underground-afisa-550ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

36 αναβάτες πήραν μέρος στον αγώνα ENDUROCROSS που είχε προκηρύξει ο Α.Μ.Ο.Λαγκαδά την Κυριακή 11/12/2011. Σε έναν αγώνα που είχε μυρωδιά παγκοσμίου μιας και η πίστα περιείχε σχεδόν τα πάντα από τεχνητά εμπόδια και όχι μόνο, την οποία επιμελήθηκε ο 12 φορές πανελλήνιος πρωταθλητής Σάββας Καπαγερίδης. Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος μας κατά την διάρκεια του αγώνα με την RED BULL να μας τιμά με την παρουσία της και την τέλεια μουσική της.

Οι κατηγορίες του αγώνα ήταν δύο (2) με είκοσι οχτώ (28) συμμετοχές στην hobby και οχτώ (8) στην champion.

Νικητές στεφθήκαν οι εξής:
hobby
1oς ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ -SUZUKI RMZ 450
2ος ΠΟΥΦΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – HUSQVARNA TE 310
3ος ΕΦΡΕΜΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ -YAMAHA WR450F

champion
1ος ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – HUSQVARNA TE 250
2ος ΣΕΡΚΕΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – HUSQVARNA TE 250
3ος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – HONDA CRF 450

Ο νικητής της κατηγορίας hobby εκτός του χρηματικού ποσού και το κύπελλο πήρε και ένα κράνος ONE INDUSTRIES Kevlar χορηγία του καταστήματος 3P RACING.Κατά την διάρκεια του αγώνα εκατοντάδες ήταν οι θεατές που παραβρεθήκαν και μεταξύ αυτών και αρκετοί μετανιωμένοι αναβάτες που για κάποιους λόγους δεν προετοιμαστήκαν για να πάρουν μέρος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Λαγκαδά, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τροχαία Λητής, το κατάστημα εμπορίας καυσόξυλων ΜΠΡΑΤΑΝΗΣ για τους πέντε (5) τόνους δανεικής ξυλείας, την RED BULL, τους χορηγούς επικοινωνίας 89.0 RAINBOW, το περιοδικό MOTOXTREME, Enduro.gr, Bikeit.gr, Dirtbike.gr και το Lagadasonline.gr.

Όλα τα καταστήματα που στήριξαν την προσπάθεια αύτη με κάθε τρόπο όλους τους αναβάτες που πήραν μέρος στον αγώνα και τους εκατοντάδες θεατές που παρακολουθήσαν αυτόν τον μοναδικό αγώνα. Εμείς ως διοργανωτές το μόνο που θα θέλαμε θα ήταν λίγες περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία champion μιας και η πίστα ήταν στημένη για δυνατές μονομαχίες. Περισσότερο από όλους ευχαριστούμε την τεχνική εταιρία ΚΕΝΤΕΠΟΖΙΔΗ για την παραχώρηση αυτής της καταπληκτικής έκτασης και μια σειρά χωματουργικών μηχανημάτων πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. (Όσοι ήταν εκεί θα είδαν να διορθώνονται κάποια εμπόδια). ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ.

Με εκτίμηση,
Α.Μ.Ο.Λ.


 

ANAKOΙΝΩΣΗ
ΑΜΟΛ

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ UNDERGROUND RACE – Α.Μ.Ο.Λ.

Ο Α.Μ.Ο.Λ ευχαριστεί θερμά τα παρακάτω καταστήματα: 3Ρ RACING – WISECO, MOTO NEWS, OK WHEEL, HUSQVARNA SUPER BIKE, MOTORBIKE SERVICE ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΤΗΣ, HUSABERG GAS-GAS MOTOSTYL, YAMAHA ΜΕΡΕΜΕΤΖΑΚΗΣ, HONDA ΔΑΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, SPECIAL PARTS ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, LUXUS ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΣΙΤΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, FORD ΣΤΑΘΗΣ Σ. & Ν., CAFÉ BAR ALLEGRO, STAR ΓΕΥΣΕΙΣ, ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΛΕΠΚΟΣ, ΗΟΜΕ GAS ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ – PELLET ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ για την ευγενική χορηγία τους όσον αφορά το χρηματικό έπαθλο των τριών πρώτων αναβατών ανά κατηγόρια.

