Κάτω από τον καυτό ήλιο διοργανώθηκε ο τέταρτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro στην πόλη Fethiye στην Τουρκία, όπου οι αθλητές είχαν να καλύψουν δυο ημέρες, 7 ώρες οδήγησης 180 χλμ και 13 ειδικές διαδρομές.

E2. Μεγάλος νικητής το Σάββατο ο Cristobal Guerrero (KTM), η 3η νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro και η πρώτη του νίκη φέτος με KTM. Τον ακολούθησε ο Ivan Cervantes (Gas Gas) ο οποίος είχε μάχη σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Τρίτος την πρώτη ημέρα ο Antoine Meo (Husqvarna) που δεν κατάφερε να ξεκινήσει δυναμικά μένοντας πίσω από τους δυο Ισπανούς, εξασφάλισε όμως την τρίτη θέση και πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Την Κυριακή ο Antoine Meo πήρε το αίμα του πίσω κερδίζοντας την κατηγορία ενώ ο Johnny Aubert (KTM) που ταλαιπωρείται από τραυματισμό είχε μια άτυχη στιγμή στον πρώτο γύρο όταν το σωληνάκι της βενζίνης βγήκε από το καρμπυρατέρ και μέχρι να το διορθώσει είχε μείνει 3 λεπτά πίσω στο ΣΕΧ. Ο Γάλλος Pierre Alexander Renet (Husaberg) ανέβηκε στη δεύτερη θέση την Κυριακή ενώ οι Ισπανοί Guerrero και Cervantes πάλεψαν για άλλη μια φορά για την τρίτη θέση.

 

Στην κατηγορία Ε1 ο μεγάλος νικητής ήταν ο Juha Salminen (Husqvarna) αυτήν τη φορά με μεγάλο ανταγωνισμό από τον Matti Seistola (Husqvarna) που τερμάτισε δεύτερος έχοντας όλη την ημέρα μάχη μαζί του. Τρίτος σπάζοντας το Φιλανδικό τρίο ο Rodrig Thain (Honda HM) ξαναβρίσκεται στο βάθρο, καθώς σήμερα είχε καλούς χρόνους μένοντας για αρκετή ώρα κοντά στον Salminen.

 

Την Κυριακή ο Seistola κέρδισε τον ομόσταυλό του Salminen με 2 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη χρονιά του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι άκρως εντυπωσιακή καθώς αυτή είναι η δεύτερη νίκη του φέτος. Οι δυο τους συνεχίζουν την εντυπωσιακή απόδοση τοποθετώντας την Husqvarna στην πρώτη θέση της κατηγορίας. Τρίτος ο Eero Remes (KTM) που δεν πείθει για την πρόθεσή του να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε1.

 

Ε3. Καμία έκπληξη στην μεγάλη κατηγορία όπου ο Mika Ahola (Honda HM) συνέντριψε τον ανταγωνισμό κερδίζοντας τον αγώνα. Δεύτερη θέση για τον Joakim Ljunggren (Husaberg) αφήνοντας τον Cristophe Nambotin (Gas Gas) στην τρίτη θέση ο οποίος είχε πτώσεις στις πρώτες ειδικές.

Την Κυριακή και ενώ ο Nambotin προηγούταν στον πρώτο γύρο με 5 δευτερόλεπτα έσπασε η πίσω ανάρτηση αφήνοντας τον Nambotin εκτός αγώνα. Τώρα θα είναι πολύ δύσκολο για τον Γάλλο να πλησιάσει τον Mika Ahola στην βαθμολογία. Ο Mika Ahola κερδίζοντας τον αγώνα και την Κυριακή απολαμβάνει διαφορά 40 βαθμών στο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση ο Marko Tarkkala (Husaberg) και στην τρίτη θέση ο Joakim Ljunggren συμπλήρωσαν ένα σκανδιναβικό βάθρο.

 

Ο Mario Roman (ΚΤΜ) έκανε την έκπληξη το Σάββατο κερδίζοντας τον Anti Hellsten (KTM) ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Benoit Fortunato (Yamaha). Την Κυριακή ο Mario Roman κατέκτησε άλλη μια νίκη απολαμβάνοντας ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο στην Τουρκία.

 

Επόμενος αγώνας 17-18-19 Ιουνίου στην Καλαμπάκα, Ελλάδα.

Cristobal Guerrero

Cristobal Guerrero

Antoine Meo

Antoine Meo

Juha Salminen

Juha Salminen

Matti Seistola

Matti Seistola

Mika Ahola

Mika Ahola

Mario Roman

Mario Roman