ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6ος Αγώνας Scramble Β. Ελλάδος Ο.Μ.Ε.
26-11-06, Μεσοράχη – Λάρισα

Ιδανικές συνθήκες
Σε μια όμορφη τοποθεσία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα έγινε ο 6ος αγώνας του Κυπέλλου Scramble Β. Ελλάδος. Η διαδρομή περιλάμβανε κομμάτι της πίστας Motocross της Μεσοράχης, όπου τη δεκαετία του ’80 έγιναν ιστορικοί ελληνοβουλγαρικοί αγώνες. Κατά γενική ομολογία η διαδρομή και η κατάσταση του εδάφους ήταν τέλεια, ενώ η αμφιθεατρική τοποθεσία της πίστας έδωσε την ευκαιρία στους 450 θεατές να απολαύσουν το θέαμα. Άλματα, φλατ στροφές, φυσικά εμπόδια, αρνητικές κλίσεις που γλιστρούσαν, κάθετες ανηφόρες και κατηφόρες, έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό. Όπως ήταν φυσικό οι τοπικοί αναβάτες είχαν το πλεονέκτημα της «έδρας», και στο κομμάτι στης πίστας Motocross «πήγαιναν αέρα». Οι συμμετοχές ήταν σχετικά λίγες (38) όμως ο συναγωνισμός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες ήταν μεγάλος.

Α1
Στην μικρή κατηγορία των δίχρονων μοτοσυκλετών 125, ο τοπικός Νίκος Βαγενάς (ΤΜ) επικράτησε των Βασίλη Καλοχωρίδη (Husky) και Γιώργο Νταλιμπίρας (ΚΤΜ). Αυτή η πρώτη τριάδα ήταν και οι ταχύτεροι αναβάτες ενώ μόνος τέταρτος βρέθηκε ο Περικλής Τσιρικόκος (ΚΤΜ). Αρκετά πιο πίσω τερμάτισαν οι Μόκας, Κορομήλας και Κατσαρός.

Α2
Στα δίχρονα 250 η πρώτη θέση ήταν εύκολη υπόθεση για τον Άγγελο Γκελτσίδη (Yamaha) ενώ για τη δεύτερη θέση δόθηκε μάχη από τους Παναγιώτη Κάδογλου (ΚΤΜ) και Γιώργο Τηλιόπουλο (ΚΤΜ) με νικητή τον πρώτο. Ακολούθησε ο τοπικός Χρήστος Δραγατογιάννης (Kawasaki) και την εξάδα έκλεισαν οι Τσίλιας (Kawasaki) και Ζιάγκαλος.

B3
Η πολυπληθέστερη κατηγορία ήταν αυτή των μικρών τετράχρονων και εδώ ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος. Νικητής αναδείχτηκε ο Οδυσσέας Παγούνης (Honda) και τη δεύτερη θέση πήρε ο Γιάννης Κατέρης (ΚΤΜ). Σκληρή μάχη έδωσαν για το τελευταίο σκαλί του βάθρου οι Δημήτρης Ψαρράς (Honda) και Σωτήρης Ξυδόπουλος (Kawasaki). Τελικά ο τοπικός Ψαρράς που ήθελε πολύ την διάκριση μέσα στην έδρα του, κατάφερε και πήρε τη τρίτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Χρήστος Τσιαπλές (Kawasaki) ενώ την εξάδα έκλεισε ο νεαρός Θρασύβουλος Γκαγκάς (ΤΜ).

Β4
Στην μεγάλη κατηγορία των τετράχρονων 450, η υπόθεση νίκη ήταν ξεκαθαρισμένη πριν την εκκίνηση καθώς ο κορυφαίος Λαρισαίος αναβάτης, Αποστόλης Πλιάτσικας (Suzuki) έδειξε την κλάση του παίρνοντας μία εύκολη νίκη με εκπληκτικούς χρόνους. Για τη δεύτερη θέση δόθηκε συγκλονιστική μάχη μεταξύ του Κώστα Τσιώρα (Honda) και του ανερχόμενου τοπικού αναβάτη Ανδρέα Λιάκου (Suzuki). Μέχρι και τον τελευταίο γύρο ήταν αμφίβολο για το ποιος θα επικρατούσε και τελικά το πέσιμο της καρό σημαίας έφερε στην δεύτερη θέση τον Τσιώρα, αφήνοντας τρίτο τον Λιάκο αν και τερμάτισε μόλις 1’’ δευτερόλεπτο πίσω και είχε λίγο καλύτερο τον ταχύτερό του γύρο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κασκάνης (ΚΤΜ), Κακαϊτσας (Suzuki) και Γκόσκινος (ΚΤΜ).