Σαν κεραυνός, έπεσε η τελευταία δήλωση του καλύτερου οδηγού motocross όλων των εποχών στο Anaheim III. ‘Δεν ξέρω αν θέλω να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο την επόμενη χρονιά‘ δήλωσε, και τους άφησε όλους άφωνους.

Ο Ricky Carmichael είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του σύγχρονου motocross, τόσο με τις μεγάλες του αγωνιστικές επιτυχίες αλλά ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που εργάστηκε για να τις πετύχει. Ήταν ο μόνος επαγγελματίας οδηγός του χώρου, που εργαζόταν σκληρά για κάθε cent που πληρωνόταν και ήταν πάρα πολλά. Πάντα πίστευε ότι το ταλέντο σε διευκολύνει σε μικρό βαθμό να πετύχεις του στόχους σου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο για αυτόν και δούλεψε πάνω στα πάντα για να κατακτήσει τα πάντα. Γρήγορα τον τρόπο σκέψης του υιοθέτησαν όλοι οι μεγάλοι οδηγοί, τουλάχιστον στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για να μπορέσουν να κερδίσουν τον καλύτερο. Είναι όμως η τελευταία χρονιά του Ricky;

Τα δεδομένα που ξέρουμε δεν είναι αρκετά για να δικαιολογήσουμε την δήλωση αυτή. Το σίγουρο είναι ότι ο Ricky Carmichael αλλά και ο James Stewart, έχουν ανοιχτό συμβόλαιο για τους αγώνες NASCAR, όταν σταματήσουν την καριέρα τους στο SX-MX. Οι αγώνες αυτοί είναι τόσο δημοφιλείς στην Αμερική όσο είναι η Formula 1 στην Ευρώπη, οπότε το κίνητρο για να μεταπηδήσει ο RC στα αυτοκίνητα φυσικά είναι τα χρήματα και η πρόκληση για κάτι διαφορετικό. Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι η αγάπη του για το σπορ που υπηρέτησε από πολύ μικρή ηλικία. Γνωρίζει ότι οι παντοδυναμίες κάνουν κακό στο motocross αφού οι θεατές θέλουν όλο ένα και περισσότερες μάχες σώμα με σώμα. Έχοντας λοιπόν πετύχει σχεδόν τα πάντα στον χώρο και με δεδομένο ότι πολύ δύσκολα κάποιος θα σπάσει τα ρεκόρ του στο μέλλον, είναι λογικό να σκέπτεται να αποχωρήσει αήττητος και δοξασμένος. Άφησε ένα παράθυρο στην δήλωση του, λέγοντας ότι όλα θα κριθούν από την φετινή χρονιά.

Πιστεύω ότι αν δεν πάρει τους φετινούς τίτλους σε SX και MX θα αγωνιστεί εκ νέου το 2007 έχοντας ισχυρό κίνητρο. Σε αντίθετη περίπτωση, νοιώθω τυχερός που κατάφερα να τον δω τρεις αγώνες του από κοντά στην ζωή μου.