H mm productions ανακοινώνει την αναβολή του πρώτου αγώνα scramble του κυπέλλου “ERMIS” που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 4/3/2007 στο Μουγκοστό Κορινθίας.

Ο λόγος είναι οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στο δάσος του Μουγκοστού στο Κιάτο Κορινθίας (χιόνι κ.λ.π.).

Η ημερομηνία του επόμενου αγώνα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.


 

ΕΡΜΗΣ
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ SCRAMBLE ΕΡΜΗΣ – ΟΜΕ 2007
SCRAMBLE KIATOY ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2007

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Αθλητικού Κανονισμού Μοτοσικλέτας του Νόμου 2725/1999 του Υπουργείου Αθλητισμού, της προκήρυξης κυπέλλου SCRAMBLE της Ο.Μ.Ε. (Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Ελλάδος) του Γενικού Κανονισμού SCRAMBLE και του παρόντος Ειδικού Κανονισμού.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ
Ονομασία του αγώνα: SCRAMBLE-ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΜΗΣ 2007
Οργανωτής: Σωματείο ΕΡΜΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Παπαγεωργίου Μανώλης
Μέλη: Κατρίνης Μάκης – Στέφας Κωνσταντίνος

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Παρατηρητής: Αναμουρλίδης Γιώργος
Αλυτάρχης: Aρλέτος Θεόδωρος
Γραμματεία: Σμύρη Πέρσα
Τεχνικός Εφορος: Λάμπρου Λουκία
Βοηθός Τεχνικός Έφορος:
Έφορος Χρονομέτρων: Σμύρη Πέρσα
Έφορος Αποτελεσμάτων: Μέγκη Παπαγεωργίου
Υπεύθυνος PARK FERME: Κατρίνης Μάκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Έναρξη εγγραφών συμμετοχής: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007
Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007

Πρόγραμμα Ημέρας
Τεχνικός Έλεγχος Μοτοσυκλετών : Κυριακή 4 Μαρτίου Ώρα 9.30 –11.30
Αναγνωριστικός Γύρος 11.40
Εκκίνηση αγώνα 12.00
Έκδοση αποτελεσμάτων 14.00
Απονομή επάθλων 14.15

KANONIΣΜΟΙ SCRAMBLE
Αγώνας αντοχής σε κυκλική διαδρομή που αποτελείται από εκτός δρόμου διαδρομή, ασφάλτινη διαδρομή και διαδρομή τράιαλ.

Επιτρέπεται η συμμετοχή όλων των τύπων δικύκλων μοτοσικλετών. Τρίτροχες, τετράτροχες, sidecar, απαγορεύονται.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ο οργανωτής έχει το δικαίωμα να δεχθεί μέχρι κάποιον αριθμό συμμετοχών. Διατηρεί επίσης το δικαίωμα να μην τελέσει τον αγώνα αν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρότερος των 15 στο σύνολο των κατηγοριών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ε1. (Πρώην Α1+Β3) Δίχρονες έως 144 cc και έως 250cc Τετράχρονες
Ε2. (Πρώην Α2+Β4) Δίχρονες 250 cc και 450cc Tετράχρονες
Ε3. Δίχρονες από 251 cc και άνω, Τετράχρονες από 451cc και άνω + ΟΡΕΝ(άνω των 35 ετών ανεξάρτητα cc)
Στην κατηγορία αυτή (ΟΡΕΝ) με Νο από 31-350,συμμετέχουν μοτ/τες από 251cc και άνω δίχρονα και από 451cc τετράχρονα.
Στην Ε3 ΟΡΕΝ με Νο 351 και άνω, συμμετέχουν οι οδηγοί που έχουν συμπληρώσει το 35ον έτος της ηλικίας τους, με μοτ/τες ανεξάρτητου κυβισμού.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή θα είναι κυκλική, από 3.500 χιλ. έως 10 χιλ. το πολύ. Πρέπει να είναι σηματοδοτημένη με κορδέλα και όπου χρειάζεται ειδικά προειδοποιητικά σήματα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Η διάρκεια του αγώνα δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες συν ένα γύρο και ο ταχύτερος οδηγός δεν πρέπει να πραγματοποιεί τον γύρο σε λιγότερο από 8 λεπτά. Σε αγώνες με μεγαλύτερη διάρκεια, είναι απαραίτητη η συμμετοχή δύο αναβατών με την ίδια μοτοσικλέτα. Οι δε οδηγοί πρέπει να μοιράζονται εξ ίσου τον χρόνο με ενδιάμεσες αλλαγές.

