Εκτός από την ΛΑΜΣ (πιστεύει πως) θίγεται και ο Δημήτρης Αθανασουλόπουλος ο οποίος φέτος είναι promoter του Πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro ΕΛΠΑ. Είχε την ανάγκη να ξεσπάσει και έστειλε την παρακάτω επιστολή την οποία προβάλουμε παρακάτω.

Δεν θα παραμείνω άλλο στο θέμα, έγραψα την άποψή μου και όσοι πιστεύουν πως θίχθηκαν είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν ή να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.


Αγαπητέ Δημήτρη,

Λυπάμαι που για μία ακόμη φορά παρερμηνεύονται λόγια και τηλεφωνικές συνομιλίες προσωπικού επιπέδου. Λυπάμαι που η ερώτησή μου προς το άτομό σου αλλά και σε στέλεχος εταιρίας: «Πως σας φαίνεται αν αποδεχόμενος μια πρόσκληση και συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής σε έναν αγώνα όπως το ISDE σημαίνει ότι έχεις αποδεχτεί ΜΟΝΟ τα δικαιώματα και ΟΧΙ τις υποχρεώσεις;», σου έδωσε λαβή για όλη αυτή την παραπληροφόρηση και τις εικασίες…

Μάλλον υπάρχει πρόβλημα κατανόησης ή ερμηνείας από κάποιον από τους δύο, οπότε ας μην βασιζόμαστε στον ρητό λόγο…

Η υποχρεωτική συμμετοχή στους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος Enduro της ΕΛΠΑ στους όρους συμμετοχής στο ISDE ήταν όρος που έθεσε και συνέταξε η ΕΛΠΑ και ΟΧΙ ο Promoter, και όρος που ήξερα πολύ καλά ότι δύσκολα θα τηρηθεί. Οπότε, «τι» και «αν» συμμερίζεται η ΕΛΠΑ… και με τι «ανεπίσημα» δεν συμφωνεί, οφείλεις να το εξηγήσεις καλύτερα, και από ποια εξουσιοδοτημένα χείλη το άκουσες!

Η προσπάθειά μου να γεμίσουν κόσμο οι αγώνες για τους οποίους έχω αναλάβει, με τιμά, αυτός είναι ο σκοπός μου και δεν θα πάψω να το κάνω! (Το αντίθετο δεν θα έκανα ποτέ, να πείσω αγωνιζόμενους να απέχουν, κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρον φέτος, στους αγώνες που διοργανώνω και το ξέρουμε ΟΛΟΙ πολύ καλά.)

Δεν υποχρεώνω κανέναν όπως αναφέρεις, ούτε τους ίδιους τους αγωνιζόμενους, ούτε τις ομάδες τους. Ήταν όμως υποχρέωσή μου να μάθω τα σχέδια των συγκεκριμένων αναβατών για τον επερχόμενο αγώνα της ΛΑΜΣ, σύμφωνα με εντολή της ΕΛΠΑ, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι πρόκειται να αλλάξει κάτι στα δρομολογημένα περί του ISDE 2007. Απλώς να θυμίσω και πάλι, ότι αποδεχόμενος μια συγκεκριμένη πρόταση πρέπει να ΜΗΝ εθελοτυφλούμε στις υποχρεώσεις μας κρατώντας μόνο τα δικαιώματά μας. Ή καλύτερα: «Θέλω να συμμετάσχω στο ISDE, αλλά από τους 10 όρους διαφωνώ στους 9! Με δέχεστε;»

Όσο για της επιλογή των αναβατών του ISDE, δεν έμεινε καμία πικρία από τους αναβάτες που στήριξαν ή στηρίζουν το Πρωτάθλημα Enduro της ΕΛΠΑ, αφού ρωτήθηκαν ΟΛΟΙ οι πρωταγωνιστές και δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν! Για την παρούσα 6άδα, θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή να μας αντιπροσωπεύσει ως χώρα. Ποιος είναι ο 5ος και ο 6ος που αμφιβάλλεις και γιατί; Μήπως κάποιος που έχει συμμετάσχει σε 6 τέτοιες διοργανώσεις;

Δημήτρη,
Ξέρεις πως φέτος ειδικά έχω δεχτεί όλη την αρνητική ενέργεια από τα κακώς δρώμενα των ελληνικών Πρωταθλημάτων, είτε enduro, είτε supermotard. Και είναι φυσικό, αφού δέχτηκα και ανέλαβα να βγάλω το φίδι από την τρύπα, να διασώσω μια δυσμενή κατάσταση –όπως θες πες το- και να βρεθώ καλώς ή κακώς μόνος απέναντι σε μια πανίσχυρη και πλειοψηφική πλευρά. Προς το παρόν… δείχνω να αντέχω…
Αγαπώ το enduro και τους συναθλητές μου και τους στηρίζω σε κάθε ευκαιρία, αλλά επέτρεψέ μου να έχω και εγώ σαν άνθρωπος τα όριά μου. Η τακτική της λάσπης (ρίχνε, ρίχνε, όλο και κάτι θα μείνει), της συκοφαντίας και της ειρωνείας ευτυχώς δεν με αντιπροσωπεύει.
Προτιμώ να κρίνομαι για την ομορφιά, την ποιότητα και την ασφάλεια των αγώνων που διοργανώνω, και όχι για το με ποια αρχή συνεργάζομαι.

