ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
KTM Hellas Racing Team

2ος Αγώνας Παν.Πρωταθλήματος Motocross AMOTOE
Τρίκαλα 17 – 18 Απριλίου 2010

Ολοκληρώθηκε ο 2ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross της ΑΜΟΤΟΕ στην ανανεωμένη πίστα των Τρικάλων και η πορτοκαλί ομάδα για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο επέστρεψε με νίκες και καρό σημαίες στις αποσκευές της.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Φωτόπουλος ξανά στην 1η Θέση με ΚΤΜ 450 SXF!

Ο αγώνας των Τρικάλων αποτελούσε την «πρώτη» επίσημη εμφάνιση του Χρήστου Φωτόπουλου στην ΜΧ1 οδηγώντας το νέο ΚΤΜ 450 SXF αλλά και του προπονητή του Σταύρου Γεωργακόπουλου κάτω από την Factory τέντα της KTM Hellas. Μια εμφάνιση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και νίκη στο 1ο σκέλος αλλά και μια άτυχη στιγμή για τον Χρήστο στο 2ο σκέλος, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού. Το αποτέλεσμα της συστηματικής προπόνησης του Χρήστου με τον Σταύρο στο σύντομο διάστημα που δουλεύουν μαζί με την ΚΤΜ φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή του αγώνα. Ταχύτερος γύρος για τον Χρήστο στα χρονομετρημένα, άνετη νίκη με διαφορά και δίχως πίεση στο 1ο σκέλος του αγώνα και πολλές ήταν οι πιθανότητες ότι θα επικρατούσε με τον ίδιο τρόπο και στο 2ο σκέλος αν δεν είχε αυτήν την άτυχη στιγμή. Ο Χρήστος την στιγμή αυτή προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον ώμο και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον επόμενο αγώνα (Σπέτσες – Παν.Πρωτάθλημα ΟΜΕ) κάτι που θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Ο Ζώρας με φώτα και κόρνα έκανε τα δικά του… με 450 EXC!

Στην ΜΧ 1 συμμετείχε και ο «δορυφορικός» αναβάτης της ΚΤΜ Hellas ο οποίος φέτος δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Enduro αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να συμμετέχει παράλληλα και στους αγαπημένους του αγώνες Motocross. Ο Αλέξης είναι η ήρεμη δύναμη και το καλύτερο παιδί των paddocks αλλά όταν πέφτει η σχάρα της εκκίνησης χαρίζει πλούσιο θέαμα ενώ καταφέρνει να βρίσκεται πάντα στην οχτάδα της κατάταξης, εκμεταλλευόμενος το άψογο στυλ και την άρτια τεχνική του με μια μοτοσυκλέτα που σημειωτέων δεν είναι προετοιμασμένη για τέτοιου είδους χρήση. Στην σέλα του ΚΤΜ 450 EXC, με φώτα, κόρνα και Enduro ρυθμίσεις (αφαίρεθηκαν τα φλας και την πινακίδα) είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του slogan READY TO RACE αποδεικνύοντας ότι οι πορτοκαλί «διάβολοι» με το καλημέρα είναι έτοιμοι για νίκες και κορυφαία αποτελέσματα σε κάθε μορφή Off Road Event χωρίς να χρειάζονται καμία μετατροπή ή να αντιμετωπίζουν θέματα αξιοπιστίας πλαισίου ή κινητήρα ακόμα και αν δεν σχεδιάστηκαν για να τρέχουν Motocross…

Στα του αγώνα τώρα, ο Αλέξης κατέλαβε μια 6η θέση στο 1ο σκέλος του αγώνα και εγκατέλειψε στο 2ο ευτυχώς όχι λόγω τραυματισμού ή πτώσης αλλά λόγω ελαστικού που «αποφάσισε» να ξεζαντάρει. Επόμενος σταθμός για τον Αλέξη ο διήμερος αγώνας Enduro στην Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Φωτόπουλος

Χρήστος Φωτόπουλος

Κατηγορία ΜΧ2
Trigas the Ripper!

Ο Γιάννης Τρίγκας εξέπληξε για ακόμη μια φορά με την απόδοση του. Τελικά αυτός ο αναβάτης είναι Motocrosser; ή Top αναβάτης Enduro; O Γιάννης με τα αποτελέσματα και τον τρόπο οδήγησης του αποδεικνύει ότι είναι και τα δύο! Εκπλήσσοντας τους πάντες μέσα στην ομάδα της ΚΤΜ! Τα Τρίκαλα εισήχθησαν στο πρόγραμμα της προετοιμασίας του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2010 και ο Γιάννης δεν έχασε την ευκαιρία να γεμίσει με χαμόγελα τους πολλούς ντόπιους υποστηρικτές του και ικανοποίηση στην Ομάδα που βλέπει ότι ο όλος ο προγραμματισμός προπόνησης και προετοιμασίας του Γιάννη αποδίδει καρπούς. Ο «Motocrosser» μας κατέκτησε δύο τέταρτες θέσεις οδηγώντας ένα ΚΤΜ 250 SXF με τον γνωστό επιθετικό του τρόπο παλεύοντας στα ίσια για τον βάθρο και την 3η θέση με το πολύπειρο Γιώργο Ηλιόπουλο (ΚΤΜ). Επόμενος σταθμός για τον Γιάννη ο διήμερος αγώνας Enduro στην Θεσσαλονίκη όπου στόχος είναι μόνο ένας. Πρώτος παντού!

Κατηγορία Open
Νίκος Ανδρέου = Σταθερή Αξία!
Στην κατηγορία Open τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όσο ο Νίκος Ανδρέου βρίσκεται στην ενεργό δράση. Αρκεί μια ματιά στο βλέμμα του Νίκου για να καταλάβει κανείς ότι ο πολύπειρος αναβάτης της ΚΤΜ είναι γεννημένος νικητής. Στο 1ο σκέλος του αγώνα μετά από μια κακή εκκίνηση που τον έφερε αρχικά αρκετές θέσεις πίσω κατάφερε τελικά να περάσει μπροστά τερματίζοντας τελικά στην 2η θέση της κατάταξης. Στο 2ο σκέλος έγινε μάχη με τον Θανάση Αυγέρη, με τον Νίκο να είναι ο τελικός νίκητης οδηγώντας πάντα το αγαπημένο του ΚΤΜ 505 SXF. Ο Ανδρέου από τον επόμενο αγώνα θα βρίσκεται συνεχώς στα paddocks της ΚΤΜ Hellas αφού μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι έστηνε την δική του τέντα στους αγώνες.

Βασίλης Γεωργίου = ΚΤΜ Racing Dealer!
Ο Βασίλης είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα KTM Racing Dealer. Συμμετέχει ο ίδιος σε αγώνες Motocross βιώνοντας ο ίδιος την ΚΤΜ που αντιπροσωπεύει στους Νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Ο Βασίλης στον αγώνα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανεβασμένος και προπονημένος καταφέρνοντας να τερματίσει 3ος στο 1ο σκέλος του αγώνα ενώ δεν αγωνίστηκε στο 2ο σκέλος της Κυριακής αφού ένας τραυματισμός στο πόδι στα ελεύθερα της Κυριακής τον ταλαιπώρησε αρκετά.

ΚΤΜ Braaap!
H KTM Hellas συγχαίρει όλους τους ιδιώτες αναβάτες που συμμετείχαν στον αγώνα και αφιερώνει ιδιαιτέρα στους “πορτοκαλί” το παρακάτω Video…

Φωτογραφία: KTM Hellas