Η αυστριακή κατασκευάστρια εταιρία μοτοσικλετών ΚΤΜ ετοιμάζεται για το θρυλικό 29th Dakar Rally 2007.

Από την Λισσαβόνα στις 6 Ιανουαρίου 2007 ξεκινάει το 29ο Dakar Rally με τελικό προορισμό μετά από 15 ημέρες και συνολικά 8696 χιλιόμετρα, την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Dakar. Στην γραμμή τις εκκίνησης θα υπάρχουν 250 μοτοσικλέτες, από τις οποίες οι 128 θα έχουν αυστριακό κινητήρα.

Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από Πορτογαλία, Ισπανία, Μαρόκο, Μαυριτανία, Μάλι με τελικό προορισμό την Σενεγάλη. Στα όρια θα βρεθούν αναβάτης και μοτοσικλέτα ενάντια στα στοιχεία της φύσης. Ίσως είναι και μια μεγάλη δοκιμασία για τους καινούργιος αγωνιστικούς κινητήρες ΚΤΜ 690 που εξελίχτηκαν από το τμήμα Rally της ΚΤΜ. Ο νέος κινητήρας έχει δοκιμαστεί σε πολλούς διεθνή αγώνες και θα εκπροσωπήσει όλη την εργοστασιακή ομάδα για το Dakar 2007.
«Χρειαστήκαμε πέντε χρόνια εμπειρίας για να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη σε Ντακάρ» δηλώνει ο Team Manager Hans Trunkenpolz «Είμασταν αρκετές φορές κοντά, από την δεύτερη θέση, μέχρι την χρονιά 2001 όπου νικήσαμε και κάναμε μετά ένα σερί πέντε νικών».

Τρεις εργοστασιακές ομάδες “κατεβάζει” στον αγώνα η KTM με σύνολο οκτώ αναβάτες. Η ομάδα υποστήριξης θα έχει 43 άτομα δυναμικό, όπου συμπεριλαμβάνεται γιατρός και δύο φυσιοθεραπευτές. Στην συνοδεία του αγώνα θα υπάρχουν πέντε Rally Nissan, δυο T4 Racing Trucks και τέσσερα T5 Assistance Trucks. Είναι ένα κινητό συνεργείο πάνω σε ρόδες, για άμεση παροχή μηχανικής υποστήριξης, ασφάλειας και προσωπικής βοήθειας για όλους τους αναβάτες που θα αγωνιστούν με μοτοσικλέτες KTM. Ο εξοπλισμός που θα μεταφέρεται υπολογίζετε στους 36-38 τόνους, συμπεριλαμβανομένου δυο τόνων από εξαρτήματα και εξοπλισμού που θα ταξιδεύει αεροπορικώς, για ενδεχόμενη καθυστέρησης των οχημάτων.

Αυτή την χρονιά η ασφάλεια έχει τον πρώτο λόγο για κάθε εργοστασιακό αναβάτη, χρησιμοποιώντας το καινούργιο εξάρτημα για την προστασία του αυχένα. Το εξάρτημα που έχει κατασκεύασε και εξέλιξε ο Νότιοαφρικανός Dr. Chris Leatt για την ΚΤΜ (και την BMW) έχει δοκιμαστεί σε άλλα διεθνή rally από τους κορυφαίους αναβάτες της εταιρίας.

Οι εργοστασιακοί αναβάτες για το Dakar 2007

Gauloises KTM 690
Cyril Despres
Isidre Esteve
David Casteu
Frans Verhoeven

 

Repsol KTM 690
Marc Coma
Giovanni Sala
Jordi Viladoms

 

 

Red Bull KTM 660
Chris Blais

[download id=”22″]