ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΜΟΤΟΕ

Αληθινό Motocross
Με την δυνατή, νυχτερινή βροχή πριν τον αγώνα να προβληματίζει οργανωτές και αθλητές ξεκίνησε, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ο 3ος αγώνας του Περιφερειακού πρωταθλήματος Δ. Μακεδονίας για να εξελιχθεί γρήγορα σε μια αγωνιστική ημέρα γεμάτη πραγματικό Motocross!!

Η πρόσφατα ανανεωμένη πίστα στα Πετρανά Κοζάνης, μελετημένη σωστά, «άδειασε» γρήγορα από τα περιττά νερά (βοήθησαν ελαφρά και οι καίριες «σκαπανοεπεμβάσεις» του κέρβερου ΟΔΙΚΟ εδώ) και αποτέλεσε το ιδανικό τερέν για πραγματικούς ΜΧερς.

Ο Αντώνης Αντωνίου (ΟΔΙΚΟ) στην ΜΧ1 δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από τον Σολατσάρη αλλά λίγο πιο πίσω ο Στεργιόπουλος (Μ.ΜΙΚΡΟ) με τον Πλιάτσικα (ΜΟΓ) έδωσαν τα πάντα για την άνοδο στο βάθρο την οποία πέτυχαν εναλλάξ. Αντίθετα, στην ΜΧ2 ο Φίλιππος Γαύρος (ΟΔΙΚΟ) και ο Τάσος Ζέρβας (ΜΟΚ) άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς κερδίζοντας από 1 σκέλος στην ΜΧ2 με τους Ούσλιο (ΜΟΚ) και Τόλιο (ΜΟΚ) να ακολουθούν ενώ στο μοναδικό σκέλος της ΟΡΕΝ, ο Σπύρος Καλογιαννίδης (ΟΔΙΚΟ) επικράτησε του εκπροσώπου της Φλώρινας Π. Ουλιάρη και του συναθλητή του Γκιαγκιά.

Στους αγώνες του πρωταθλήματος Β. Ελλάδος που ακολούθησαν, με την πίστα να έχει στεγνώσει, οι εκατοντάδες θεατές που σιγά – σιγά γέμισαν την γνωστή πλέον πλαγιά απέναντι από την αγωνιστική διαδρομή, απόλαυσαν δυνατές μάχες, όμορφο θέαμα και αρκετές εκπλήξεις, κυρίως στην ΜΧ2 όπου οι Δημ. Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη) και Βας. Σιαφαρίκας (ΜΟΓ- τερμάτισε 3ος στο 1ο σκέλος) έφυγαν με μια νίκη «στο τσεπάκι», ο κουρασμένος Ζέρβας με 2 δευτεριές ενώ ο Αντ. Δήμου (ΜΟΚ) εκμεταλλεύτηκε μια πτώση του Μπαξεβάνη και πανηγύρισε μια άνοδο στο βάθρο!!

Χαρακτηριστικά του αγώνα, η οργανωτική πληρότητα του ΟΔΙΚΟ, η αρτιότητα της πίστας και η ενθαρρυντική συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα.

Η βαθμολογία των πρωταθλημάτων θα αναρτηθεί στο site της ΑΜΟΤΟΕ.

Φωτογραφίες δια χειρός Maira San !!