Κάτω από ιδανικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο πέμπτος αγώνας του πρωταθλήματος motocross για την AMOTOE. Η βροχή το Σάββατο περιόρισε την σκόνη και προσέφερε άφθονη πρόσφυση στους λιγοστούς αναβάτες που παρευρέθησαν. Χαρακτηριστική ήταν η απουσία των πρωτοπόρων στην βαθμολογία για την Mx1 και Mx2.

Αγωνιστικά ο Σ.Λυρίου κέρδισε άνετα στην Mx1, ενώ ο φαντάρος Μ.Παναγιωτόπουλος ήταν ο νικητής για την Mx2. Ο Ν.Ανδρέου κέρδισε και τα δύο σκέλη για την κατηγορία Open, δηλώνοντας ότι το 2010 είναι η τελευταία του αγωνιστική χρονιά.

Mx1
Με μόλις πέντε συμμετοχές στην Mx1, ο Σ.Λυρίου ήταν ο γρηγορότερος στην καινούργια πίστα της Κοζάνης, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Κ.Τζιώρα, ο οποίος φάνηκε να χάνει πολύτιμα δευτερόλεπτα στις στροφές. Την τρίτη θέση πήρε ο Μ.Σκύβαλος. Η τέταρτη και πέμπτη θέση ήρθε από τους Δ.Ντουμάνη και Κ.Καλπουζάνη αντίστοιχα. Ίδια ήταν τα αποτελέσματα για τους πέντε οδηγούς και για τα δύο σκέλη του αγώνα.

Mx2
Με χρόνο 1:57:08 ο Μ.Παναγιωτόπουλος κέρδισε άνετα την πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Ο Π.Παπίλας (2:00:57) ήταν ο μόνος που πλησίασε σε χρόνο τον Μ.Παναγιωτόπουλο αλλά στο σύνολο βρέθηκε +12″ πίσω του, παίρνοντας έτσι την δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Δ.Μπαξεβάνης περιορίζοντας τον Γ.Παπαμιχαήλ στην τέταρτη θέση.

Open
Λίγες ήταν οι συμμετοχές και στην open (13), νικητής τελικά αναδείχθηκε και τις δύο ημέρες ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Ν.Ανδρέου. Ο Θ.Αυγέρης με την καινούργια του Husqvarna αν και προηγήθηκε και στα δύο σκέλη για λίγο, δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά με αποτέλεσμα να αρκεστεί σε δύο δεύτερες θέσεις. Το Σάββατο την τρίτη θέση κατέκτησε ο Κ.Νικολιδάκης, ενώ την Κυριακή το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Τ.Ταμβάκο.

Mini+Junior
Στην κατηγορία Junior ο Ν.Λυρίου ήταν ο ταχύτερος, αφήνοντας τον Α.Ράδο στην δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Ν.Ζέρβας και Σ.Κατέβας. Ο μεγάλος νικητής της Mini ήταν ο Φ.Ζούνης με δεύτερο τον Β.Γρηγοριάδη και τρίτο τον Γ.Κραμβουσάνο. Άτυχος ήταν ο Γ.Γαβρίλης, μετά από σύγκρουση που είχε με άλλο αναβάτη, έσπασε ο λεβιές των ταχυτήτων του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στον τρίτο γύρο, χάνοντας έτσι το δεύτερο σκέλος.

Επόμενος αγώνας 19 Σεπτεμβρίου στην Μεγαλόπολη.

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr

Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου

[nggallery id=9]