ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μοτοσυκλετιστικός Ομιλος Γρεβενών

43 αναβάτες πήραν εκκίνηση στο 1ο ENDURO «ΠΙΝΔΟΥ» που διοργάνωσε μετά από 7 χρόνια ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών. Πάνω από 70 αθλητές των Αθλητικών Σωματείων της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τηλεφώνησαν για να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά μόνο οι 43 πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις (εγγραφή σε Αθλητικό Σωματείο της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε., απαραίτητα έγγραφα μοτοσυκλέτας (άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια μοτοσυκλέτας, δίπλωμα οδήγησης).

Το μήκος του αγώνα ήταν 173 χλμ σε τρεις γύρους, είχε τρεις απλές διαδρομές, περνούσε μέσα από ποτάμια, δασικούς δρόμους, λιβάδια, μονοπάτια, μεγάλες αναβάσεις και καταβάσεις. Η βροχή έκανε πολύ δύσκολη την διαδρομή, δόθηκαν καινούργιου χρόνοι και η συνολική διάρκεια του αγώνα ήταν 7:30 ώρες. Όλοι οι αναβάτες απόλαυσαν μια πραγματική enduro διαδρομή. Επίσης, η απλή διαδρομή περνούσε μέσα από το κέντρο της πόλης όπου είχαν τοποθετηθεί κορμοί δένδρων από τους οποίους περνούσαν οι αγωνιζόμενοι.

Ο αγώνας είχε τρεις ειδικές διαδρομές από τις οποίες η ΕΔ1 και η ΕΔ3 ήταν τύπου ENDURO μήκους 4,6 και 4,4 χλμ αντίστοιχα και η ΕΔ2 ήταν τύπου MOTO-CROSS μήκους 2,6 χλμ. Το μήκος των χρονομετρημένων ειδικών διαδρομών ήταν 25,8 χλμ. και ο συνολικός τους χρόνος ήταν περίπου 45 λεπτά.

Κατά γενική ομολογία των αθλητών οι ειδικές enduro ήταν οι καλύτερες που έτρεξαν ποτέ. Η χρονομέτρηση των αθλητών έγινε με το εγκυρότερο σύστημα χρονομέτρησης της ομάδας της Λ.Α.Μ.Σ. και τα αποτελέσματα βγήκαν αμέσως. Οι όποιες οργανωτικές αδυναμίες επισκιάστηκαν από την ποιότητα των απλών και ειδικών διαδρομών.

Τερμάτισαν έντεκα αγωνιζόμενοι, από τους οποίους οι δέκα ήταν εντός χρόνου. Πρώτος γενικής αναδείχθηκε ο Βασίλης Σιαφαρίκας με CRF 250, δεύτερος ο Δημήτρης Τσακατσώνης με KTM 450 EXC και τρίτος ο Χρήστος Καραγγέλης με KTM 250.