Η “Ready to Race” φιλοσοφία καθορίζει αναπόφευκτα τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών από το Mattighofen της Αυστρίας. Τώρα, από την άνοιξη του 2009, η ΚΤΜ διευρύνει την παλέττα των LC8 με το 990 Supermoto R, το ταχύτερο του είδους του.

Τα καινούργια μοντέλα του 2009 της KTM δεν απευθύνονται μόνο στους οπαδούς των Supermoto. Με το 990 Supermoto R, ο ηγέτης κατασκευαστής Supermoto στον κόσμο, παρουσιάζει μια συναρπαστική μοτοσυκλέτα η οποία βάζει πάλι την δική της σφραγίδα στην σκηνή. Ακόμη πιο ριζοσπαστική,πιο γνήσια και πιο “Ready to Race” θα συναρπάσει τους οπαδούς των μεγάλων δικύλινδρων μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο.

Δυνατή, ελαφριά, τέλεια συνδυασμένη
Με το γράμμα “R” η KTM προσθέτει περαιτέρω αξία στην προσφορά της στις Supermoto μοτοσυκλέτες. Βασισμένη στην KTM 990 Supermoto που παρουσιάστηκε το 2008,η έκδοση του 2009 έχει καθαρό στόχο : κλίσεις σε διάστασεις πρωτόγνωρης εμπειρίας. Η ήδη γνωστή δυνατή επιτάχυνση αλλά και φιλικότητα του κινητήρα των 999 cc LC8 δίνει στην 990 Supermoto R την ευχέρεια να στρίβει με πολύ δυνατή επιτάχυνση; Τα καινούργια φρένα της Brembo επιβραδύνουν την 990 Supermoto R εξίσου εντυπωσιακά. Εξαιτίας των μειωμένων μαζών και των ιδιαίτερα ελαφρωμένων τροχών η ευκολία οδήγησης και η ευελιξία της ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες είναι εντυπωσιακή.

Καινούργιο Ρεζερβουάρ για ακόμη πιο σπόρ εργονομία
Για περισσότερη σπόρ εργονομία η Supermoto R,η οποία ζυγίζει λιγότερο από 190 kg έχει μικρότερο ρεζερβουάρ. Την δικύλινδρη αυτή μοτοσυκλέτα την χαρακτηρίζει ένας καινοτόμος συνδυασμός ρεζερβουάρ και σέλας ιδανικός για σπόρ οδήγηση. Το πιο αξιοπρόσεκτο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, όταν συγκρίνεται με την απλή έκδοση της 990 Supermoto, είναι η θεαματική οπτική της. Το μαύρο ψαλίδι, τα μαρσπιέ και πάνω απ’ όλα το πορτοκαλί πλαίσιο δημιουργούν έναν τέτοιο συνδυασμό που κάνει την KTM 990 Supermoto οπτική απόλαυση.

Η ΚΤΜ 990 Supermoto R θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Μιλάνου. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2009.