Η διπλή νίκη για τον Παναγιώτη Κουζή στην ΜΧ1 (Honda, #338) και η καλύτερη απόδοση στα δυο σκέλη της ΜΧ2 για τον Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha, #92) ήταν το επιστέγασμα του αγωνιστικού διήμερου στην πίστα του Άργους για τον τρίτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross. Μεγάλες μάχες στην Open με γεμάτη μπάρα όπως και στους προηγούμενους αγώνες και νικητές τους Βασίλη Τσεκούρα (Kawasaki, #244) και Κυριάκο Κουτσιοκώστα (Suzuki, #51). Στην κατηγορία Junior ο Γιώργος Γαβρίλης (KTM, #3) ήταν ο διπλός νικητής, ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος (KTM, #13) κέρδισε τα δύο σκέλη της Mini και ο Αριστείδης Τριανταφύλλου overall νικητής στην κατηγορία atv.

Δυστυχώς για τους αθλητές η πίστα το Σάββατο δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι σχετικές γκρίνιες από πλευράς τους. Η πίστα καταβρέχθηκε και οι αγώνες την Κυριακή έγιναν χωρίς σκόνη. Ο τραυματισμός του Γιώργου Ευμορφιάδη στην κατηγορία Junior (ευτυχώς είναι καλά!) ανάγκασε τον γιατρό του αγώνα να αποχωρήσει με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να καθυστερήσει περίπου μια ώρα. Η πίστα βράχηκε για άλλη μια φορά για τα δυο τελευταία σκέλη ολοκληρώθηκαν λίγο αργότερα. Αρκετή ζέστη καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Άργους.

Για άλλη μια φορά τα παράπονα ήταν πολλά με τον Παναγιώτη Κουζή να αντικρούει την απολογητική αναφορά του Τάσου Πασπαλιάρη (ιδιοκτήτη της πίστας) μετά την απονομή. Αν δικαιούται κάποιος να μιλάει εκ μέρους των αθλητών τότε αυτός είναι σίγουρα και ο Παναγιώτης Κουζής, ως πρόεδρος του ΑΣΟΑΜ αλλά και λόγω απουσίας των περσινών πρωταθλητών σε ΜΧ1 και ΜΧ2. Η αναφορά του Τάσου Πασπαλιάρη πως για τον αγώνα εργάστηκαν μόνο 3 άνθρωποι, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την δουλειά τους μόνο ως δικαιολογία δεν ακούγεται. Αν πίστευαν πως το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αντάξιο θα έπρεπε να αναβάλουν τον αγώνα μέχρι να ετοιμαστούν. Το επίπεδο αγώνα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πρέπει να είναι υψηλό αλλά φαίνεται πως η έλευση νέων χορηγών και οι προσπάθειες της ΑΜΟΤΟΕ δεν είναι αρκετές.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος (KTM, #69) έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση έχοντας πίσω του τους Παναγιώτη Κουζή και Γιώργο Γεωργούση (Yamaha, #144). O πίεσε τον Ηλιόπουλο για προσπέραση και το πέτυχε ενώ οι Μανώλης Σκύβαλος (Honda, #120) και Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha, #211) πέρασαν τον Γεωργούση και μπήκαν στη μάχη της τρίτης θέσης. Ο Κουζής έκανε μια μικρή διαφορά από τον Ηλιόπουλο αλλά λίγο πριν το τέλος μειώθηκε ξανά χωρίς όμως ο Ηλιόπουλος να επιχειρήσει προσπέραση. Για την τρίτη θέση ο Σκύβαλος και ο Βαγγελάκος αντάλλαξαν θέσεις λίγο πριν το τέλος με τον μεγαλόσωμο αθλητή από την Κρήτη να περνά πρώτος την καρό σημαία αφήνοντας τον Βαγγελάκο στην τέταρτη θέση. Την πέμπτη θέση κέρδισε ο Σοφοκλής Μαμωνάς (Suzuki, #73) από τον Γεωργούση.

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος κέρδισε την εκκίνηση με τον Κουζή να ακολουθεί δίπλα στον Ηλιόπουλο. Σκύβαλος, Γεωργούσης και Μάρτης Μενέλαος (KTM, #110) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα στην αρχή του αγώνα. Ο Κουζής δεν άργησε να περάσει μπροστά κερδίζοντας την δεύτερη νίκη, όπως και ο Ηλιόπουλος στη δεύτερη θέση. Ο Βαγγελάκος κρατήθηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, τέταρτος ο Σκύβαλος, πέμπτος ο Γεωργούσης και έκτος ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda, #380) που ανέβηκε θέσεις.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Σαράντης Κουφός (Kawasaki, #42) φάνηκε να στρίβει πρώτος την πρώτη στροφή αλλά οι Κοντολέτας, Παναγιώτης Παπίλας (Honda, #22) και Δημήτρης Μπαξεβάνης (Honda, #131) έφτασαν πρώτοι στην δεύτερη στροφή. Ο Κοντολέτας στρίβοντας έκανε ένα μικρό λάθος επιτρέποντας στον Παπίλα να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα και τον Κουφό να ανέβει στην δεύτερη θέση. Κοντολέτας και Μπαξεβάνης προσπέρασαν τον Κουφό στον πρώτο γύρο ενώ και ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha, #100) ανέβηκε στην τέταρτη θέση πλησιάζοντας τον Μπαξεβάνη. Ένα ατύχημα στο δεύτερο γύρο έστειλε το Νίκο Βρεττό εκτός αγώνα και τους αθλητές που περνούσαν από το μεγάλο άλμα πίσω από την χρονομέτρηση να προσέχουν την ταχύτητά τους. Ο Παπίλας είχε κάνει μια διαφορά πέντε δευτερολέπτων ακολουθούμενος από τον Κοντολέτα ενώ ο Τουρατζίδης είχε πλησιάσει τον Μπαξεβάνη για την μάχη της τρίτης θέσης. Λίγους γύρους πριν το τέλος έγινε η προσπέραση του αγώνα, και ο Παπίλας τερμάτισε στην πρώτη θέση, δεύτερος ο Κοντολέτας και τρίτος ο Μπαξεβάνης. Ο Τουρατζίδης έμεινε τέταρτος, πέμπτος ο Μανώλης Κρητικός που ανέβηκε θέσεις και έκτος ο Κουφός εκμεταλλευόμενος την καλή του εκκίνηση.

