Η Iron Team διοργάνωσε στην Καλαμάτα τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος EΛΠΑ, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στα ύψη, λόγω ζέστης και αδρεναλίνης. Οι αναβάτες κατάφεραν να προσφέρουν αρκετή συγκίνηση στους λιγοστούς θεατές που παραβρέθηκαν στην πίστα San Nikolas της Καλαμάτας. Οι μάχες αρκετές, με το 2ο σκέλος να χρωματίζεται από πτώσεις αναβατών. Οι βαθμολογίες πήραν φωτιά και μέχρι το τέλος θα δούμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα supermoto.

Κατηγορία 250
Καλοκαιρινή περίοδο και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Supermoto ΕΛΠΑ προσελκύει αναβάτες από πολλά αθλήματα. Έτσι και ο Παναγιώτης Κουζής από το ΜΧ έδωσε το παρόν στην Καλαμάτα στην κατηγορία 250. Στην πρώτη γραμμή με καλύτερο χρόνο ο Χατζηγεωργίου Junior είχε τον πρώτο λόγο. Δίπλα του οι Κοντομάρος, Κουζής, Πανδής συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα. Η μάχη στα δύο σκέλη επικεντρώθηκε στη μάχη Χατζηγεωργίου Junior (#2-Yamaha) και Παναγιώτη Κουζή (#88-Yamaha), που μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στο βάθρο. Στο 1ο σκέλος ο Χατζηγεωργίου κράτησε τον Κουζή δεύτερο, αλλά στο 2ο σκέλος ο νεαρός motocrosser έστριψε πρώτος στην Κ1 και κράτησε την πρώτη θέση αφήνοντας τον Χατζηγεωργίου στην δεύτερη, που πριν το χωμάτινο κομμάτι και πριν τον τερματισμό πέρασε για λίγο μπροστά. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Χρήστος Μακράκης (#4-Yamaha) στο πρώτο και ο Γιώργος Πανδής (#5-Honda) δεύτερο σκέλος αντίστοιχα. Ο δεύτερος στη βαθμολογία Κώστας Κοντομάρος (#3-Yamaha) είχε μια άσχημη μέρα. Στο 1ο σκέλος δεν χρονομετρήθηκε (λίγοι γύροι) και στο 2ο σκέλος είχε μια πτώση στο άλμα, όπου τραυματίζεται και εγκαταλείπει.

Κατηγορία 450
Μεγάλη κόντρα θα έχουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος καθώς ο πρωτοπόρος Γιώργος Κάκος νικάει στην διαδικασία της super pole, με τους Τσαλίκη, Παπαγεωργίου και Κεφαλλωνίτη να συμπληρώνουν την πρώτη γραμμή κρούσης. Στη εκκίνηση του 1ου σκέλους, ο Φώτης Τσαλίκης (#1-Honda) πήρε και κράτησε την πρωτοπορία με τον Παπαγεωργίου (#14-Yamaha) να ακολουθεί. Ο “Κρητικός” Νίκος Διακάκης (#2-Kawasaki) έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και από την δεύτερη σειρά βρέθηκε να ακολουθεί τον δεύτερο. Ο Φώτης πιέζεται όμως και πέφτει θέσεις όταν από πρώτος κατρακυλλάει στην τελική όγδοη θέση. Ο Γιώργος Κάκος (#4-Suzuki) το εκμεταλλεύτηκε και τερματίζει τρίτος, με τους Μιμίκο (#5-KTM), Δαραμούση (#24-Honda) και Κεφαλλωνίτη (#3-Aprilia) να κλείνουν την πρώτη εξάδα. Πρώτος ο Μανώλης Junior Παπαγεωργίου με τον Νίκο Διακάκη να τερματίζει κοντά του.

