Με το δεξί ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross στην πίστα της Χαλκίδα, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών (145) αλλά και αρκετοί θεατές παρακολούθησαν τον Παναγιώτη Κουζή (Honda, #338) και τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, #92) να κυριαρχούν και στα δυο σκέλη των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Open o αγέραστος Σταμάτης Λυρίου (Kawasaki, #222) κέρδισε τα δυο πρώτα σκέλη της χρονιάς, στην κατηγορία Junior o Γιώργος Γαβρίλης (ΚΤΜ, #3) πρόσθεσε δυο νίκες, στην κατηγορία mini oι Βασίλης Γρηγοριάδης (ΚΤΜ, #11) και Γρηγόρης Κραμβουσάνος (ΚΤΜ, #13) μοιράστηκαν τις νίκες και τέλος στην κατηγορία atv οι Γιώργος Καπέλης (Yamaha, #44) και Θανάσης Λάμπρου (Yamaha, #6) άνοιξαν με νίκες την χρονιά.

Κατηγορία ΜΧ1

Στο πρώτο σκέλος, πρώτος έστριψε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (KTM, #69) αλλά γρήγορα οι Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha, #211) και Παναγιώτης Κουζής προσπέρασαν. Λίγες στροφές αργότερα ο Κουζής με τον Ηλιόπουλο μπλέχτηκαν με τον δεύτερο να έχει πτώση και να χάνει αρκετές θέσεις. Στον ίδιο γύρο ο Κουζής προσπέρασε για την πρωτοπορία την οποία έχασε όμως στο κλείσιμο του πρώτου κύκλου μετά από πτώση. Οι Βαγγελάκος και Μανώλης Σκύβαλος (Honda, #120) πέρασαν μπροστά με τον δεύτερο να πιέζει για να περάσει μπροστά και τον Κουζή να μένει για αρκετούς γύρους τρίτος, αρχικά επηρεασμένος από την πτώση. Ο Σκύβαλος δεν άργησε να περάσει στην πρώτη θέση ενώ ο ρυθμός του Βαγγελάκου έπεφτε καθώς αργότερα στον αγώνα τον προσπέρασε και ο Κουζής. Λίγους γύρους πριν το τέλος ο Κουζής έφτασε τον Σκύβαλο προσπερνώντας για την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Σκύβαλος έμεινε δεύτερος και ο Ηλιόπουλος κατάφερε μετά την πτώση του στον πρώτο γύρο να περάσει και αυτός τον Βαγγελάκο συμπληρώνοντας το βάθρο. Τέταρτος ο Βαγγελάκος, στην πέμπτη θέση ο Γιάννης Πασσάς (Kawasaki, #62) αθόρυβος και έκτος ο Βασίλης -enduro- Σιαφαρίκας (Honda, #380).

Παναγιώτης Κουζής

To δεύτερο σκέλος εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με τον Παναγιώτη Κουζή, που αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό να φεύγει μπροστά δημιουργώντας μεγάλη διαφορά διπλασιάζοντας τις νίκες του. Για την δεύτερη θέση δόθηκε μεγάλη μάχη μεταξύ του Σκύβαλου και Ηλιόπουλου, αλλά ένα λάθος του Ηλιόπουλου στον τελευταίο γύρο (πιθανόν να μπέρδεψε την άσπρη σημαία με καρό σημαία) και έκοψε το ρυθμό του, δίνοντας την ευκαιρία στον Σκύβαλο να κερδίσει την δεύτερη θέση και στο δεύτερο σκέλος. Στην τέταρτη θέση ο Δημήτρης Βαγγελάκος, πέμπτος ξανά ο Γιάννης Πασσάς και έκτος ο Γιάννης Μόσιος, που αγωνίστηκε στο δεύτερο σκέλος με Suzuki αντί της Aprilia (1o σκέλος).

Κατηγορία ΜΧ2

Χωρίς αντίπαλο ο Δημήτρης Κοντολέτας στο πρώτο σκέλος, ξέφυγε από την αρχή του αγώνα βάζοντας το δικό του ρυθμό κερδίζοντας άνετα την πρώτη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Βούλγαροι Kristian Krastev (Yamaha, #93) δεύτερος και Kristian Agelov (Yamaha, #225). Τις θέσεις 4 έως 6 μοιράστηκαν οι Παναγιώτης Παπίλας (Honda, #22), Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha, #100) και Δημήτρης Μπαξεβάνης (Honda, #131).

