Η Honda παρουσίασε τον νέο μοντέλο CRF 450 Rally στην διεθνή έκθεση Μοτοσικλέτας 2012, στην Κολωνία, Γερμανία. Η νέα μοτοσυκλέτα θα συμμετέχει στο Rally Dakar 2013 που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο.

Από το 1981, η Honda συμμετείχε εννέα φορές στο rally Παρίσι-Ντακάρ. O Γάλλος Cyril Neveu την Honda στην πρώτη της νίκη το 1982, από το 1986 έως το 1989, η Honda κέρδισε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους, πέντε νίκες σε εννέα χρόνια.

Η Honda θα αγωνιστεί στο επόμενο Rally Dakar, τον σκληρότερο αγώνα του κόσμου, με στόχο την χρησιμοποίηση της αποδοτικότητας των καυσίμων και την αντοχή της τεχνολογία που αναπτύχθηκε για τα εμπορικά οχήματα της και, με τη σειρά τους, να χρησιμοποιήσουν  την τεχνολογία που αποκτήθηκε από τον αγώνα σε εμπορικές εφαρμογές.

Η Honda CRF 450 Rally, με βάση την εμπορική CRF 450X μοντέλο της Honda για αγώνες enduro, είναι εξοπλισμένη με (PGM-FI *) ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού καυσίμου για την εξασφάλιση της αποδοτικότητας των καυσίμων και την αντοχή. Η Honda θα έχει ως στόχο την πρώτη νίκη στοn αγώνα με ένα μοντέλο που βασίζεται σε μια μοτοσυκλέτα παραγωγής.

Ο Johnny Campbell (ΗΠΑ), 11 φορές πρωταθλητής Baja 1000, θα συμμετέχει  μαζί με τους τέσσερις αθλητές που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το Rally Dakar 2013. Helder Rodrigues (Πορτογαλία), Felipe Zanol (Βραζιλία), Sam Sunderland (Ηνωμένο Βασίλειο) και Javier Pizzolito (Αργεντινή).

H νέα μοτοσυκλέτα Honda CRF 450 Rally βρίσκεται υπό εξέλιξη, έχει ήδη υποβληθεί σε δοκιμές στην Ιαπωνία και θα συμμετέχει στον πρώτο αγώνα της στο Rally Μαρόκο 2012 από 14 Οκτωβρίου. Οι πέντε αναβάτες που θα αγωνιστούν στο Rally Dakar θα συμμετέχουν στο Μαρόκο κυρίως για τη συλλογή δεδομένων, τον εντοπισμό τυχόν προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα κάτω από συνθήκες αγώνα, και να εντοπίσουν τυχόν λειτουργικά προβλήματα.

Επίσημη ιστοσελίδαtwitter

Honda-crf450rally-4 Honda-crf450rally-2 Honda-crf450rally-1 Honda-crf450rally-3