Μετά την επιτυχία του πρώτου αγώνα motocross Βορείου Ελλάδος που διεξήχθη στην πίστα του Σέσκλου στο Βόλο, η ΟΜΕ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και διοργάνωσε έναν εξίσου επιτυχημένο αγώνα στο Λιτόχωρο Πιερίας για τον δεύτερο γύρο του θεσμού. Ίσως ήταν ο καλύτερος αγώνας που είδαμε τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, θυμίζοντας παλιές καλές εποχές του πρώτου αγώνα της χρονιάς στην Πάτρα. Οι συμμετοχές έσπασαν όλα τα ρεκόρ καθώς πήραν εκκίνηση 137 αγωνιζόμενοι. Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Η μπάρα γέμισε και στις τρεις κατηγορίες με τις Junior – MINI να σημειώνουν 20 περίπου συμμετοχές. Ο καιρός ιδανικός για αγώνα, η πίστα άρτια οργανωμένη και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της τοπικής λέσχης γι’ αυτό και πολλούς, μα πολλούς θεατές. Την ελάχιστη σκόνη που βγήκε προς το τέλος των αγώνων, φρόντισε να την πάρει ο αέρας χωρίς να σταθεί εμπόδιο στους αναβάτες και τους θεατές. Το παράξενο είναι, γιατί δεν έχει η ΟΜΕ τόσες συμμετοχές στο Π. Πρωτάθλημα που διοργανώνει και κυμαίνεται γύρω στις 40 με 60. Τα Paddock είχαν γεμίσει από πολύχρωμες τέντες και με τη βοήθεια της αμφιθεατρικής θέσης της πίστας σε πήγαιναν αλλού. Τέτοιους αγώνες θέλουμε.

125
Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας 125cc την εκκίνηση πήρε ο ¨Γαλανός¨ με τους, Σ. Γαλατιανό, Β. Ζαχαρίου, Θ. Κουτσάκη και Π. Κουζή να ακολουθούν. Στις πιο πίσω θέσεις τη δική τους μάχη έδιναν οι, Μένιος Μερεμετσάκης και Κώστας Τζιώρας. Η κούραση έκανε γρήγορα την εμφάνισή της και ο πρόσφατος πολίτης Γαλανός, δεν άντεξε τους ρυθμούς του Στέλιου Γαλατιανού και του Βασίλη Ζαχαρίου οι οποίοι πέρασαν και τον άφησαν στην τρίτη θέση. Οι δύο πρώτοι έκαναν το δικό τους αγώνα ξεμακραίνοντας από τους υπόλοιπους με τον Σ. Γαλατιανό να κρατάει την πρώτη θέση με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο Β. Ζαχαρίου. Την τρίτη θέση πήρε ο Γαλανός, μιας και ο Π. Κουζής δεν μπήκε ορεξάτος στον πρώτο αγώνα και αρκέστηκε στην τέταρτη θέση. Πέμπτη και έκτη θέση για τους Κ. Τζιώρα και Μ. Μερεμετσάκη αντίστοιχα.

Στον δεύτερο αγώνα της μικρής κατηγορίας, ο Σ. Γαλατιανός ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση, αλλά η λάθος γραμμή τον έβγαλε εξωτερικά της στροφής, με τον ¨Γαλανό¨ να παίρνει την εσωτερική και να στρίβει πρώτος για άλλη μία φορά. Σε αυτόν τον δεύτερο αγώνα ο Γαλανός έδειχνε να θέλει πραγματικά την πρώτη θέση και οδηγούσε πολύ πιο γρήγορα από τον πρώτο αγώνα. Πίσω του ο Βασίλης Ζαχαρίου από τα πρώτα μέτρα κόλλησε στον τροχό του και πίεζε τον Γαλανό έτοιμος να εκμεταλλευτεί το παραμικρό του λάθος. Ο Γαλανός οδηγούσε αλάνθαστα στο μισό του αγώνα και ο Β. Ζαχαρίου έκανε μία κίνηση μάλλον απελπισίας οι οποία χάλασε τη μάχη του αγώνα. Προσπάθησε να υπερπηδήσει ένα μικρό τραπέζι για να βγει μπροστά και όντως το πέτυχε, αλλά κατά την προσγείωση έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του (καπάκι) και έπεσε πάνω στον Γαλανό, με αποτέλεσμα να τον βγάλει εκτός αγώνα. Ο Β. Ζαχαρίου προσπαθούσε για αρκετή ώρα να βάλει τη μοτοσικλέτα του μπροστά και ξεκινώντας από την τελευταία θέση, επέστρεψε στον αγώνα. Ο Παναγιώτης Κουζής που παρακολουθούσε στενά την μάχη τους, μετά από αυτή την πτώση πήρε την πρωτοπορία του αγώνα και την κράτησε παίρνοντας την νίκη του δεύτερου αγώνα των 125. Δεύτερος τερμάτισε ο νικητής του πρώτου αγώνα Στέλιος Γαλατιανός και τρίτος με αρκετή διαφορά από τους δύο πρώτους, ο Μένιος Μερεμετσάκης. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Τζιώρας στην πολύ καλή πέμπτη ο Κυριάκος Κόττης με τον Θεόδωρο Κουτσάκη να κλείνει την εξάδα.