Καλούς αγώνες να έχουμε,
Χαιρετίσματα από τις Σέρρες.

Δημήτρης -DOC- Αθανασουλόπουλος
Off Road Team


Η (παρακάτω) απάντηση της ΛΑΜΣ εκ μέρους του Χρήστου Κωνσταντινίδη ήρθε λίγο μετά την ανάρτηση του πιο κάτω άρθρου στο enduro.gr σχετικά με την σύγχυση που επικρατεί στους αθλητές Enduro που έχουν επιλεχθεί από την ΕΛΠΑ να συμμετάσχουν στον αγώνα ISDE στην χιλή 12-17 Νοεμβρίου 2007. Ακολουθεί η απάντηση του Κου Χρήστου Κωνσταντινίδη εκ μέρους της ΛΑΜΣ. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Αγαπητέ Δημήτρη,

Εάν μετά από 30 λεπτά τηλεφωνικής συνομιλίας μαζί μου, έβγαλες το συμπέρασμα ότι η ΛΑΜΣ, αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δυσκολία στον αγώνα της, λυπάμαι είτε για τα Ελληνικά που ομιλώ, είτε για τα Ελληνικά που ομιλείς εσύ. Βέβαια μπορεί και να αντιλήφθηκες λάθος τα όσα σου είπα, γιατί τα τελευταία χρόνια, διαρκώς αντιλαμβάνεσαι λάθος πλήθος γεγονότων γύρω από το Enduro.

Ο μόνος λόγος που σου ζήτησα να δημοσιεύσεις την παράκληση μας για την συμμετοχή των κορυφαίων οδηγών στον αγώνας μας, είναι για να προστατέψω την δική τους συμμετοχή στο ISDE 2008.

Η ΛΑΜΣ στήριξε και στηρίχθηκε από τους Έλληνες οδηγούς μοτοσικλέτας όσο καμία άλλη Λέσχη στην Ελλάδα.

Η ΛΑΜΣ θα συνεχίσει να στηρίζει και να στηρίζεται στους Έλληνες οδηγούς μακριά από κοντόφθαλμες πολιτικές και αντιδικίες « Προεδρείων Ομοσπονδιών».

Όσον αφορά τις ανακρίβειες που αναφέρεις για τον τρόπο επιλογής των αναβατών και την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας, σου γνωστοποιώ, ότι η ομάδα είχε συμπληρωθεί χωρίς τους αναβάτες που παρακολουθούν τους αγώνες της ΑΜΟΤΟΕ και είναι προς τιμήν του Κυρίου Μπαβέλλα και των συγκεκριμένων οδηγών που αποκλείστηκαν, το ότι αποδέχθηκαν την αντικατάσταση τους από κατά τεκμήριο καλύτερους οδηγούς.

Είμαι στην διάθεση σου και στην διάθεση των Οδηγών για οποιαδήποτε πληροφορία όχι μόνο γύρω από το Enduro, αλλά και από τις εξελίξεις στον χώρο της μοτοσικλέτας στην χώρα μας.

Με την σιγουριά της δημοσίευσης της παρούσας επιστολή μου,
Χρήστος Κωνσταντινίδης
Μέλος ΛΑΜΣ

ΥΓ. Τις προηγούμενες ημέρες και άλλος φίλος σχολίασε την ΛΑΜΣ και εμένα προσωπικά από άλλη στήλη και δεν απήντησα. Η μη απάντηση δεν είναι αδυναμία αλλά προσπάθεια να κρατηθούν οι τόνοι χαμηλά για το καλό όλων των φίλων της μοτοσικλέτας. Οι ανακρίβειες και τα ψέματα μας πληγώνουν, ας μην συνεχίσουμε.


Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες!

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση πιθανόν από παρερμηνεία δηλώσεων και ασταμάτητων συζητήσεων επί του θέματος της συμμετοχής Ελλήνων αθλητών στον αγώνα Six Days στη Χιλή τον Νοέμβριο με την παράλληλη (διαφαινόμενη) μη συμμετοχή τους σε αγώνες enduro του πρωταθλήματος ΕΛΠΑ.

Για την ιστορία, η ΕΛΠΑ είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι τα κριτήρια συμμετοχής σε μια τέτοια αποστολή τα οποία μεταξύ άλλων προέβλεπαν την συμμετοχή των επιλαχόντων στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος ΕΛΠΑ. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως οι κορυφαίοι αναβάτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αφήνοντας την ΕΛΠΑ στα κρύα του λουτρού, διχάζοντας τους ανθρώπους της αν θα έπρεπε να στελεχώσουν την ομάδα με αναβάτες που συμμετείχαν μόνο στο πρωτάθλημα τη ΕΛΠΑ ή να συμβιβαστούν με την αποτυχία του πλάνου τους και να καλέσουν τους κορυφαίους αθλητές, που συμμετέχουν όμως στο πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ.

