Η επικράτηση του Ηλία Μικέ στην Open παρά την πίεση του Μιχάλη Κουτσουμπού έδωσε στον Πατρινό αναβάτη μια άνεση 48 βαθμών στη μάχη για τον πρωταθλητή της κατηγορίας. Το πείσμα έδωσε άλλη μια νίκη στον Γιώργο Κάκο στην προσπάθειά του για το πρωτάθλημα στην κατηγορία Racing 450. Συνεχίζει ακάθεκτος ο Χατζηγεωργίου Junior με την πέμπτη νίκη κρατώντας την πρωτοπορία στην Racing 250 κατηγορία.

Ο τρίτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος σηματοδότησε την επιστροφή των αγώνων στην Αττική. Αρκετοί ήταν οι φίλοι του αθλήματος που παρακολούθησαν στην πίστα στα Κιούρκα Αφιδνών, τον τρίτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, τον πρώτο μονοήμερο. Μοναδικό παράπονο ήταν η σκόνη από το χωμάτινο κομμάτι κάτι για το οποίο η οργάνωση έπρεπε να είχε προσέξει, ακόμα και αν οι αναβάτες ζήτησαν να μην βραχεί.

Κατηγορία Racing Open
Ο Ηλίας Μικές (Husaberg, #2) ήταν ο γρηγορότερος στην εκκίνηση και έμεινε σε αυτήν την θέση μέχρι το τέλος, παρά την μεγάλη πίες που άσκησε πάνω του ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Κουτσουμπός (Honda, #1). Όσο και να προσπάθησε ο Κουτσουμπός, ο Μικές είχε τις απαντήσεις και έτσι στο τέλος απόλαυσε την πέμπτη σερί του νίκη. Τρίτος ο Γιάννης Μπούστας (KTM, #38) είχε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά αλλά η κακή του εκκίνηση τον έβαλε να πολεμάει για να ανέβει θέσεις ενώ οι πρώτοι έκαναν διαφορά. Τερμάτισε τελικά τρίτος. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Παρασκευά (Yamaha, #10) για την τέταρτη θέση στον αγώνα.

Οι κριτές της Iron Team είναι σε υψηλό επίπεδο. Εδώ χειρίζονται με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα έκτακτη κατάσταση (λάδια στην πίστα).

Κατηγορία Racing 450cc
Την δραματική εκκίνηση κέρδισε ο Νίκος Διακάκης (Kawasaki, #2) αφού οι Γιώργος Κάκος (Suzuki, #4) και Φώτης Τσαλίκης (Honda, #1) είχαν μια μικρή επαφή που καθυστέρησε και τους δυο. Ο Διακάκης συνέχισε πρώτος με τον Κάκο να αναπνέει στο σβέρκο του ενώ πιο πίσω ο Μιχάλης Μιμίκος (KTM, #5) και ο Παπαγεωργίου Junior (Yamaha, #14) είχαν την δική του μάχη. Μεγάλος άτυχος ο Φώτης Τσαλίκης που αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το τέλος τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς από την πρώτη θέση. Όσο ο Κάκος πίεζε τον Διακάκη για την πρώτη θέση ο Παπαγεωργίου προσπερνούσε τον Μιμίκο και έβαζε πλώρη για ακόμα καλύτερη θέση.

Ο Χατζηγεωργίου Junior (αριστερά) περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου Αγωνοδικών μετά την ένσταση κατά του κυβισμού της μοτοσυκλέτας του.

Η ώρα που ο Κάκος θα πέρναγε τον Διακάκη δεν αργούσε ενώ και ο Παπαγεωργίου πλησίαζε το δίδυμο μπροστά. Ο Κάκος αρχοντικά πέρασε πρώτος και από τότε δεν ξανακοίταξε πίσω κερδίζοντας τον αγώνα και με διαφορά. Τα προβλήματα του Διακάκης μόλις είχαν αρχίσει καθώς ο νεαρός Παπαγεωργίου Junior ήθελε την δεύτερη θέση. Αποδείχθηκε ότι ήταν πιο ξεκούραστος αφήνοντας τελικά τον Διακάκη στην τρίτη θέση. Συγχαρητήρια στον Παπαγεωργίου που θυσίασε τους αγώνες motocross στη Μεγαλόπολη για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην κατηγορία του. Διακάκης και Παπαγεωργίου πλησίασαν στη βαθμολογία ακόμα περισσότερο τον Τσαλίκη αλλά ο Κάκος είναι αυτός που θα κοιμάται πιο άνετος τα βράδια (έστω μέχρι τον επόμενο αγώνα). Τα καλύτερα στο τέλος για τον Δημήτρη Παπαγγέλου (Yamaha, #57) ο οποίος τερμάτισε τέταρτος δείχνοντας πως έχει μέλλον και στις Racing κατηγορίες.

Κατηγορία Racing 250cc
Την πρωτοκαθεδρία του Χατζηγεωργίου Junior (Yamaha, #2) προσπάθησε να σπάσει ο Κωνσταντίνος Κοντομάρος (Yamaha, #3) αλλά δεν τα κατάφερε, μόνο για ένα μικρό διάστημα που προηγήθηκε στον αγώνα. Όταν βρέθηκε στη δεύτερη θέση ο Χατζηγεωργίου πίεσε στην ευθεία της εκκίνησης, έχοντας εμφανώς πιο εκρηκτική μοτοσυκλέτα και προκάλεσε την λάθος αντίδραση του Κοντομάρου αφού προσπαθώντας να κρατηθεί μπροστά έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή της πίστας ανοίγοντας την πόρτα της πρώτης θέσης στον Χατζηγεωργίου Junior. Ίσως αυτό να ήταν το σημείο στο οποίο βασίστηκε η ομάδα του Κοντομάρου και κατέθεσε ένσταση κατά του κυβισμού της μοτοσυκλέτας του νικητή Χατζηγεωργίου. Ο κυβισμός ελέγχθηκε όλα ήταν σωστά σύμφωνα με τους αγωνοδίκες αλλά η παρατήρησή μας πηγαίνει στον Κωνσταντίνο Κοντομάρο ο οποίος για άγνωστους λόγους δεν εμφανίστηκε στην απονομή! Τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Μακράκης (Yamaha, #4) συμπληρώνοντας το βάθρο για την Yamaha.

Νέοι – Junior – Γυναίκες
Η υπεροχή του Δημήτρη Παπαγγέλου (Yamaha, #57) φάνηκε για ακόμα ένα αγώνα, αφού ο επίδοξος πρωταθλητής καθάρισε τον αγώνα τερματίζοντας με περισσότερο από μισό λεπτό διαφορά. Για την δεύτερη θέση πάλεψαν οι Παύλος Μπουτζέγιας (Honda, #8) και ο Γιάννης Γαβρίλης (Kawasaki, #55) με τον πρώτο να παίρνει την πρώτη θέση.
Τίποτα δεν άλλαξε στη κατηγορία Junior καθώς ο Γιώργος Μπαξεβάνης (Honda, #50) καθάρισε άνετα την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Άρης Χατζηγεωργίου (Yamaha, #187) και τρίτος ο Παναγιώτης Πλέσσας (Yamaha, #59).
Νίκη και για την ταχύτατη Δήμητρα Λαδά (Honda, #177) στην κατηγορία Γυναικών, όπου την υπέρβαση έκανε η δεύτερη Παναγιώτα Κάλλου (Yamaha, #117) με τρίτη την Ευδοκία Ροκανά (Honda, #103).

Επόμενος αγώνας (μονοήμερος) στην Καλαμάτα το Σάββατο 24 Ιουνίου.