250
Ο Νίκος Ανδρέου έφυγε μπροστά στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, αλλά γρήγορα ο Δημήτρης Μερεμετσάκης τον πέρασε όχι όμως για πολύ. Ο Μανώλης Κρητικός έκανε την επίθεσή του και στα μισά του πρώτου γύρου (παρά τον τραυματισμένο καρπό) πήρε αυτός την πρωτοπορία του αγώνα. Η μάχη που έδωσαν Κρητικός και Μερεμετσάκης ήταν άνευ προηγουμένου, καθώς οδηγούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια με διαφορά ενός και δυο δευτερολέπτων. Ο Νίκος Ανδρέου πάλεψε προσωρινά με τον Σωτήρη Ξυδόπουλο, αλλά ο πρόσφατα τραυματισμένος του ώμος τον ανάγκασε να μειώσει το ρυθμό και να καταλήξει αρκετά πίσω. Πρώτος είδε την καρό σημαία ο Μ. Κρητικός, δεύτερος με τρία δευτερόλεπτα διαφορά ο Δ. Μερεμετσάκης, με τον Σ. Ξυδόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο από την τρίτη θέση. Στην τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση τερμάτισαν ο B. Avramov, ο περσινός κυπελλούχος της κατηγορίας Β. Ράπτης και ο Αποστόλης Πλιάτσικας αντίστοιχα.

Δεύτερος αγώνας της κατηγορίας με τον Νίκο Ανδρέου να φεύγει ξανά μπροστά και τον Δημήτρη Μερεμετσάκη να εκκινεί τελευταίος. Με το κλείσιμο του πρώτου γύρου ο Μανώλης Κρητικός πέρασε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω τον Νίκο Ανδρέου να μάχεται με τον Σωτήρη Ξυδόπουλο. Ο Σ. Ξυδόπουλος πέρασε στην δεύτερη θέση και σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα πίεζε τον Μανώλη Κρητικό ειδικότερα στους τελευταίους γύρους, αλλά ο Μ. Κρητικός πήρε τελικά και τη δεύτερη νίκη της κατηγορίας μόλις 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πολύ ανεβασμένο Σ. Ξυδόπουλο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Bonho Avramov από την τρίτη θέση, με τον Νίκο Ανδρέου τέταρτο, τον Δημήτρη Μερεμετσάκη μετά από ένα πολύ γρήγορο αγώνα πέμπτο και τον Μάρκο Καρασακαλίδη έκτο.

ΟΡΕΝ
Πρώτος για την κατηγορία ΟΡΕΝ έφυγε ο Κώστας Τζιώρας και από την αρχή έκανε μια μικρή διαφορά, αλλά ο Νίκος Μαργαρίτης κατάφερε περίπου στα μισά του αγώνα να περάσει μπροστά οδηγώντας στην πρώτη θέση του αγώνα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Κώστας Τζώρας μέχρι τρεις γύρους πριν το τέλος ήταν ο δεύτερος του αγώνα, αλλά είχε μια άσχημη στιγμή όταν ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας στα σαμάρια που είχαν δημιουργήσει τα φρένα της κατηφόρας και έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να το θέσει εκτός αγώνα προσωρινά αφού δεν πήρε λειτούργησε γρήγορα η μοτοσικλέτα. Δεύτερος ωστόσο πέρασε και τερμάτισε ο Κυριάκος Κιουτσοκώστας με τον «νεαρό» Γιάννη Πιλάλα να τερματίζει τρίτος και τέταρτος στον τροχό του Πιλάλα ο Σάκης Παπαγιάννης. Πέμπτη θέση για τον Μιχάλη Φωτίου και έκτη για τον Αρτέμη Κακαΐτσα.

