18/11/2007 – 9ος αγώνας κυπέλλου Βορείου Ελλάδος ΜΧ ΟΜΕ
Τοποθεσία: Καρυώτισσα Πέλλας
Διοργάνωση: ΟΦΜΚ
Συμμετοχές: 62 (ΜΧ1: 13, ΜΧ2: 11, OPEN: 21, JUNIOR: 6, MINI: 11)
Καιρός: Ηλιοφάνεια με περιόδους συννεφιάς, 14-16οC
Θεατές: 400-600

Προς μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη πολλών, ο… ανοιξιάτικος καιρός της Κυριακής ήταν ότι πρέπει μετά από τον κατακλυσμό του κεραυνοβόλου (στην κυριολεξία) Σαββάτου. Για να είμαι ειλικρινής, το Σάββατο το βράδυ με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, θα στοιχημάτιζα άνετα υπέρ ενός λασπωμένου, αργού και κουραστικού για τους αναβάτες αγώνα της επομένης.
Όπως τελικά αποδείχθηκε, τίποτα από αυτά που πίστευα δεν βγήκε αληθινό. Από τη μία η φθινοπωρινή λιακάδα, από την άλλη το πολύ ωραίο τερραίν της πίστας της Καρυώτισσας, συνέβαλλαν σε ένα πολύ ωραίο “κλείσιμο” του Κυπέλλου Β.Ελλάδος της ΟΜΕ. Αρκεί να αναφέρω ότι ενώ το Σάββατο έβρεχε όλη μέρα και τα μηχανήματα δεν μπορούσαν καν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους λόγω λάσπης, την Κυριακή η διαδρομή έμοιαζε λες και… καταβρέχτηκε για 15 λεπτά με ποτιστήρια…

Ο καιρός και το χώμα φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί υπαίτιοι. Οι άνθρωποι του ΟΦΜΚ δούλεψαν πολύ και εκτός από μία πολύ ωραία οργάνωση, παρέδωσαν και ένα φιλικό και ζεστό κλίμα σε θεατές και αγωνιζόμενους κατά τις απονομές. Οι πιτσιρικάδες της ΜΙΝΙ πάντως, απόλαυσαν περισσότερο απ’όλους το μπουγέλο με τις σαμπάνιες… Το πρόγραμμα διεξήχθη κανονικά, αν εξαιρέσουμε βέβαια την αναγκαστική καθυστέρηση μίας ώρας για την πρώτη εκκίνηση, καθώς τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα ο Μπαλόγλου Αλέξανδρος της ΜΧ2 (του ευχόμαστε περαστικά) και η γιατρός της διοργάνωσης έκρινε ότι έπρεπε να τον συνοδεύσει με ένα από τα 2 ασθενοφόρα στο νοσοκομείο.
Δεν μπορώ επίσης να μην τονίσω τον χαρακτηριστικά μικρό αριθμό συμμετοχών (μήπως επειδή ήταν ο τελευταίος αγώνας;), όπως επίσης και να αναφέρω τα λόγια από το μικρόφωνο ανθρώπου της διοργανώτριας λέσχης, όταν κάλεσε τον πρόεδρο της Καρυώτισσας για την απονομή, κλείνοντας με την εξής φράση: “… ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτα για την πίστα της Καρυώτισσας! Γιατί πρέπει να τα λέμε όλα!”. Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΜΧ1
Άξιος νικητής της κατηγορίας στο κύπελλο Β.Ελλάδος ο Στέλιος Γαλατιανός, ο οποίος δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα στα τέλη της αγωνιστικής σαιζόν. Ο “γυροκράτωρ” Στέλιος, οδήγησε 2 εκπληκτικά σκέλη, όχι μόνο κρατώντας την πρωτοπορία από την αρχή, αλλά και τερματίζοντας +1 γύρο μπροστά από τον δεύτερο και τις δύο φορές. Στο πρώτο σκέλος δεύτερος τερμάτισε ο Ζώρας Αλέξης, μόλις 2,5” δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο Καρασακαλίδη Μάρκο. Τα πράγματα ήρθαν αλλιώς στο δεύτερο σκέλος. Ενώ βέβαια ο Καρασακαλίδης τερμάτισε δεύτερος εδραιώνοντας την τρίτη θέση στη βαθμολογία του κυπέλλου, ο φανερά πιο ήπιος (σε αυτό το σκέλος) Ζώρας αρκέστηκε στην 3η θέση, με σχεδόν ένα γύρο(!) διαφορά, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στη βαθμολογία. Ο δεύτερος στη βαθμολογία Τζιώρας Κωνσταντίνος, τερμάτισε 4ος και 6ος αντίστοιχα στα 2 σκέλη.

