαν ο καθένας τους την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, για να μας φέρουν εδώ που βρισκόμαστε. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ακούραστους συνάδελφους μου τεχνικούς, που πραγματοποιούν εδώ και χρόνια το όραμα μας.

O Nick Hayden μετά τον αγώνα δήλωσε: “Αισθάνομαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Η μοτοσυκλέτα μου και η ομάδα μου λειτούργησαν τέλεια. Όλες οι επιλογές μας ήταν σωστές και συγκεντρώθηκα στον αγώνα. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή της καριέρας μου. Ευχαριστώ την Honda που με εμπιστεύεται και υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Έκανα έναν αγώνα τακτικής, κράτησα όσο μπορούσα τις δυνάμεις μου για το τέλος και επιτέθηκα στους τελευταίους τρεις γύρους. Πίεσα σκληρά τον συμπατριώτη μου Collin Edwards και τελικά κατάφερα να κερδίσω στην τελευταία στροφή.”

Η αγωνιστική ιστορία της Honda συνεχίζεται.

Επόμενος στόχος οι 300 νίκες !!!!!