Δημήτρης Κοντολέτας

Το δεύτερο σκέλος ήταν κατά μια έννοια επανάληψη του πρώτου καθώς ο Κοντολέτας έκανε το δικό του αγώνα στην πρώτη θέση και έγινε πραγματικά καπνός κάνοντας δυο νίκες του. Ο Βούλγαρος Kristian Krastev τερμάτισε δεύτερος αποδεικνύοντας πως είναι πολύ καλός αθλητής, ενώ ο τοπικός Παναγιώτης Παπίλας ολοκλήρωσε με τρίτη θέση. Τέταρτος ο Μπαξεβάνης, στην πέμπτη θέση ο Νίκος Λυρίου (Honda, #161) που ανέβηκε κατηγορία φέτος και έκτος ο Γιάννης Θάνος (Yamaha, #130).

Κατηγορία Open

Δυο νίκες για τον Σταμάτη Λυρίου, που όπως δήλωσε συμμετέχει στην κατηγορία Open για να βοηθάει τον γιό του (Νίκο Λυρίου) που αγωνίζεται στην κατηγορία MX2. Στην δεύτερη θέση ο ταχύτατος Κυριάκος Κουτσιοκώστας (Suzuki, #51) και στα δυο σκέλη. Τρίτος, επίσης και στα δυο σκέλος ο Βασίλη Χρυσοχόος (Kawasaki, #174). H κατηγορία ήταν πλήρης μετά από χρόνια με 40 συμμετοχές να συμμετέχουν στα σκέλη.

Σταμάτης Λυρίου

Κατηγορία Junior – Mini

Ο Γιώργος Γαβρίλης κυριάρχησε και στα δυο σκέλη της κατηγορίας Junior έχοντας δεύτερο τον Γιώργο Ευμορφιάδη (Kawasaki, #10) και τρίτο τον Δημήτρη Τουρατζίδη (Yamaha, #100).

Γιώργος Γαβρίλης

Στην κατηγορία Mini οι Γρηγοριάδης και Κραμβουσάνος μοιράστηκαν τις νίκες στα δυο σκέλη και οι Άγγελος Βογιατζής και Ανδρέας Ανδρέου την την τρίτη θέση σε κάθε σκέλος.

Γρηγόρης ΚραμβουσάνοςΒασίλης Γρηγοριάδης

Κατηγορία atv

Ο Γιώργος Καπέλης κέρδισε το πρώτο σκέλος, ο Θανάσης Λάμπρου (Yamaha, #6) δεύτερος και ο Αριστείδης Τριανταφύλλου (Suzuki, #4) τερμάτισε τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Καπέλης και ενώ προηγούταν είχε πτώση και εγκατέλειψε, ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη νίκη του Τριανταφύλλου. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τριανταφύλλου και τρίτος ο Γιάννης Τσάνας (Suzuki, #315).

Γιώργος ΚαπέληςΘανάσης Λάμπρου

Εντύπωση έκανε η μη συμμετοχή των δυο περσινών πρωταθλητών στην κατηγορία ΜΧ1 Στέλιου Γαλατιανού και στην ΜΧ2 Σπύρου Κοσμά. Δεν κατάφεραν να βρουν χορηγούς και όπως φαίνεται θα μείνουν εκτός φέτος. Κρίμα!

Η ΑΜΟΤΟΕ παρουσίασε την άσπρη σημαία ως ενημέρωση τελευταίου γύρου σε αυτόν τον αγώνα, αλλά έχω την εντύπωση πως η κινούμενη άσπρη σημαία μοιάζει αρκετά με κινούμενη καρό σημαία (τέλος αγώνα). Μάλλον αυτό νόμιζε και ο Γιώργος Ηλιόπουλος καθώς πίεζε τον Σκύβαλο και βλέποντας την σημαία σταμάτησε το ρυθμό του.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross πρόσθεσε δυο επιπλέον σκέλη (atv) στο πρόγραμμά του μεγαλώνοντας χρονικά. Αντ’ αυτού οι κατηγορίες junior – mini συμμετείχαν σε χωριστά σκέλη με ελάχιστες συμμετοχές (συγκριτικά με τις άλλες κατηγορίες), γιατί; Είναι κρίμα για τον κόσμο που έρχεται στην πίστα να βλέπει σκέλος με τέσσερις συμμετοχές. Μια λύση θα μπορούσε να είναι η σύμπτυξη των δυο κατηγοριών mini και junior εάν δεν συμπληρώνουν 40 συμμετοχές στο σύνολο.

Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 1 Απριλίου στα Γιαννιτσά.

Περισσότερες φωτογραφίες

Όλες οι φωτογραφίες στο racephoto.gr