7ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Scramble της ΑΜΟΤΟΕ

Τοποθεσία: Πετρανά Κοζάνης
Διοργάνωση: Ο.ΔΙ.ΚΟ.
Συμμετοχές: 55 (S1: 13, S2: 15, S3: 7, SB: 20)
Καιρός: Συννεφιά και ψιλόβροχο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας
Θεατές: 1000-1200

Ο 7ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Scramble της ΑΜΟΤΟΕ, διεξήχθη στην ολοκαίνουρια πίστα MX των Πετρανών Κοζάνης. Η διαδρομή είναι χαραγμένη σε μια λοφοπλαγιά και παρ’όλο που δεν είναι πλούσια σε άλματα, προσφέρει πολύ καλό θέαμα με τις κλειστές και φαρδιές στροφές τις με σωστή κλίση για τρελές πλαγιολισθήσεις. Ο χώρος της εκκίνησης μας τα χαλάει λίγο, γιατί και πολύ στενός είναι και δεν μπορούν όλοι οι θεατές να παρακολουθήσουν καθώς βρίσκεται πίσω από ένα μικρό λοφάκι.

Ο Όμιλος Δικυκλιστών Κοζάνης διοργάνωσε έναν καλό αγώνα, και με το δυναμικό που φαίνεται ότι διαθέτει, στο μέλλον σίγουρα θα μας προσφέρει πολύ καλύτερες διοργανώσεις. Όμως η καθυστέρηση της εκκίνησης του Περιφερειακού Πρωταθλήματος κατά μιάμιση ώρα επειδή άργησε να έρθει το ασθενοφόρο, αλλά και η αναμονή μίας ώρας χωρίς λόγο μετά το τέλος του αγώνα για τις απονομές, είναι πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται από τους διοργανωτές… Όπως επίσης και οι στεγνές διαδρομές. Εντάξει, την υδροφόρα την είδαμε λίγο πριν την είσοδο της πίστας, αυτό όμως που είδαμε επίσης ήταν ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα που πραγματικά δεν δυσκόλευε μόνο αγωνιζόμενους, αλλά και όποιον ήθελε να δει αγώνα από λίγο πιο κοντά. Ειλικρινά τα 10 μέτρα κατάβρεξης μετά την πρώτη στροφή, δεν κατάλαβα τι αποσκοπούσαν να γλιτώσουν.
Σα να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και ένα διαρκές ψιλόβροχο που από την μία δεν δυνάμωσε ποτέ για να βραχεί η διαδρομή για να γλιτώσουμε από την σκόνη, από την άλλη φρόντιζε ώστε η σκόνη που κολλούσε πάνω σου, να μην φεύγει με την μορφή λεπτού στρώματος λάσπης (πλέον).

S1
Με την πτώση της σημαίας της εκκίνησης, ο Παγούνης Οδυσσέας με το CRF του έδειξε ότι θέλει να πάρει τα ηνία. Ο θεαματικότατος Οδυσσέας, κυριολεκτικά κλείδωσε το γκάζι στο στοπ από την αρχή και οδηγούσε σαν… αφηνιασμένος, προσφέροντας αστήρευτο θέαμα γύρο με τον γύρο. Ο Σιαφαρίκας Βασίλης με CRF επίσης, ακολουθούσε γρήγορα αλλά από απόσταση, σε σημείο που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος “Μα καλά, τι έπαθε σήμερα;”. Λανθασμένη σκέψη φυσικά, όπως επίσης λανθασμένη αποδείχθηκε η τακτική του Παγούνη που έδωσε το 100% από την αρχή. Όσο περνούσε η ώρα και πλησιάζαμε στο πέρας του πρώτου μισού του αγώνα, η κόπωση άρχισε να γίνεται εμφανής στον Οδυσσέα και ο Σιαφαρίκας με τον σταθερό, γρήγορο αλλά όχι υπερβολικό ρυθμό του, κρατούσε δυνάμεις και άρχιζε σιγά σιγά να ροκανίζει την διαφορά. Και πάνω που άρχιζαν να “ανάβουν” τα αίματα για την επικείμενη μονομαχία, μία πτώση του Παγούνη και η άρνηση της μοτοσυκλέτας του να πάρει γρήγορα μπροστά, του στέρησαν την θέση. Ή μήπως ήταν η τακτική του Σιαφαρίκα ο πραγματικός λόγος; Όποιος ήταν εκεί, σίγουρα το κατάλαβε… Πάντως η οδήγηση MX σε αγώνα Scramble (διάρκειας πάνω από μιάμισης ώρας) μάλλον δεν αποδίδει… Νικητής ο Σιαφαρίκας λοιπόν, όντας ο μοναδικός στην κατηγορία του που συμπλήρωσε 18 γύρους, με 2 λεπτά διαφορά από τον Μανωλίδη Γιώργο με το KTM του. Τρίτος τερμάτισε ο Καδόγλου Παναγιώτης κατά 1′ και 16” πίσω, με τον Παγούνη τελικά να μην εγκαταλείπει και να τερματίζει στην 4η θέση.