Στο 2ο σκέλος ο τελικός νικητής αναδεικνύεται και πάλι ο Μανώλης Junior Παπαγεωργίου με τον Φώτη Τσαλίκη δεύτερο, μόλις για 00.377 δευτερόλεπτα. Ο Νίκος Διακάκης ξανά στο βάθρο, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί. Δαραμούσης, Κεφαλλωνίτης και Παπακωνσταντίνου (#9-Yamaha) κλείνουν την εξάδα.

Κατηγορία open
Ο Θανάσης Νάκης (#3-Yamaha) τυχερός από την μια άτυχος από την άλλη. Στο 1ο σκέλος οδηγάει δυνατά και γρήγορα, κάνει αρκετή και σίγουρη διαφορά και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Στο 2ο σκέλος μια σύγκρουση στον αέρα στο χωμάτινο άλμα, η πτώση τον καθυστερεί και κατατάσσεται τελικά έκτος. Δύο δεύτερες θέσεις πετυχαίνει ο Γιάννης Μπούστας (#38-KTM) στον αγώνα της Καλαμάτας, με το 2ο σκέλος να πλησιάζει αρκετά τον νικητή και πρωτοπόρο Ηλία Μικέ (#1-Husaberg), που στο 1ο σκέλος έμεινε από πίσω φρένο και τερμάτισε όγδοος. Ο Μιχάλης Κουτσουμπός (#1-Honda) στο 1ο σκέλος τερματίζει τρίτος και στο δεύτερο, ενώ ήταν πρώτος, δέχεται ένα εκπληκτικό προσπέρασμα από τον Μικέ σε στροφή, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο, να πέσει και να τερματίσει πέμπτος. Το ζευγάρι Παρασκευάς (#10-Yamaha) και Μανωλάς (#6-Honda) συνεχίζουν την μεταξύ τους μάχη, στο 2ο σκέλος με τον πρώτο να ανεβαίνει για πρώτη φορά σε βάθρο, τερματίζοντας τρίτος. Ο Μανωλάς με πολλά παράπονα για την αντιαθλητική οδήγηση του συναθλητή του, κατατάσσεται τέταρτος.

Κατηγορία Νέοι – Junior –Γυναίκες
Ο Δημήτρης Παπαγγέλου (#57-Yamaha) (Νέοι) είχε την τέλεια ημέρα στην πίστα San Nicolas της Καλαμάτας. Για μια ακόμα φορά παίρνει την καρό σημαία και είναι αδιαφιλονίκητος διεκδικητής του τίτλου. Ο Παύλος Μπουτζέγιας (#8-Honda) έδωσε μάχη για την δεύτερη θέση με τον Στέλιο Καρδαμίτση (#38-Honda), την οποία και κατέκτησε. Παρά την άσχημη θέση του (4ος) ο Γιώργος Μπαξεβάνης (#50-Honda) παραμένει πρώτος στην βαθμολογία της κατηγορίας Junior, με τον νικητή της κατηγορίας Άρη Χατζηγεωργίου (#187-Yamaha) να έχει πλησιάσει στους 11 βαθμούς. Την δεύτερη θέση της κατηγορίας στον αγώνα παίρνει ο Παναγιώτης Παπουτσάς (#70-Honda) που πλησίασε κατά ένα βαθμό στην βαθμολογία, τον τρίτο στον αγώνα Παναγιώτη Πλέσσα (#59-Yamaha). Στην κατηγορία των γυναικών, πέντε κυρίες έδωσαν το παρόν στην Καλαμάτα. Πρώτη νίκη για το 2006 για την περσινή τιτλούχου της κατηγορίας Ελένη Αγελαδοπούλου (#101-KTM). Με την δεύτερη, Δήμητρα Λαδά (#177-Honda), είχε μια συνεχή μάχη, αλλά Δήμητρα έμεινε κολλημένη στην πίσω ρόδα της. Τρίτη η Μαργαρίτα Καμπούρη (#121-Honda), η οποία προσπέρασε και άφησε στην τέταρτη θέση, την Κωνσταντίνα Πολύχρονου (#138-TM). Πέμπτη η Ευδοκία Ροκανά (#103-Honda).