ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
MV AGUSTA GROUP

Συμφωνία πώλησης της Husqvarna από την MV Agusta Group στην BMW Motorrad

H συμφωνία επιστέφθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της MV Agusta όπου συμφωνήθηκε η Γερμανική BMW Motorrad να αποκτήσει την πασίγνωστη στο off-road κοινό Husqvarna Motorcycles. H εμπορική συμφωνία υπογράφηκε από τον πρόεδρο του MV Agusta Group Claudio Castiglioni, και τον Dr. Herbert Diess, Γενικό διευθυντή της BMW Motorrad χωρίς να γίνει γνωστό το μέγεθος της οικονομικής συμφωνίας.

Για την Ιταλική MV Agusta η πώληση της Husqvarna είναι ένα στρατηγικό βήμα με σκοπό την συγκέντρωση των πόρων για την εξέλιξη της MV Agusta (εταιρεία) και της Cagiva. O Claudio Castiglioni δήλωσε “Η Husqvarna είναι ιδιαίτερη γνωστή στο κοινό έχοντας μεγάλη ιστορία και κατακτήσεις σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Είμαι σίγουρος πως κάτω από τις κατευθύνσεις της BMW Motorrad θα συνεχίσει να εκφράζει την πλήρη της δυναμική.”

Η BMW Motorrad σχεδιάζει να συνεχίσει την λειτουργία της Husqvarna Motorcycles ως ξεχωριστή εταιρεία. Όλοι οι κλάδοι και οι υπάλληλοι θα παραμείνουν ως έχουν στην τωρινή τους τοποθεσία, το εργοστάσιο στην περιοχή Varese της Βόρειας Ιταλίας.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
BMW MOTORRAD

Η BMW Motorrad εξαγοράζει τη Husqvarna Motorcycles.

Η BMW εξαγοράζει την πασίγνωστη εταιρία μοτοσικλετών Husqvarna Motorcycles. Ο Dr. Herbert Diess, Γενικός Διευθυντής της BMW Motorrad, και ο Ιταλός βιομήχανος Claudio Castiglioni υπέγραψαν τη συμφωνία στις 19.07.2007 στην Ιταλία. Η σύμβαση θα ισχύσει πλήρως αφού εγκριθεί πρώτα από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχου ύπαρξης καρτέλ. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να διατηρηθεί εμπιστευτική η τιμή της εξαγοράς.

Για τη BMW Motorrad, η εξαγορά της Husqvarna Motorcycles είναι ένα λογικό βήμα ενίσχυσης των δραστηριοτήτων στον τομέα των ελαφριών, σπορ μοτοσικλετών, ο οποίος είχε προσφάτως αναβαθμιστεί με τα νέα μοντέλα της Σειράς BMW G 650 X. Σχολιάζοντας την απόφαση της BMW να εξαγοράσει τη Husqvarna Motorcycles, ο Diess, Γενικός Διευθυντής της BMW Motorrad, δήλωσε: “Με τα μοντέλα της Husqvana να στοχεύουν στην αγωνιστική χρήση, θα είμαστε σε θέση να επεκτείνουμε τη γκάμα της BMW Motorrad ώστε να απευθύνεται σε ομάδες νεότερων πελατών αλλά και ολόκληρους τους τομείς off-road και supermoto, πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά απ’ ότι με μια και μόνο μάρκα. Αυτή η επιχειρηματική κίνηση μας προσφέρει επίσης άμεση πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων στην κατηγορία off-road”.

Η BMW Motorrad σχεδιάζει να συνεχίσει τη λειτουργία της Husqvarna Motorcycles ως μια ξεχωριστή εταιρία. Όλες οι δραστηριότητες εξέλιξης, πωλήσεων και παραγωγής, όπως επίσης το υπάρχον εργατικό δυναμικό θα παραμείνουν στη θέση τους, στις τρέχουσες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Varese στη Βόρεια Ιταλία.

Όπως και η BMW Motorrad, η Husqvarna Motorcycles αποτελεί ένα φορέα μιας μεγάλης παράδοσης και μια από τις πιο γνωστές εταιρίες μοτοσικλετών παγκοσμίως. Η παραγωγή των μοτοσικλετών ξεκίνησε στη Σουηδία το 1903 και συνέχισε στην Ιταλία το 1986. Σήμερα, η εταιρία θεωρείται ένας κορυφαίος προμηθευτής σπορ off-road μοτοσικλετών. Στη μακρά αγωνιστική της ιστορία, η Husqvarna Motorcycles κατέκτησε πολλές νίκες σε διεθνείς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

Η BMW Motorrad παρήγαγε και πούλησε πάνω από 100,000 μοτοσικλέτες για πρώτη φορά το 2006 (παραγωγή: 103,759, παράδοση 100,064 μονάδες). Η γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει μόνο μοτοσικλέτες άνω των 500 cc. Η BMW Motorrad αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή μοτοσικλετών στην Ευρώπη στις κατηγορίες αυτές. Το 2006, τα έσοδα της BMW Motorrad έφτασαν τα 1,265 εκ.ευρώ, με κέρδη προ φόρων 66 εκ. ευρώ. Το προσωπικό της BMW Motorrad για το 2006 έφτασε κατά μέσο όρο τους 2,816 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Husqvarna Motorcycles αποτελεί τμήμα της Ιταλική εταιρίας MV Agusta S.p.A. και το 2006 παρήγαγε περίπου 12,000 μοτοσικλέτες των 125 έως 610 cc. Η γκάμα των μοντέλων της εστιάζεται σε σπορ off-road μοτοσικλέτες, αποκλειστικά με μονοκύλινδρους κινητήρες. Το προσωπικό της Husqvarna για το 2006 έφτασε περίπου τους 240 υπαλλήλους στην Ιταλία.