ΜΧ2
Ο Κοσμάς Σπύρος ήταν ο αναβάτης της ημέρας στην κατηγορία. Οδηγώντας πολύ γρήγορα και προσφέροντας αρκετό θέαμα (όπως το συνηθίζει άλλωστε) πήρε και τα 2 σκέλη της κατηγορίας, ομοίως με έναν γύρο διαφορά, λαμβάνοντας την 4η θέση στην τελική βαθμολογία. Στο πρώτο σκέλος πίσω του τερμάτισε ο δεύτερος στη βαθμολογία Πακαταρίδης Βασίλης, 13,5” μπροστά από τον Τσομπάνογλου Ευγένη. Ο οποίος βέβαια στο δεύτερο σκέλος πήρε 2ος την καρώ σημαία, με τον Πακαταρίδη να τερματίζει μόλις σχεδόν 2,5” πίσω του και να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

OPEN
Χωρίς αμφιβολία, η OPEN την Κυριακή προσέφερε το περισσότερο θέαμα από τις άλλες κατηγορίες. Στο πρώτο σκέλος πρώτος είδε την καρώ σημαία ο Κιουτσουκώστας Κυριάκος με YZF 450, 21 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Μπαλατσό Βαγγέλη. Τρίτος και με 4,5” διαφορά τερμάτισε ο Παπαρέγκας Τάσος με CRF250. Επανάληψη της νίκης για τον Κιουτσουκώστα στο δεύτερο σκέλος, με τον Καδόγλου Παναγιώτη αυτή τη φορά να τερματίζει δεύτερος, αποκτώντας πολύτιμους βαθμούς και λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γεωργίου Βασίλης, μόλις 1” πίσω από τον Καδόγλου. Χαρακτηριστικό της κατηγορίας ήταν ότι και στα 2 σκέλη είχαμε άκυρες εκκινήσεις και επανάληψη της διαδικασίας.

ΜΙΝΙ-JUNIOR
Στο πρώτο σκέλος της JUNIOR, πρώτος τερμάτισε ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος, με μόλις μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο Κάτσιο Παναγιώτη. Τρίτος είδε την καρώ σημαία ο Μόσιος Γιάννης με περίπου 13”¨διαφορά. Το δεύτερο σκέλος πήρε ο Μόσιος Γιάννης, μπροστά από τον δεύτερο αυτή τη φορά Γεωργαντά  Αλέξανδρο. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κάτσιος αυτή τη φορά. Και στα 2 σκέλη της ΜΙΝΙ, τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Αρβανίτης Γιώργος και Ράδος Ανέστης με αυτή τη σειρά, ενώ Τουρατζίδης Γιάννης και Τσιάγκος Σταύρος έκλεισαν το βάθρο αντίστοιχα. Οι 3 πρώτοι της βαθμολογίας στην JUNIOR είναι Γεωργαντάς, Κάτσιος και Μόσιος, ενώ στην ΜΙΝΙ Ράδος, Τουρατζίδης και Αρβανίτης.

Έτσι έκλεισε λοιπόν το κύπελλο Βορείου Ελλάδος ΟΜΕ για φέτος. Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά…