Ο έκτος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος motocross ΟΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Χαλκίδας, κάτω από ένα λαμπρό ήλιο με την παρουσία 300 και πλέον θεατών. Στην κατηγορία MX2 η απόδοση του Σπύρου Κοσμά ήταν απλησίαστη, ενώ στην κατηγορία οι δυο νίκες του Παναγιώτη Κουζή έδωσαν τον πρώτο τίτλο motocross στην Husqvarna. Στην κατηγορία Open ο Δημήτρης Στούπας μονοπώλησε το ενδιαφέρον, στην κατηγορία 85cc ο Gio Γαβρίλης, στην κατηγορία 65cc ο Δημήτρης Μπάκας και στην κατηγορία Quad ο Σπύρος Μπιρλής και ο Νάσος Λάμπρου ήταν οι νικητές των σκελών.

Το πολύπαθο πρωτάθλημα της ΟΜΕ έλαβε τέλος για φέτος, ένα πρωτάθλημα που τα είχε όλα. Ξεκίνημα με πριμ, αλλαγές ημερομηνιών και τοποθεσιών, ακυρώσεις αγώνων, προσωρινή παύση πρωταθλήματος και αμέσως μετά συνέχιση κατόπιν τηλεφωνικής επαφής των οργανωτών του πρωταθλήματος με ορισμένους αθλητές! Η ομοσπονδία ΟΜΕ ποτέ δεν ήταν «Άγγλοι» στα ραντεβού τους αλλά φέτος για πολλούς λόγους το πρωτάθλημα που παρουσίασαν υστερούσε σε πολλά σημεία. Αν δεν υπήρχε η προσωρινή «φιλία» με τον ΑΣΟΑΜ δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. Όχι ότι το άλλο πρωτάθλημα ήταν αιώνες μπροστά αλλά για ποιο λόγο θα πρέπει να έχουμε δυο μέτρια πρωταθλήματα που το μόνο που κάνουν είναι να ικανοποιούν την ματαιοδοξία και την μικροπρέπεια; Τέλος καλό όλα καλά και για φέτος, προσωπικά θα ήθελα για μια φορά οι άνθρωποι της ΟΜΕ να σκεφτούν καλά πριν αποφασίσουν για την επόμενη χρονιά, ο χώρος της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ για να έχουμε δυο πρωταθλήματα.

Κατηγορία ΜΧ2
Mε εξαιρετικές εκκινήσεις ο Σπύρος Κοσμάς πήρε την πρωτοπορία και στα σκέλη πανομοιότυπα δημιουργώντας διαφορά νίκης. Οι δυο νίκες επισφράγισαν την καλή του αγωνιστική πορεία φέτος και την κατάκτηση του τίτλου και στα δυο πρωταθλήματα. Την δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι Μανώλης Κρητικός (στην πρώτη του συμμετοχή στην MX2) και ο Γιάννης Θάνος στο δεύτερο σκέλος. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Φανουράκης ενώ στο πρώτο σκέλος ο Γιάννης Θάνος συμπλήρωσε το βάθρο. Πρωταθλητής ΜΧ2 ΟΜΕ για το 2011 στην κατηγορία ο Σπύρος Κοσμάς.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Παναγιώτης Κουζής παρουσιάστηκε σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά την Καρδίτσα, μην αφήνοντας περιθώριο στους Σκύβαλο και Βαγγελάκο να τον απειλήσουν, παρόλο που ο Βαγγελάκος πήρε την εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος. Με αυτές τις δυο νίκες ο Παναγιώτης Κουζής κλείνει την φετινή χρονιά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος ΟΜΕ χαρίζοντας το πρωτάθλημα στην νέα του ομάδα με την Husqvarna Hellas. O Μανώλης Σκύβαλος παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση κερδίζοντας δυο δεύτερες θέσεις ενώ ο Δημήτρης Βαγγελάκος φάνηκε να μένει από δυνάμεις κερδίζοντας όμως την τρίτη θέση και στα δυο σκέλη.

Κατηγορία Open
Ο Δημήτρης Στούπας, χρειαζόταν δυο νίκες και δέκα βαθμούς διαφορά για να κερδίσει το πρωτάθλημα στην κατηγορία από τον Νίκο Κριμπούνη. Αυτό έγινε καθώς οι δυο νίκες στα σκέλη συνοδεύτηκαν με δυο τρίτες θέσεις του Κριμπούνη και έτσι ο Στούπας είναι ο νέος πρωταθλητής 2011 στην κατηγορία Open. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ο Βασίλης Ράπτης και στα δυο σκέλη. Στην κατηγορία Open V Ταμβάκος και Πιλάλας μοιράστηκαν τις νίκες με τον δεύτερο να διατηρεί τον τίτλο του στην κατηγορία βετεράνων.

Όλες οι φωτογραφίες στο racephoto.gr