Πρώτος στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ έφυγε ο Γιάννης Πιλάλας, με τους Ευάγγελο Μπαλατσό και Αρτέμη Κακαΐτσα να ακολουθούν. Ο νικητής του πρώτου αγώνα Νίκος Μαργαρίτης δεν είχε καλή εκκίνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά ανέβαινε αρκετές θέσεις μέχρι που ανέβηκε στην πρώτη και τερμάτισε εκεί. Δεύτερος πέρασε και τερμάτισε ο Ευάγγελος Μπαλατσός, με τον Γιάννη Πιλάλα να παίρνει άλλη μία τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Σάκης Παπαγιάννης από τα Τρίκαλα, πέμπτος ο Μιχάλης Φωτίου και έκτος ο Αρτέμης Κακαΐτσας. Πολύ καλοί και οι δύο αγώνες της κατηγορίας, που σε τίποτα δεν θύμιζαν την κατηγορία ΟΡΕΝ που έχουμε δει γενικότερα.

JUNIOR – MINI
Η έκπληξη του αγώνα της κατηγορίας Junior ακούει στο Βουλγάρικο όνομα Christian Iliovski. Από την αρχή έφυγε μπροστά και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα με τον εκπληκτικό χρόνο 1:53.723 όταν ο Μ. Κρητικός στην κατηγορία 250 στον δεύτερο αγώνα γύριζε 1:50.031. Δεύτερος τερμάτισε ένας άλλος Βούλγαρος νεαρός οδηγός ο Dimiter Verkov με γυρολόγιο 1:54.993. Τρίτος τερμάτισε ο Οδυσσέας Τουρατζίδης οδηγώντας αξιοπρεπέστατα και τέταρτος ο Παναγιώτης Παπίλας. Πέμπτη και έκτη θέση για τον Γιάννη Γαλανό και τον Βαγγέλη Τσιάγκα αντίστοιχα.

Στον πρώτο αγώνα της ΜΙΝΙ ο Γιάννης Μόσιος ήταν ο νικητής, αφού ο δεύτερος Μανώλης ¨Σαύρας¨ Κρητικός δεν κατάφερε να τον απειλήσει, με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά να τερματίζει τρίτος. Τέταρτος τερμάτισε ο άλλος Τουρατζίδης ο Γιάννης πέμπτος ο Ανέστης Ράδος και έκτος ο Simeon Spasou από τη Βουλγαρία.

Πριν ξεκινήσει ο δεύτερος αγώνας των δυο λιλιπούτειων οδηγών η οργάνωση έκανε την εξής πανάξια κίνηση. Έβαλε τους πιτσιρικάδες να κάνουν δυο αναγνωριστικούς γύρους προκειμένου να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκετε η πίστα, προς αποφυγή των τραυματισμών. Την εκκίνηση του δεύτερου αγώνα Junior – MINI την πήρε ο Γιάννης Μόσιος, με τον Dimiter Verkof να πλησιάζει στρίβοντας στην πρώτη στροφή μαζί με τον Μόσιο. Ο Βούλγαρος οδήγησε τον αγώνα για δύο γύρους όταν ο Christian Iliovski έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά κατακτώντας την πρώτη θέση και του δεύτερου αγώνα. Δεύτερος ο Dimiter Verkov, τρίτος ξανά ο Οδυσσέας Τουρατζίδης, τέταρτος ο Παναγιώτης Παπίλας, πέμπτος ο Βαγγέλης Λινάρδος και έκτος ο Δημήτρης Μπαξεβάνης.

Στην ΜΙΝΙ ο Γ. Μόσιος ξανά νικητής αυτή τη φορά, υπό την πίεση όμως του δεύτερου Μανώλη Κρητικού. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς. Τέταρτος ο Γιάννης Τουρατζίδης, πέμπτος ο Simeon Spasou και έκτος ο Ανέστης Ράδος.

Επόμενος αγώνας 30 Απριλίου στο Τυχερό Έβρου