Το ποσό που θα μοιραστούν οι αθλητές έχει ως εξής:

Κατηγορία champion:
1oς 300€
2ος 150€
3ος 100€

Κατηγορία hobby:

1oς 150€
2ος 100€
3ος 50€

Περισσότερες φωτογραφίες από την προετοιμασία της πίστας


 

Α.Μ.Ο.Λ.
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λαγκαδά σε συνεργασία με την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤ.Ο.Ε. και την συμβολή του Δήμου Λαγκαδά διοργανώνει αγώνα Εndurocross με την ονομασία UNDERGROUND RACE.
Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99, τον γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΟΤ.Ο.Ε. και τον παρόντα ειδικό κανονισμό.

Α) ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Καπαγερίδης Σάββας
Μέλος: Σουργκούνης Σταύρος
Πρόεδρος Αγωνοδικών: Τσιαούσης Δημητρίος
Αγωνοδίκης: Γιαννιτσάκης Ιωάννης
Αλυτάρχης: Μπορδόλης Κων/νός
Γραμματέας Αγώνα: Καμάρης Θωμάς
Ιατρός Αγώνα: Γιατρός INTERSALONICA

Β) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1)Ο αγώνας θα γίνει το την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11:00π.μ. στην περιοχή Λαγκαδά Θεσ/νίκης.Η πρόσβαση στον χώρο του αγώνα γίνεται, για τους ερχόμενους από την Εγνατία οδό, από
την έξοδο για Λαγκαδά και στα 500 μέτρα στο φανάρι στριβούμε αριστερά για την πόλη του Λαγκαδά, από εκεί ακολουθούμε την επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ασσήρου και στα 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης είναι το σημείο του αγώνα.(θα υπάρχει σήμανση ENDURO από τον κόμβο της Εγνατίας οδού μέχρι το σημείο του αγώνα).

2) ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΠΑΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Το μήκος της πίστας είναι 900 μέτρα. με μέγιστο πλάτος 7 μέτρα. και ελάχιστό 5 μέτρα. Η θέσεις στην μπάρα εκκίνησης θα καθοριστούν την ημέρα εκείνη σύμφωνα με τις συμμετοχές.

3)ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ-ΑΝΑΒΑΤΩΝ
Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος μοτοσικλέτες τύπου motocross και enduro ανεξαρτήτως κυβισμού και κατηγορίας.
Οι κατηγόριες αναβατών έχουν ως έξης: Champion και Hobby

4) ΑΓΩΝΕΣ
Οι αγώνες είναι τύπου endurocross και Θα διεξαχθούν δε, προκριματικοί, ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός αγώνας.
Οι προκριματικοί και οι ημιτελικοί θα έχουν διάρκεια 6+1 γύρο για την champion και 4+1 γύρο για την hobby. Και ο μεγάλος τελικός 9+ 1 γύρο για την champion και 6+1 γύρο για την hobby. Όλοι οι μη προκριθέντες αναβάτες θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για τον μεγάλο τελικό.

5)ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές όλων των Αθλητικών Σωματείων της ΑΜΟΤΟΕ που έχουν αθλητικό δελτίο σε ισχύ για το 2011

6)ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή εως την Παρασκευή 9/12/2011 και να συμπληρώσει το έντυπο συμμετοχής του οργανωτή την Κυριακή 11/12/2011 στη γραμματεία.
Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 35€ (ΕΥΡΩ).

7)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ελεύθερες δοκιμές: 09:30 – 10:30
Ενημέρωση αναβατών: 10:45
Έναρξη αγώνα : 11:00

8)ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
Απαγορεύεται με ποινή αποκλεισμού η είσοδος των αναβατών στην πίστα εκτός της προβλεπόμενης ώρας και κατόπιν εντολής του αλυτάρχη.
Δεν επιτρέπεται ή συμμετοχή αναβάτη σε άλλη κατηγορία από αυτήν πού δήλωσε ότι θα συμμετάσχει ανά αγωνιστική συνάντηση.

9)ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Από την στιγμή που επέλεξαν μια θέση απαγορεύεται να την αλλάξουν. Με την επίδειξη πράσινης σημαίας από τον αλυτάρχη οι αγωνιζόμενοι θέτουν σε λειτουργία τους κινητήρες των μοτοσικλετών τους και η εκκίνηση θα γίνεται με το πέσιμο της καρό σημαίας.

10)ΔΙΑΔΡΟΜΗ –εξωτερική ΒΟΗΘΕΙΑ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ επί ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα και τις δοκιμές εάν οι αναβάτες οδηγούν εκτός διαδρομής ή να αποφεύγουν να περάσουν από τα άλματα motocross κορμούς δένδρων ή τα άλλα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια .
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η εξωτερική βοήθεια κατά &