S2
Δεν είχαμε έλλειψη από θέαμα φυσικά και στην S2, καθώς με 18 γύρους την “έκλεισαν” και οι τρεις πρώτοι. Ο Τσακατσώνης Δημήτρης είδε πρώτος την καρώ σημαία μετά από μία ώρα και 47 λεπτά περίπου, σχεδόν 2 λεπτά μπροστά από τον Κοινωνά Γιώργο. Την τριάδα συμπλήρωσε ο πανταχού παρών-δώστε μου αγώνα και πάρτε μου την ψυχή- Πράσσος Αδάμος. Την εξάδα στην κατηγορία και με 16 συμπληρωμένους γύρους, στελέχωσαν οι Τσιουχάρας Τάσος με ΚΤΜ 450, Ράπτης Βασίλης με CRF 450 και Νερατζόγλου Μανώλης με RMZ.

S3
“Πολυπληθέστατη” για ακόμη μία φορά η S3 με μόλις 7 αναβάτες να παίρνουν εκκίνηση. Νικητής ο Κασκάνης Κωνσταντίνος με ΚΤΜ και 18 συμπληρωμένους γύρους, 1 λεπτό μπροστά από τον δεύτερο Καπαγερίδη Σάββα. Τρίτος τερμάτισε ο Χριστοφίδης Παναγιώτης με ΚΤΜ, μισό μόλις δευτερόλεπτο πίσω από τον Καπαγερίδη. Την… 7άδα, ολόκληρη την κατηγορία δηλαδή, έκλεισαν οι Σαλτσίδης Σίμος με GAS GAS, Μυρογιάννης Απόστολος με Yamaha, Νανάκος Μανόλης με ΚΤΜ και Βασιλάκης Θόδωρος με Husaberg.

SB
19 αναβάτες πήραν εκκίνηση στην SB. Πρώτος τερμάτισε ο Θωμαίδης Ευθύμης με 54 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ο Ζέρβας Τάσος με μισό λεπτό διαφορά, ενώ τρίτος ήρθε ο Παπαβασιλείου Αριστείδης. Χαρακτηριστικό της κατηγορίας ήταν ότι οι πρώτοι 9 αναβάτες συμπλήρωσαν 9 γύρους με τον τελευταίο να έχει λιγότερο από 6 λεπτά διαφορά από τον πρώτο.


 

5ος αγώνας Περιφερειακού Πρωταθλήματος Δυτικής Μακεδονίας

Πολλές συμμετοχές και δυνατό συναγωνισμό είχαμε στον αγώνα του περιφερειακού πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα το οποίο βοηθάει πολλούς νέους αγωνιζόμενους. Σε σύνολο 40 αγωνιζομένων, 23 στελέχωσαν την S1 και 17 την S2. Στην S1 πρώτος τερμάτισε ο Κουτσάκης Θεόδωρος ορίζοντας τον πήχη στα 41 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα, ολοκληρώνοντας 7 γύρους. Δεύτερος ήρθε ο Καλαβρυνός Γιώργος με 6” διαφορά, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ούσλιος Μιχάλης, 2 λεπτά περίπου πίσω από τον πρώτο. Στην S2 πρώτος τερμάτισε ο Αντωνίου Αντώνης μετά από 47 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αγώνα, ενώ δεύτερος και 7” μετά ο Μέρος Δημήτρης. Τρίτος ήρθε ο Κουτλιαμπάς Σπύρος με 45” διαφορά από τον πρώτο.