Οι δυνατές μάχες τις κατηγορίας 450 τράβηξαν το ενδιαφέρον καθώς ο Χατζηγεωργίου Κίμωνας πέτυχε μια πειστική νίκη στο δεύτερο σκέλος ενώ το πρώτο σκέλος είχε κερδίσει ο Κάκος Γιώργος. Στην μεγάλη κατηγορία Open, κερδισμένος είναι ο Θανάσης Νάκης με δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και νίκη στο δεύτερο, είδε τον μεγάλο του αντίπαλο Μιχάλη Κουτσουμπό να εγκαταλείπει στο δεύτερο σκέλος και έτσι να παίρνει βαθμολογική ανάσα. Στην μικρή κατηγορία των 250 κυβικών ο Στέλιος Κάζδαγλης κέρδισε άνετα και τα δυο σκέλη δείχνοντας σε όλους πιο θα είναι ο αρχηγός φέτος.

Η πίστα καρτ στο Νέο Ρύσιο φιλοξένησε για πρώτη φορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και οι εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές από το σύνολο των αθλητών. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ρίξει άγκυρα στη Βόρεια Ελλάδα με την πίστα της Θεσσαλονίκης να ανεβάζει το μέσο όρο ποιότητας του θεσμού. Περισσότεροι από 1000 θεατές χειροκρότησαν τα αστέρια του Ελληνικού Supermoto αλλά και πολλούς τοπικούς αθλητές, δίνοντας μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Ο καιρός έπαιξε το παιχνίδι του, όταν νωρίς το απόγευμα η ζέστη ταλαιπώρησε αθλητές και θεατές ενώ προς το τέλος της ημέρας μια ανοιξιάτικη νεροποντή έβρεξε την πίστα στα τελευταία σκέλη της ημέρας.

Racing 250. Ξεκινώντας δυνατά και στα δυο σκέλη ο Στέλιος Κάζδαγλης δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης από κανέναν κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Πλέον έχει κάνει μια διαφορά 45 βαθμών στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ο Μανώλης Γεροντής και ο Γαβρίλης Ζαννής πλαισίωσαν το βάθρο του πρώτου σκέλους, ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Βρεττός κράτησε με νύχια και με δόντια τη δεύτερη θέση από τον τρίτο Γιάννη Πετρουλάκη.

Racing 450. Ο Γιώργος Κάκος ξεκίνησε πολύ δυνατή στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους κερδίζοντας την πρωτοπορία αλλά και τον αγώνα. Κοντά του τερμάτισαν ο Φώτης Τσαλίκης και ο Κίμων Χατζηγεωργίου χωρίς όμως να τον απειλούσουν άμεσα. Στο δεύτερο σκέλος είχαμε εκρηκτική εκκίνηση των Γιώργου Κάκου και Νίκου Διακάκη αλλά οι δυο τους συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή, χωρίς να πέσουν, δίνοντας την ευκαιρία στον Κίμωνα Χατζηγεωργίου να περάσει μπροστά ακολουθούμενος από τον Φώτη Τσαλίκη σε μια πίστα ελαφρά βρεγμένη. Οι δυο τους έμειναν μπροστά με τον Κάκο να περνά τελικά στην τρίτη θέση και να κρατά βαθμολογικό προβάδισμα. Άλλος ένας καταστροφικός αγώνας για τον Νίκο Διακάκη που πρέπει να κάνει θαύματα αν θέλει να έχει πιθανότητες για το φετινό τίτλο.

Racing Open. Ο Μιχάλης Κουτσουμπός χαμογέλασε στο πρώτο σκέλος κερδίζοντας την νίκη αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Θανάση Νάκη και τρίτο τον Γιώργο Δαραμούση. Το δεύτερο σκέλος ήταν καταστροφικό για τον Κουτσουμπό καθώς μηχανικά προβλήματα τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει, αφήνοντας ανοικτό δρόμο στον Νάκη για την πρώτη του νίκη φέτος με την νέα του μοτοσυκλέτα. Ο περσινός πρωταθλητής πλέον εξασφάλισε και μια μικρή διαφορά στην βαθμολογία. Ο Άκης Δημόπουλος έκανε τη διαφορά στο δεύτερο σκέλος ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση και ο Γιώργος Δαραμούσης συμπλήρωσε το βάθρο.

Όλες οι φωτογραφίες στο RacePhoto.gr

 

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/x5k5vr_super-moto-24-5-08_auto?start=3#from=embed[/dailymotion]