ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
HONDA ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ

Σε μια δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική χρονιά η Αγωνιστική Ομάδα της Honda Κουτσουμπός κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία SuperSport 600. Η αυλαία έπεσε στις Σέρρες στις 15.11.2008 όπου μετά από ένα αγώνα καθαρής τακτικής, ο Μιχάλης Κουτσουμπός με την Honda CBR 600RR στέφτηκε πρωταθλητής.

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός που πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στους ελληνικούς αγώνες μοτοσυκλέτας, έδωσε φέτος τον καλύτερο εαυτό του.

Η απόδοσή του ήταν σε όλους τους αγώνες υψηλή και σταθερή. Έτσι έδειξε από νωρίς ότι είναι κοντά στον τίτλο. Πολύ σύντομα πήρε το προβάδισμα και δημιούργησε μια μεγάλη βαθμολογική διαφορά ασφαλείας. Στον τελευταίο αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα είχε σχεδόν κριθεί και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, ο τίτλος ήρθε σχετικά εύκολα.

Ο Μιχάλης αγωνίστηκε και φέτος στο S-Motard με Honda CRF 450+ R και βρέθηκε μια ανάσα από τον τίτλο. Όμως μία ατυχία του στέρησε την πρώτη θέση και τον περιόρισε στην τρίτη. Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Μ. Κουτσουμπός είχε κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα Πανελλήνια πρωταθλήματα S-Motard, ενώ παράλληλα αγωνιζόταν και στο πρωτάθλημα ταχύτητας, στην κατηγορία Super Sport.

Ο οδηγός μας, Μιχάλης Κουτσουμπός δήλωσε με την σειρά του:
“Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν τον τίτλο. Περίμενα αυτήν την στιγμή από το 1996. Τότε ήμουν μόλις 19 ετών και συμμετείχα για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα ταχύτητας με μία Honda CBR 600F II. Πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω την αρχή της χρονιάς. Το φετινό πρωτάθλημα είχε πολύ έντονο συναγωνισμό και οι αντίπαλοί μου Κώστας Πολίτης και Αλέξης Παπαγεωργίου ήταν πραγματικά ισάξιοι για την διεκδίκηση του τίτλου. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Β. Καρακατσάνη, ο οποίος μετά από σκληρές μάχες κατέκτησε την δεύτερη θέση, με την δική του Honda CBR 600 RR. Όλες οι μοτοσυκλέτες ήταν πολύ γρήγορες και οι χρόνοι που σημειώσαμε αποδεικνύουν ότι το επίπεδο μας έχει ανέβει πολύ ψηλά. Αν και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός θα πω ότι η δική μου Honda CBR 600 RR με την βοήθεια του Γιώργου Κουτσουμπού ήταν πραγματικά τέλεια. Επίσης και οι δύο φίλοι μου, Μ. Κούλης και Γ. Πολιδάκης με Honda CBR 600 RR πήγαν πολύ καλά και είμαι πολλοί χαρούμενος για αυτούς. Μάλιστα ο Μ. Κούλης ξεκίνησε δύο συνεχόμενες φορές από την πρώτη γραμμή της σχάρας. Η ομάδα μου λειτούργησε επαγγελματικά και με βοήθησε να φέρω αυτό το αποτέλεσμα. Οφείλω να τους ευχαριστήσω όλους και δημοσίως”.

Ο Αρχηγός της ομάδας και μηχανικός Γιώργος Κουτσουμπός δήλωσε:
“Δουλέψαμε σκληρά και αυτή την χρονιά. Ευτυχώς δεν είχαμε ιδιαίτερα απρόοπτα ή ατυχίες και τα ελαστικά της Michelin δούλεψαν άψογα. Ο Μιχάλης έκανε εντατική προετοιμασία και παράλληλα αξιοποίησε τους αγώνες S-Motard για να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση.Η μοτοσυκλέτα μας πιστεύουμε ότι ήταν η καλύτερη και με τις συνεχείς εξελίξεις που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια, τολμώ να πω ότι πλησιάζει τα επίπεδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Πριν απ’ όλα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Honda και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη που με στηρίζουν σε ότι κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μας και χορηγούς, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο συνέβαλαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος”.

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη με την παρούσα δήλωση συγχαίρει τον Μιχάλη Κουτσουμπό για αυτή την σημαντική επιτυχία.

Η μαχητικότητα και το ταλέντο του Μιχάλη Κουτσουμπού, σε συνδυασμό με την βαθιά γνώση του έμπειρου Γιώργου Κουτσουμπού, έδωσαν αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιτυχίας που μας έκανε υπερήφανους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχηγό της Ομάδας Γιώργο Κουτσουμπό ο οποίος με πάθος γράφει την δική του ιστορία στους ελληνικούς αγώνες καταθέτοντας την ψυχή του. Αναφερόμαστε σ’ ένα σπάνιο άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από σεμνότητα και ήθος, ο οποίος πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τις επόμενες γενιές.

Σημαντικότερο όμως όλων, είναι η αγάπη και η αφοσίωσή του «ΜΑΣΤΟΡΑ» (όπως τον αποκαλούν όλοι) στην Honda και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που φέρει την σφραγίδα 44 ετών.

Η Honda CBR 600RR κατέκτησε από το 2002 έως σήμερα 7 συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 2 συνεχόμενα Πανελλήνια. Η Honda έχει την μαγική συνταγή που ξέρει να νικά.

“Εμείς οι άνθρωποι στην Honda, αγωνιζόμαστε για να κερδίζουμε….”
Φράση με την οποία ο ιδρυτής της Honda, Soichiro Honda μετέφερε την φιλοσοφία του και το πάθος για τους αγώνες.