Τάδε έφη ο Σόλων Κοντός εκ μέρους της εταιρίας Hellinmoto, η οποία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής των Ελληνικών αγώνων enduro τα τελευταία χρόνια. Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Ακριβώς πριν ένα χρόνο η ίδια εταιρεία, με πρωτοβουλία της, είχε οργανώσει μια συνάντηση όλων των εταιριών που έχουν ενδιαφέρον στους αγώνες Enduro. Στην συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι εταιρίες ΚΤΜ, Husqvarna, Honda, Yamaha, Husaberg, Gas Gas και Beta πάρθηκε η απόφαση να στηρίξουν οι εταιρίες την άποψη των αναβατών και να ακολουθήσουν τους αγώνες που αυτοί θα τους υποδείκνυαν.

Σόλων Κοντός

“Ακούσαμε τους αναβάτες που εκπροσωπήθηκαν από κάποια μέλη του ΣΑΜΕ αλλά κυρίως δώσαμε πίστωση χρόνου στους δυο θεσμούς. Την ΕΛΠΑ την ξέραμε απλώς περιμέναμε από την ΑΜΟΤΟΕ να δείξει κάποια προσπάθεια. Το 2006 ήταν μια καταστροφική χρονιά για το ελληνικό πρωτάθλημα της ΕΛΠΑ, ειδικά οι τρεις πρώτοι αγώνες.”

“Συζητήσαμε με το προεδρείο της ομοσπονδίας ΑΜΟΤΟΕ και μου δόθηκαν τα απαραίτητα εχέγγυα, ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα έχει γεωγραφική διασπορά και πως θα υπάρχει χαμηλό κόστος συμμετοχής. Ιδιαίτερα χαμηλό για τους νέους αναβάτες. Επίσης η ομοσπονδία θα προσπαθήσει να διοργανώσει και περιφερειακά πρωταθλήματα” δήλωσε ο Κος Κοντός και συνέχισε “Η τακτική της ΕΛΠΑ τόσα χρόνια ήταν λανθασμένη. Δεν ενδιαφέρεται έμπρακτα για τους αγώνες, ούτε για τις εταιρίες που τους στηρίζουν.”

Η απόφαση της Hellinmoto μοιάζει με παγοθραυστικό αναλαμβάνοντας να δείξει το δρόμο προς την σωστή κατεύθυνση. Πολλοί είναι αυτοί που είχαν σχηματίσει θετική άποψη για την ΑΜΟΤΟΕ και τώρα θα βρουν, στην κίνηση της Hellinmoto, το σθένος που χρειάζονται για να την υποστηρίξουν.