ΔΟΚΙΜΕΣ
Υποχρεωτικά πριν την εκκίνηση θα πραγματοποιείται ένας δοκιμαστικός γύρος με πλοηγό. Τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού ο οδηγός που θα προσπεράσει τον πλοηγό. Απαγορεύονται οι δοκιμές πριν τον αγώνα εκτός από τον προβλεπόμενο δοκιμαστικό γύρο.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση γίνεται με το πέσιμο της σημαίας εκκίνησης, ή με φωτεινό σήμα, με τις μοτοσικλέτες παρατεταγμένες σε μία σειρά και με τους κινητήρες σε λειτουργία. Ο χώρος εκκίνησης πρέπει να είναι κοντά στα pit.

ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ-PIT
Σε κάθε αγώνα πρέπει να ορίζεται από τον οργανωτή χώρος επισκευών ανοικτός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, στον οποίο θα υπάρχει συγκεκριμένη είσοδος/έξοδος των οδηγών.

ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΤΗΡΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
PARK-FERME
Ο οργανωτής πρέπει να προβλέψει έναν χώρο επιτηρούμενης στάθμευσης. Σε αυτόν θα εισέρχονται οι μοτ/τες αμέσως μετά τον τεχνικό έλεγχο εξακρίβωσης, πριν την εκκίνηση και μετά το τέλος του αγώνα, για τον τελικό τεχνικό έλεγχο.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
Ο ανεφοδιασμός γίνετε μόνο στον χώρο των pits.Η ύπαρξη υλικού πυρόσβεσης τουλάχιστον 6 κιλών είναι υποχρεωτική. Απαγορεύεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια, εκτός του χώρου επισκευών (pits). Σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας εκτός των pits,ο οδηγός τίθεται εκτός αγώνα. Κάθε οδηγός δικαιούται να έχει στον χώρο επισκευών pits, μέχρι δύο μηχανικούς.

Η Οργανωτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να τροποποιεί διατάξεις του Ειδικού Κανονισμού που αφορούν την ασφάλεια και την αντιμετώπιση συμβάντων που χαρακτηρίζονται ως ανώτερη βία, πρέπει όμως να έχει την προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου των Αγωνοδικών και να ενημερώνει έγκαιρα όσους δήλωσαν συμμετοχή.
Η Ο.Μ.Ε. η διοργανώτρια λέσχη, η οργανωτική επιτροπή καθώς και οι οδηγοί των αγώνων δε φέρουν καμμία ευθύνη έναντι τρίτων για τυχόν ατύχημα που μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια των επισήμων δοκιμών και του αγώνα. Η Αστική ευθύνη βαρύνει την Ασφαλιστική Εταιρεία με την οποία έχει συναφθεί συμβόλαιο κάλυψης κινδύνων από αυτές τις δραστηριότητες.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΜΗΣ

Η mm productions διοργανώνει για δεύτερη φορά το κύπελλο Scramble “Ermis” cup και γίνεται έτσι ο πρώτος αγώνας που ανοίγει το αγωνιστικό πρόγραμμα της mm για το 2007. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πανέμορφη τοποθεσία του Μουγκοστού στο Κιάτο της Κορίνθου την Κυριακή 4 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχών στα τηλ. 210-2712030, 6977-347611

Πληροφορίες για προηγούμενα και επόμενα event στο www.mmproductions.gr