Η ΕΛΠΑ αθέτησε την συμφωνία της καλώντας αθλητές στην ομάδα ISDE που δεν συμμετείχαν στο πρωτάθλημά της με το πρόσχημα της συμμετοχής των κορυφαίων Ελλήνων αναβατών (που δεν ισχύει βέβαια καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε τουλάχιστον να επιλέξει πέντε ίσως έξη αναβάτες από το πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ). Άφησε έτσι μια πικρία στους αναβάτες που την στήριξαν και επέλεξαν να συμμετέχουν φέτος κυρίως στο πρωτάθλημά της. Η ανικανότητα των στελεχών της ΕΛΠΑ συνεχίστηκε όμως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Οι αναβάτες από τους οποίους η ΕΛΠΑ ζήτησε να συμμετάσχουν στον αγώνα ISDE στη Χιλή δέχθηκαν (όλα πληρωμένα από την ΕΛΠΑ, ΛΑΜΣ και τους χορηγούς τους) αλλά ποτέ δεν υπέγραψαν το έντυπο που απαριθμούσε τα κριτήρια για την συμμετοχή τους στην ομάδα ISDE 2007, πιστεύοντας οι ίδιοι (σωστά) πως δεν είχαν καμία υποχρέωση απέναντι στην ΕΛΠΑ. Η ΕΛΠΑ, χωρίς να έχει τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες της ΕΛΠΑ, αφού το μόνο που την ένοιαζε στην παρούσα στιγμή ήταν να πραγματοποιηθεί η αποστολή στην Χιλή για να μην γίνουν ρεζίλι στους συναδέρφους τους στη FIM. Πως θα πήγαινε μετά από αυτό ο κυρ Άγγελος που είναι και αντιπρόεδρος UEM στα συμβούλια;

Ποιος είμαι; ποιος είμαι;

Δεν νοείται να μην συμμετέχει χώρα που διοργανώνει την επόμενη χρονιά αγώνα ISDE. Αν γίνει και αυτό είμαστε να διοργανώσουμε περιφερειακό πρωτάθλημα με την Ουγκάντα και την Μοζαμβίκη και να μην ξαναπατήσουμε σε Ευρωπαικό έδαφος. Πόσο μάλλον την ίδια χρονιά που η ΛΑΜΣ θα παρουσιάσει σε αναβάτες και ομάδες στη Χιλή τον αγώνα των Σερρών (ISDE 2008).

Με αυτά και μ’ αυτά ο μόνος που έμεινε επί ξύλου κρεμάμενος (ή στα κρύα του λουτρού) ήταν ο promoter πρωταθλήματος Enduro ΕΛΠΑ που ήλπιζε πως με τις συμμετοχές των κορυφαίων αναβατών θα αναπτερωθεί το ηθικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος μετά την αρνητική προσέλευση του αγώνα της Δράμας όπου μόνο 25 αναβάτες δήλωσαν συμμετοχή. Τώρα ο ίδιος είναι αναγκασμένος να προσπαθήσει να πείσει τους αθλητές και τις ομάδες τους, ειδικά όσους έχουν επιλεγεί από την ΕΛΠΑ για το φετινό ISDE, πως είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν στις Σέρρες και στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Μια άποψη που δεν συμμερίζεται η ΕΛΠΑ και, ανεπίσημα, δεν συμφωνεί με τις πράξεις του promoter της!

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η ΛΑΜΣ που διοργανώνει ότι μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έχει δει η Ελλάδα στην μηχανοκίνητη ιστορία της, αντιμετωπίζει πραγματική δυσκολία καθώς ένα χρόνο πριν τον αγώνα ISDE, οι ελάχιστες συμμετοχές στον φετινό της αγώνα και η απουσία αναβατών με εμπειρία αγώνων ISDE δεν την βοηθάει καθόλου. Έτσι αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν τα παρακάτω:


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λ.Α.Μ.Σ.

Η ΛΑΜΣ καλεί όλους τους αγωνιζόμενους Enduro με εμπειρία σε αγώνα ISDE να έρθουν το Σαββατοκύριακο (ή τουλάχιστον την Κυριακή) στις Σέρρες και να οδηγήσουν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να μας υποδείξουν πιθανόν ατέλειες και προσθήκες στην διαδρομή του αγώνα και τις ειδικές διαδρομές.

Για μια λέσχη που διοργανώνει ένα τεράστιο αγώνα (ISDE) στην Ελλάδα για πρώτη φορά, οι Έλληνες αγωνιζόμενοι με την εμπειρία τους είναι οι μόνοι κριτές της δουλειάς μας. Τους καλούμε όλους κοντά μας.