Η απίστευτη ατιμωρησία συνεχίζεται και στην μετά ΕΛΠΑ εποχή καθώς η προσπάθεια των τότε διοργανωτών να κρατήσουν τους «πελάτες» κοντά τους έχει εξελιχθεί στην εποχή της ΟΜΕ όπου τίποτα δεν τιμωρείται και αφήνεται στο έλεος, μέχρι την επόμενη χρονιά!

Αυτή η κατάσταση γιγαντώθηκε με τα γεγονότα του δεύτερου σκέλους ΜΧ1, στην αυλαία του φετινού πρωταθλήματος motocross στη Βισαλτία. Εκεί όπου Παναγιώτης Κουζής και Αλέξανδρος Παπανικολάκης ντρόπιασαν τον εαυτό τους αλλά και το Ελληνικό motocross με τις πράξεις τους. Ήταν ένα σκέλος που ξεκίνησε με τον Κουζή να προηγείται αλλά να μειώνει ρυθμό και τον Παπανικολάκη να περνά μπροστά. Ο Κουζής οδήγησε για λίγους γύρους κάνοντας χειρονομίες νίκης (;) στους θεατές ενώ ο Παπανικολάκης βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα. Καθώς ο Κουζής πλησίασε τον πρωτοπόρο Παπανικολάκη, αυτός έριξε το ρυθμό του ξεκινώντας συζήτηση με τον Κουζή στο βάθος της πίστας.

Η εικόνα των δυο αθλητών ήταν αποκαρδιωτική και ο κόσμος τριγύρω άρχισε να κάνει αρνητικά σχόλια.

Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;
H διάθεση των οργανωτών να κάνουν τα στραβά μάτια για να προσελκύσουν «πελάτες» – αθλητές δεν είναι τωρινή. Το ίδιο έπραξε και η ΕΛΠΑ στη μάχη της με την ΟΜΕ και την ΑΜΟΤΟΕ πριν λίγα χρόνια, το ίδιο πράττει και η ΟΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2008 (έγιναν αντίστοιχα περισσότεροι αγώνες από το 2007 ή το 2006 σε σύνολο αθλημάτων) υπάρχει μόνο μια ανακοινώσιμη τιμωρία σε αγώνα μοτοσυκλέτας – και αυτήν από την ΑΜΟΤΟΕ. Όλη τη χρονιά ανακοινώθηκε μόνο μια τιμωρία αθλητή!

Με περίσσια διάθεση ακούσαμε τον Κο Δαμουλάκη (πρόεδρο της ΟΜΕ) στις απονομές να δηλώνει πως την επόμενη χρονιά θα βάλει τάξη στο χώρο των αγώνων. «Εμείς ή αυτοί», δήλωσε.
Ο Αλέξης Παπανικολάκης (#185) και ο Παναγιώτης Κουζής (#88) συζητούν στο πίσω κομμάτι της πίστας, κατά την διάρκεια του δεύτερου σκέλους, ενώ ο αγώνας δεν έχει τελιώσει.
Ο πατέρας του Παναγιώτη Κουζής (στη μέση) ζητά από τον γιό του να “κάνει αγώνα”

O Λευτέρης Παπανικολάκης (δεξιά) αποχώρησε από την πίστα μετά το μισό του αγώνα