Ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είδε τους Christophe Nambotin (E1) και Ivan Cervantes (Ε3) να κατακτούν διπλές νίκες στις κατηγορίες τους. Στην κατηγορία Ε2 ο Antoine Meo και ο Pela Renet μοιράστηκαν τις νίκες, στην Junior o Άγγλος Daniel McCanney και στην κατηγορία γυναικών η Laia Sanz ήταν οι κορυφαίοι.

Ο πρώτος αγώνας της φετινής χρονιάς διοργανώθηκε (παραδοσιακά) στην ιβηρική χερσόνησο, στην Ισπανική πόλη Solsona όπου οι χιλιάδες Ισπανοί θεατές φρόντισαν από την Παρασκευή να δώσουν το παρόν στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Κατηγορία Ε1

Ο Christophe Nambotin δεν έκανε κανένα δώρο στους ανταγωνιστές του, ότου καν στον ομόσταυλό του Cristobal Guerrero που πολύ θα ήθελε να κερδίσει αγώνα εντός έδρας. Με δυο νίκες πήρε την πρωτοπορεία στην βαθμολογία δείχνοντας πόσο δύσκολα θα είναι φέτος για όλους τους άλλους στην μικρή κατηγορία. Ο Guerrero και o anthony Boissiere ανέβηκαν στην δεύτερη θέση τις δυο ημέρες ενώ ο Remes και ο Tarroux συμπλήρωσαν το βάθρο τις δυο ημέρες. Μετά τον πρώτο αγώνα προηγείται ο Nambotin με 40 βαθμούες, δεύτερος ο Guerrero με 30 βαθμούς, τρίτος ο Boissiere με 27β., ενώ την τέταρτη θέση μοιράζονται οι Remes και Tarroux με 26 βαθμούς.

Κατηγορία Ε2

Μεγάλες μάχες στην κατηγορία Ε2, είναι σε μεγάλο βαθμό η κατηγορία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος. Την πρώτη ημέρα ο Meo κέρδισε τον αγώνα μπροστά από τον Aubert που είχε κάνει την καλύτερη εμφάνιση στο Super Test της Παρασκευής, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Renet. Την Κυριακή όμως ο Renet είχε την απάντηση στην επίθεση του Meo κερδίζοντας τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Meo και τρίτο τον Aubert. Μεγάλος απών από το βάθρο ο Salvini (6-5) καθώς ένας τραυματισμός στο χέρι τον άφησε εκτός διεκδίκησης της νίκης. Στην βαθμολογία προηγείται ο Meo (37β), Renet (35β), Aubert (32β), Santolino (23β) και Salvini (21β).

Κατηγορία Ε3

Ο Ivan Cervantes έκανεπερίφανους τους Ισπανούς θεατές με διπλή νίκη στον πρώτο αγώνα. Την πρώτη ημέρα πάλεψε με τον ομόσταυλό του Matthew Phillips ο οποίος τερμάτισε δεύτερος ενώ την Κυριακή ο Matti Seistola ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου. Ο Mathias Bellino ξεκίνησε ιδανικά την πρώτη ημέρα τερματίζοντας τρίτος ενώ αντίστοιχα την τρίτη θέση κέρδισε το Matthew Phillips την Κυριακή. Ο Cervantes προηγείται με 40β, δεύτερο ο Phillips (32β), τρίτος ο Seistola (27β).

Επόμενος αγώνα 12-13 Απριλίου στην Πορτογαλία.

85690_christophe_nambotin

85691_antoine_meo550

85703_ivna_cervantes

 

85720_pela_renet

 

ewc-solsona