Ο Κουφός επανέλαβε την καλή του εκκίνηση αλλά ο Κοντολέτας που βρισκόταν δίπλα του πήρε την πρώτη θέση ξεφεύγοντας μπροστά. Πίσω του ο Μανώλης Κρητικός (Yamaha, #160) και ο Παναγιώτης Παπίλας βρίσκονταν στην πρώτη τριάδα και πιο πίσω ο Μπαξεβάνης, ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna, #21) και ο Τουρατζίδης. Ο Κοντολέτας έμεινε στην πρώτη θέση ενώ ο Παπίλας προσπέρασε τον Κρητικό για την δεύτερη θέση. Μπαξεβάνης, Γεωργαντάς και Τουρατζίδης συμπλήρωσαν την εξάδα.

Κατηγορία Open
To σκέλος του Σαββάτου ίσως ήταν το καλύτερο σκέλος και το πιο ενδιαφέρον που έχουμε παρακολουθήσει φέτος. Ο Κυριάκος Κουτσιοκώστας κέρδισε την εκκίνηση μπροστά από τον Βασίλη Τσεκούρα (Kawasaki, #244) και τον Δημήτρη Στούπα (Kawasaki, #56). Πιο πίσω ο Γιάννης Πιλάλας (Kawasaki, #111) και ο Σταμάτης Δημολιάνης (Yamaha, #39) καιροφυλακτούσαν τους τρεις πρώτους. Ο Δημολιάνης προσπέρασε τον Πιλάλα και πλησίασε τους δυο πρώτους, όταν ο Κουτσιοκώστας είχε μια ατυχία κάτι που επέτρεψε στον Τσεκούρα και τον Δημολιάνη να περάσουν μπροστά. Ο Δημολιάνης ήταν ταχύτερος προσπερνώντας για την νίκη αλλά ο Τσεκούρας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη προσπερνώντας τον Δημολιάνη κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Κουτσιοκώστας πλησίασε και αυτός τον Δημολιάνη προσπερνώντας στο τέλος για την δεύτερη θέση.

Κουτσιοκώστας και Βασίλης Ράπτης (Kawasaki, #103) έστριψαν μαζί την πρώτη στροφή αλλά ο Στούπας που κράτησε την εσωτερική πήρε την πρωτοπορία του αγώνα. Πίσω τους οι Δημολιάνης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Kawasaki, #71) και Πιλάλας συμπλήρωναν την πρώτη εξάδα του αγώνα. Πολύ γρήγορα ο Δημολιάνης πέρασε μπροστά από τους Στούπα και Κουτσιοκώστα οδηγώντας τον αγώνα. Λίγο αργότερα ο Δημολιάνης εγκατέλειψε τον αγώνα και ο Κουτσιοκώστας προσπέρασε τον Νίκο Κριμπούνη (ΚΤΜ, #121) για την νίκη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Ράπτης.

Κατηγορία Junior – Mini
Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Γαβρίλης κέρδισε τον αγώνα ενώ ο Γιώργος Ευμορφιάδης (Kawasaki, #10) ήταν δεύτερος και ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha, #100) τερμάτισε τρίτος. Το δεύτερο σκέλος σταμάτησε λόγω τραυματισμού του Ευμορφιάδη και συνεχίστηκε ξανά με νικητή τον Γαβρίλη, στη δεύτερη θέση τον Τουρατζίδη και τρίτο τον Δημήτρη Μπάκα (Suzuki, #85). Ο Παναγιώτης Αλετράς (KTM, #101) ήταν τέταρτος.

Για την κατηγορία Mini o Γρηγόρης Κραμβουσάνος κέρδισε το πρώτο σκέλος, ο Άγγελος Βογιατζής τερμάτισε δεύτερος και ο Ανδρέας Ανδρέου τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Κραμβουσάνος διπλασίασε τις νίκες του, δεύτερος ο Ανδρέου και τρίτος ο Βογιατζής.

Κατηγορία ATV
Ο Αριστείδης Τριανταφύλλου κέρδισε το πρώτο σκέλος, αφήνοντας τον Θανάση Λάμπρου στην δεύτερη θέση και τον Αλέξανδρο Κατσινέλη τρίτο. Στο δεύτερο σκέλος ο Λάμπρου χαμογέλασε από την πρώτη θέση, δεύτερος ο Τριανταφύλλου και τρίτος ο Κατσινέλης.

Επόμενος αγώνας το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαΐου στην Κοζάνη.

Περισσότερες φωτογραφίες. Όλες οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες στο www.racephoto.gr

Δείτε εδώ το video του αγώνα