Τοποθεσία : Κρυονέρι – Κιάτου
Συμμετοχές : 65 (ΜΧ1: 6 – MX2: 17 – OPEN: 24 – Junior: 3 – Mini: 5)
Θεατές : 600 περίπου
Καιρός : Συννεφιά και Ήλιος – 12C

Ένας ιδιαίτερα ορεξάτος Α.Παπανικολάκης (Kawasaki #1), κέρδισε άνετα και τα δύο ενιαία σκέλη ΜΧ1-ΜΧ2, χαρίζοντας άφθονο θέαμα στο κοινό του αγώνα. Ο άστατος καιρός και οι λιγοστές συμμετοχές δεν κατάφεραν να χαλάσουν το πολύ καλό κλίμα των αγώνων.

Η πυκνή ομίχλη και το συνεχές ψιλόβροχο του Σαββάτου, έκαναν απελπιστική και αμφίβολη την διεξαγωγή του αγώνα. Η λάσπη ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οργανωτές και αγωνιζόμενοι. Σαν μέση λύση δόθηκε η αναβολή των δοκιμαστικών του Σαββάτου για την Κυριακή, σε ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα, εκμεταλλευόμενοι τον ενιαίο αγώνα των MX1-MX2 λόγο των λιγοστών συμμετοχών. Την Κυριακή η ομίχλη και η βροχή έδωσαν την θέση τους σε λίγη συννεφιά και αργότερα στον ήλιο, η λάσπη στέγνωσε και οι αγώνες διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα.

Η πίστα δεν έχει κτιριακές εγκαταστάσεις για να στηρίξει αγώνα επιπέδου Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν η υπαίθρια γραμματεία να καταστρέψει τον printer της από την υγρασία, και να μην υπάρχουν αποτελέσματα για κανέναν. Ελπίζουμε ποσό των εισφορών από το τσιμπημένο εισιτήριο θεατών (10€) να γίνει επένδυση στην πίστα του σωματείου ΕΡΜΗΣ.

Κυριακή 5/3/06
1ο Αγώνας ΜΧ1- ΜΧ2
Στους αγώνες της ΟΜΕ κοντεύει να γίνει θεσμός οι ενιαίοι αγώνες των δύο κυριοτέρων κατηγοριών. Ο Bούλγαρος αναβάτης Bonho Avramof(Honda #125) με μια όμορφη κίνηση στο εσάκι μετά την ευθεία της εκκίνησης πέρασε μπροστά και οδήγησε τον αγώνα. Πίσω του οι Μανώλης Κρητικός  (Suzuki #155), Μενέλαος Μερεμετζάκης (Yamaha #134) και Αλέξης Παπανικολάκης (Kawasaki #1) είχαν μια μικρή μάχη για το ποιος θα ακολουθήσει τον πρωτοπόρο. Τα κάστανα από την φωτιά έβγαλε ο Κρητικός που απείλησε και πέρασε πρώτος τον Avramof. O Α.Παπανικολάκης όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Έβαλε το κεφάλι κάτω πέρασε και αυτός τον Avramof και σειρά τώρα είχε ο Κρητικός. Μετά από μια μικρή μάχη ο Α.Παπανικολάκης πέρασε τον Κρητικό που δεν έδειχνε να έχει διάθεση να παλέψει για την πρώτη θέση του ενιαίου σκέλους.

Για την ΜΧ1 ο Κρητικός πήρε την πρώτη θέση πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο προς το τέλος του αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Avramof ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Στέλιος Παγανόπουλος(Honda #31) μετά από μια σταθερή απόδοση. Στην ΜΧ2 αλλά και για το σκέλος την πρώτη θέση κατέλαβε ο Α.Παπανικολάκης αρκετά μπροστά από τον Ζαχαρίου που είχε ένα μικρό μπλέξιμο στην πρώτη στροφή αλλά κατάφερε τελικά να ανακάμψει και να περάσει τον τρίτο Μερεμετζάκη.

1ος Αγώνας Junior-Mini
Παρά το γεγονός ότι η Junior και η Mini δεν πληρώνουν παράβολο συμμετοχής στους αγώνες της ΟΜΕ, οι δύο κατηγορίες δεν ξεπέρασαν τις οκτώ συμμετοχές. Η εμφάνιση του Κωνσταντίνου Κόκκινου (Yamaha #3) στην εκκίνηση της Junior ήταν αρκετή για να μονοπωλήσει τον αγώνα κερδίζοντας άνετα τον δεύτερο Οδυσσέα Τουρατζίδη (Yamaha #93) και τον τρίτο Δημήτρη Πουπάκη (Kawasaki #19). Άνετη επικράτηση και για τον Μανώλη Κρητικό (Kawasaki #55) στην Mini που από την αρχή του αγώνα βρέθηκε μπροστά, κατακτώντας την δεύτερη φετινή του νίκη. Μια πτώση του Αλέξανδρου Γεωργαντά (Honda #17) στα μισά του αγώνα λίγο έλειψε να του στερήσει την δεύτερη θέση από τον τρίτο Δημήτρη Μπάκα (Yamaha #96).

