Για άλλη μια φορά ο Παναγιώτης Κουζής ήταν ο άρχοντας του αγώνα, καθώς με δυο εύκολες νίκες οδηγεί για ακόμη μια χρονιά την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο νεαρός Γιώργος Αρβανίτης έκανε τον αγώνα της ζωής του, μοιράστηκε τις νίκες με τον Μανώλη Κρητικό και κέρδισε την πρώτη του νίκη γενικής στο πρωτάθλημα. Κεραμιδάς και Δημολιάνης πρόσφεραν απλόχερα θέαμα στην κατηγορία Open με τις μάχες τους ενώ στην κατηγορία Quad οι Σπύρος Μπίρλης και Γιώργος Καπέλης ήταν οι νικητές των δυο σκελών.

Αρκετός κόσμος για ακόμη μια χρονιά στην πίστα των Γιαννιτσών όπου με την βοήθεια του καιρού παρακολούθησαν τις μάχες των αθλητών με λιακάδα και ελαφρό αεράκι. Ο καιρός ήταν σύμμαχος όλων στο διήμερο αγώνα με την πίστα να βρίσκεται με μέτρια προς κακή κατάσταση σύμφωνα με τα λόγια του πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή που όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πίστα εξέφρασε την άποψη πως παρά την πολύ καλή οργάνωση της λέσχης η πίστα βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, δυσκολεύοντας το έργο των αθλητών, ανεβάζοντας την επικυνδυνότητα. Συμφωνούμε μαζί του!

Κατηγορία ΜΧ2

Πτώση στην εκκίνηση για τους Αρβανίτη και Τουρατζίδη με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τελευταίοι τον πρώτο αγώνα. Ο Γιάννης Μόσιος κέρδισε την μάχη της πρώτης στροφής αλλά γρήγορα ο Μανώλης Κρητικός πήρε την πρωτοπορεία του αγώνα. Πίσω τους ένα γκρουπ αθλητών, προσπαθούσαν να πλησιάσουν, Ράδος, Παπίλας και Γεωργαντάς. Οι Αρβανίτης και Τουρατζίδης έκαναν τον αγώνα της ζωής τους, και από την τελευταία θέση γρήγορα πλησίασαν την πρώτη πεντάδα και πλασαρίστηκαν μπροστά τους, αλλά ο Κρητικός είχε κάνει διαφορά ασφαλείας κερδίζοντας την πρώτη νίκη της χρονιάς. Ο Αρβανίτης μόνος δεύτερος δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ενώ έβαλε τις βάσεις για κάτι καλύτερο, το οποίο θα ζητούσε και ο Γιάννης Τουρατζίδης μετά και την δική του ατυχία.

Το δεύτερο σκέλος ήταν παράσταση για ένα ρόλο καθώς ο Αρβανίτης εκτοξεύτηκε μετά την εκκίνηση κάνοντας μεγάλη διαφορά κερδίζοντας άνετα το δεύτερο σκέλος, χαρίζοντας στην ομάδα του την πρώτη νίκη της χρονιάς. Ο Γεωργαντάς ξεκίνησε πολύ καλά παίρνοντας την πρώτη θέση αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα υπέκυψε στις ορέξεις πρώτα του Τουρατζίδη και έπειτα του Κρητικού για να τερματίσει τέταρτος. Ο Κρητικός προσπέρασε και τον Τουρατζίδη στην απαιτητική πίστα των Γιαννιτσών ισσοφαρίζοντας τις νίκες με τον Αρβανίτη, τερματίζοντας δεύτερος τον αγώνα. Μετά τον τρίτο Τουρατζίδη, και τον τέταρτο Γεωργαντά ο Παναγιώτης Παπίλας τερμάτισε πέμπτος και ο Ανέστης Ράδος έκτος στην γενική του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1

Στο πρώτο σκέλος ο Δημήτρης Κοντολέτας ξέφυγε μετά την εκκίνηση ενώ ο Παναγιώτης Κουζής ακολουθούσε από την δεύτερη θέση και ο Γιώργος Ηλιόπουλος έμεινε κοντά τους στην τρίτη θέση. Ο Κοντολέτας δεν μπόρεσε να κάνει απόσταση ασφαλείας και έτσι ο Κουζής χωρίς να περιμένει προσπέρασε και εξασφάλισε μια εύκολη νίκη. Ο Κοντολέτας έμεινε δεύτερος μαζεύοντας βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ενώ ο Ηλιόπουλος φαινόταν πως θα κατακτήσει την τρίτη θέση μια πτώση στο περίφημο διπλό άλμα μετά τον τερματισμό τον άφησε εκτός αγώνα.  Η τρίτη θέση πήγε στον Δημήτρη Βαγγελάκο. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει μπροστά και να κάνει έναν εύκολο αγώνα χωρίς την πίεση κανενός. Πλέον με τέσσερις νίκες σε τέσσερα σκέλη φαντάζει ως το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ΜΧ1. Δεύτερος ο Δημήτρης Κοντολέτας κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα, ενώ την τρίτη θέση κέρδισε ξανά ο Βαγγελάκος. Μανώλης Σκύβαλος τέταρτος, Μπαξεβάνης Δημήτρης πέμπτος και Χρήστος Λουμπούτσκος έκτος.

Κατηγορία Open

Μεγάλη μάχη μεταξύ των δυο κορυφαίων αθλητών της κατηγορίας καθώς οι δυο τους μοιράστηκαν τις νίκες μετά από συναρπαστικούς αγώνες. Στο πρώτο σκέλος ο Δημολιάνης είχε κερδίσει την μάχη της εκκίνησης, αλλά ο Κεραμιδάς γρήγορα προσπέρασε. Ο Δημολιάνης κράτησε την επαφή με τον Κεραμιδά και σε μια στροφή στο κάτω μέρος της πίστας οι δυο τους είχαν επαφή και πτώση. Ο Δημολιάνης σηκώθηκε γρηγορότερα ενώ ο Κεραμιδάς άργησε να εκκινήσει χάνοντας και μια θέση από τον Κριμπούνη. Παρόλα αυτά ο Κεραμιδάς επανήλθε, πλησίασε και αντάλλαξε πολλές φορές την πρώτη θέση με τον Δημολιάνη, όταν και στον τελευταίο γύρο και ενώ οδηγούσε τον αγώνα ο Κεραμιδάς ο Δημολιάνης προσπέρασε κερδίζοντας την νίκη. Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Κεραμιδάς τον Δημολιάνη στο δεύτερο σκέλος, καθώς ο Δημολιάνης είχε ξεφύγει από την αρχή του αγώνα κάνοντας διαφορά τον οποία ροκάνισε ο Κεραμιδάς και λίγο πριν το τέλος προσπέρασε κρατώντας την πρώτη θέση σημειώνοντας την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Παναγιώτης Καδόγλου με δυο τρίτες θέσεις σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του φέτος. Παπαδόπουλος τέταρτος, Κριμπούνης πέμπτος και Γιακουμάκης έκτος.

Για την κατηγορία Quad τις δυο νίκες πέτυχαν οι Σπύρος Μπίρλης και Γιώργος Καπέλης.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα του αγώνα. Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες από τους αγώνες του Σαββάτου.

Επόμενος αγώνας την Κυριακή 04 Μαίου στην Μεγαλόπολη.