ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2008
1ο ΠΕΡΙΦΕΡEIAKO ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTO CROSS ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2ος ΑΓΏΝΑ, ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα το περιφερειακό πρωτάθλημα Δυτικής Μακεδονίας της Α.ΜΟΤΟ.Ε.  ξεκίνησε και πάλι. Όπως στον πρώτο αγώνα, πριν 4 μήνες, έτσι και στον δεύτερο η βροχή έπαιξε καθοριστικό ρολό στην διεξαγωγή του, αυτή τη φορά όμως θετικά. Η βροχή του Σαββάτου σε συνδυασμό με την συννεφιά της Κυριακής έκανε την πίστα του Μικροκάστρου ιδανική για αγώνα για τους 35 αθλητές και τους 400 περίπου θεατές. Οι αθλητές αγωνίστηκαν σε ένα τερέν χωρίς λάσπη και σκόνη ενώ απόδειξη της πολύ καλής πρόσφυσης που προσέφερε το βρεγμένο κοκκινόχωμα της πίστας ήταν το νέο ρεκόρ πίστας που έκαναν Παγούνης και Κασιούμης με 1’40’’.

Η πρώτη θέση που ξεκαθάρισε από νωρίς και οι πολύ δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1
Η πρώτη θέση ήταν υπόθεση του Χρήστου Κασιούμη. Ο Τάσος Ζέρβας εκμεταλλεύτηκε την καλή του εκκίνηση και τερμάτισε εύκολα δεύτερος στο πρώτο σκέλος ενώ τρίτος ήταν ο Νίκος Πούπτης  από την Κοζάνη. Παραστατίδης Σάββας, Κεφάλας Ορέστης και Καραστέργιος Πάρης πάλεψαν και έκλεισαν την εξάδα.
Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο πολύ καλός Χρήστος Κασιούμης έφυγε μπροστά και πήρε ακόμη μια νίκη. Τάσος Ζέρβας και Νίκος Πούπτης  έκλεψαν την παράσταση στο δεύτερο το σκέλος αφού οδηγούσαν παθιασμένα προσπερνώντας ο ένας τον άλλο πολλές φορές με αποκορύφωμα την σύγκρουση τους δύο στροφές πριν τον τερματισμό με τον Πούπτη να καταφέρνει να σηκωθεί  γρηγορότερα και να τερματίσει δεύτερος . Οι Καστοριανοί Γιάννης Κωνσταντίνου και Αντωνίου Αντώνης που δεν τα πήγαν καλά στο πρώτο σκέλος ανέβασαν ρυθμό και τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, την εξάδα έκλεισε ο Κεφάλας Ορέστης.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο ταχύτατος Οδυσσέας Παγούνης από την Κοζάνη πήρε δύο νίκες με τον Γρεβενιώτη Γιώργο Παπαμιχαήλ και Κουτσάκη Θοδωρή του Ο.ΔΙ.ΚΟ να ακολουθούν. Στο πρώτο σκέλος ο Παγούνης έφυγε από νωρίς μπροστά αφήνοντας τον Κουτσάκη δεύτερο. Στα μισά του αγώνα ο Παπαμιχαήλ που δεν έκανε καλή εκκίνηση έφτασε τον Κουτσάκη και συγκρούστηκαν στην προσπάθεια του Παπαμιχαήλ να προσπεράσει. Ο «Γιωργάκης» σηκώθηκε πρώτος και πήρε την δεύτερη θέση με τον Κουτσάκη να ακολουθεί τρίτος. Εξίσου δυνατές μάχες έδωσαν οι Χρήστος Λουμπουτσκός, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Βαγγέλης Παυλίδης και Πασχάλης Συγκιρίδης για τις υπόλοιπες θέσεις της εξάδας. Ο Λουμπουτσκός τερμάτισε τρίτος, ο Θεοδωρίδης πέμπτος και ο Παυλίδης έκτος.

Στο 2ο σκέλος ο Κουτσάκης έφυγε πρώτος μετά την  πτώση της μπάρας αποφασισμένος να μην κάνει τα λάθη του πρώτου σκέλους. Μόνο ο Παγούνης κατάφερε να το προσπεράσει στον τρίτο γύρο ενώ ο Παπαμιχαήλ που δεν έκανε καλή εκκίνηση έφτασε μέχρι την τρίτη θέση. Και πάλι Λουμπουτσκός, Θεοδωρίδης, Παυλίδης και Συγκιρίδης προσέφεραν θέαμα και για ένα ολόκληρο σκέλος αλλά ό τελευταίος γύρος ήταν ο πιο συγκλονιστικός. Ο Λουμπουτσκός που βρισκόταν στην πέμπτη θέση πιέζοντας τον Παυλίδη εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη, έτσι ο Θεοδωρίδης βρέθηκε πέμπτος και ο Συγκιρίδης έκτος αλλά είχε μια πτώση λίγο πριν τον τερματισμό και εγκατέλειψε. Ο νεαρός Δήμου Αντώνης του ΜΟΓ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πήρε την 6 θέση.

Κατηγορία ΜΧ3
Τρεις ήταν οι συμμετέχοντες στην ΜΧ3. Ο Πέτρος Γερόπουλος του ΜΟΚ κέρδισε εύκολα και στα δυο σκέλη τους Νίκο Μαγνησαλή και Βαγγέλη Μάντζιαρη. Ο Μάντζιαρης προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον έμπειρο Μαγνησαλή που τερμάτισε δεύτερος και στα 2 σκέλη.

Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στα Πετρανά Κοζάνης στις 9 Νοεμβρίου.