1ος Αγώνας ΟΡΕΝ
Τις περισσότερες μάχες τις είδαμε σε αυτήν την κατηγορία. Ο Γιάννης Πιλάλας  (Honda #4) πήρε την εκκίνηση οριακά από τον Κώστα Κατσούλα (Kawasaki #101) που οδήγησε τον αγώνα. Στον τέταρτο γύρο η μοτοσικλέτα του Κατσούλα έσβησε επιτρέποντας στον τοπικό Σπύρο Βασιλείου (Honda #3) και στον Δημήτρη Φωτόπουλο (Kawasaki #911) να τον περάσουν. Την καρό σημαία στο τέλος του αγώνα πήρε ο Βασιλείου αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα τον συντοπιτών του. Ο Κατσούλας κατάφερε τελικά να πάρει την δεύτερη θέση από τον τρίτο Φωτόπουλο μετά από ωραία μάχη.

2ος Αγώνας Junior-Mini
Η κατάταξη δεν άλλαξε για την Junior και στον δεύτερο αγώνα, με τον Κόκκινο να κερδίζει και πάλι, τον Ο.Τουρατζίδη δεύτερο και τον Πουπάκη τρίτο. Η τρίτη φετινή σημαία για τον Κρητικό στην Mini είναι γεγονός καταφέρνοντας να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα μπροστά από τον δεύτερο Γεωργαντά και τον τρίτο Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha #96) που εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Μπάκα.

2ος Αγώνας ΜΧ1- ΜΧ2
Ο Ζαχαρίου μπήκε δυνατά στο σκέλος πήρε με τσαμπουκά την εκκίνηση και έδειχνε αποφασισμένος για την πρώτη θέση. Στον δεύτερο γύρο όμως είχε μια πτώση παραχωρώντας την πρωτοπορία στον Α.Παπανικολάκη. Και ο Κρητικός είχε μια πτώση στην εκκίνηση που τον καθυστέρησε αρκετά, και έτσι ο Avramof είχε έναν εύκολο αγώνα πίσω από τον Παπανικολάκη. Το ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώθηκε στην σθεναρή αντίσταση του Γιώργου Γεωργούση (Yamaha #17) σε κάθε επίθεση του Μερεμετζάκη για την δεύτερη θέση της ΜΧ2.

Ο Avramof πήρε μια άνετη νίκη στην ΜΧ1 με δεύτερο τον Κρητικό που αντέδρασε γρήγορα μετά την πτώση του. Τρίτος τερμάτισε ο Βασίλης Ράπτης (Honda #10) που είχε μια πτώση με εγκατάλειψη στο πρώτο σκέλος.

Πετυχαίνοντας εκπληκτικούς χρόνους ο Α.Παπανικολάκης πήρε μια άνετη νίκη πραγματοποιώντας ένα μικρό show στο τέλος του αγώνα για τους θεατές. Την μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε τελικά ο Μερεμετζάκης, που δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον τρίτο Γεωργούση στο τέλος του αγώνα.

2ος Αγώνας ΟΡΕΝ
Ακόμα μια εκκίνηση για την φαρέτρα του Πιλάλα, που σε αυτό το σκέλος κράτησε και την πρωτοπορία του αγώνα. Η πίεση όμως δεν άργησε να έρθει από τον Φωτόπουλο που στον τέταρτο γύρο έκανε την κίνηση του και πέρασε στην πρώτη θέση. Τον ρυθμό του Φωτόπουλου προσπάθησε να ακολουθήσει ο Βασιλείου αλλά η αντίσταση του Πιλάλα απομάκρυνε τον πρωτοπόρο. Έτσι ο Φωτόπουλος πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με δεύτερο τον Βασιλείου που έκαμψε την αντίσταση του τρίτου Πιλάλα.

Έγιναν στο Κιάτο
– Το Σάββατο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους ανθρώπους του σωματίου ΕΡΜΗΣ και ανθρώπων της ΟΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Νίκου Δαμουλάκη, ώστε να φτάσουν στον χώρο των paddocks τα οχήματα των αγωνιζομένων με τρακτέρ, καθώς η λάσπη είχε ακινητοποιήσει τα πάντα.
– Η υπόσχεση πολλών οδηγών από την Αθήνα μέσω του ΑΣΟΑΜ για την συμμετοχή τους στους κοντινούς αγώνες της ΟΜΕ, τηρήθηκε με κορυφαία την παρουσία των πρωταθλητών αδερφών Παπανικολάκη.
– Το προεδρείο του ΑΣΟΑΜ συμμετείχε και αυτό στον αγώνα του Κιάτου όπως και πολλά μέλη του, δίνοντας τέλος στις φήμες για κόντρα του με την ΟΜΕ. Ελπίζουμε σε άμεση συνεργασία της ΟΜΕ με τον ΑΣΟΑΜ στο μέλλον, το χρειάζονται οι αγώνες.