Ένα μεγάλο γεγονός έχει στηθεί για τις 5 Μαΐου στο ξενοδοχείο Ceasars Palace του Las Vegas. Μέσα σε πολλά happenings ο M.Metzger θα επιχειρήσει να πηδήξει τα σιντριβάνια του μεγάλου ξενοδοχείου, επιχείρημα που πρώτος πραγματοποίησε ο θρυλικός Evel Knievel.

Στο γεγονός έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα καθώς παράλληλα θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της ταινίας Mission Impossible III και θα γιορτασθούν τα  40 χρόνια του ιστορικού ξενοδοχείου.  Το κανάλι ESPN θα καλύψει ζωντανά το άλμα προβάλλοντας το σε 33 εκατομμύρια σπίτια.

Το επιχείρημα δεν είναι τόσο σπουδαίο από πλευράς ύψους ή μήκους. Δεν θα είναι δηλαδή, ούτε το ψηλότερο ούτε το μακρύτερο άλμα που έχει πραγματοποιηθεί. Η δυσκολία του προσδιορίζεται στην μικρή φόρα που έχει ο αναβάτης για να καταφέρει το άλμα και αντίστοιχα στην μικρή προσγείωση για να σταματήσει, όλα αυτά περνώντας πάνω από ένα ιδιαίτερα ψηλό σιντριβάνι. Στην ιστορία του άλματος αυτού, ο Evel Knievel το πραγματοποίησε πρώτος το 1968, για να το ξαναπετύχει  ο γιος του Robbie το 1989. Στο παρελθόν προσπάθησαν και άλλοι χωρίς επιτυχία.

Ο Mike Metzger θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στο άλμα, καθώς θα το πραγματοποιήσει με back flip, που ταυτόχρονα θα είναι το μακρύτερο back flip στον κόσμο και θα μπει στο βιβλίο Guinness. Κάτοχος αυτού του ρεκόρ είναι ο Carey Hart στο πρώτο back flip που έγινε στην ιστορία με μοτοσικλέτα το 2001.