Στην απαιτητική πίστα της Σπερχειάδας μεταφερθήκαμε για τον 4ο αγώνα ΜΧ της ΟΜΕ, στα μέσα περίπου του πρωταθλήματος πρίν το διάλειμμα των αθλητών για καλοκαίρι. Υπερβολική ήταν η ζέστη, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες που είχαμε αρκετή βροχή και κρύο.

Από το 2007 είχε να γίνει αγώνας στην Σπερχειάδα, γνωστή όμως η πίστα στους περισσότερους οδηγούς αφού αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια μια πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση. Η ιδιαίτερα τεχνική σχεδίαση της πίστας σε συνδιασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες προσέφεραν ένα “ήρεμο” αγωνιστικά σαββατοκύριακο. Πολύ καλή κίνηση της ΟΜΕ, να γίνονται οι απονομές αμέσως μετά το τέλος κάθε σκέλους, για να κερδιθεί χρόνος στο σύνολο της ημέρας.

MX1
Συνέχεια έδωσε στις νίκες του ο Π.Κουζής κερδίζοντας άλλη μία φορά στην πίστα της Σπερχειάδας. Ήταν για άλλο έναν αγώνα ο γρηγορότερος κερδίζοντας τα δυο σκέλη άνετα με διαφορά ασφαλείας. Ο Χ.Φωτόπουλος είχε δύο μικροπτώσεις, ήταν όμως σταθερά στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρέθηκαν εναλλάξ οι Μ.Σκύβαλος και Δ.Βαγγελάκος που και φέτος διεκδικούν άξια το βάθρο.

Π.Κουζής #1

MΧ2
Ο Σ.Κοσμάς και ο Α.Τσαρνάς ήταν αυτοί που μοιράστηκαν τις νίκες και τους βαθμούς στον αγώνα της Σπερχειάδας και έτσι ο Σπύρος Κοσμάς συνεχίζει να προηγείται με δυο βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δύο τρίτες θέσεις είχε ο Β.Ζαχαρίου καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τον Δ.Κοντολέτα που τερμάτισε τέταρτος και στα δύο σκέλη. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Π.Παπίλας. Ο Σ.Γαλατιανός ήταν αυτός που είχε νικήσει το 2007 σε αυτή την πίστα, αυτή τη φορά όμως εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση και ένα σκασμένο λάστιχο, ενώ παρακολούθησε και το δεύτερο σκέλος από τις κερκίδες.

Σ.Κοσμάς #1

Open
Στην κατηγορία Open ο Κ.Τζιώρας ήταν ο γρηγορότερος με την καινούρια του KTM, τερματίζοντας στην πρώτη θέση και το Σάββατο και την Κυριακή. Στο πρώτο σκέλος ο Δ.Στούπας ήταν δεύτερος αφήνοντας λίγο πίσω του τον Θ.Αυγέρη στην τρίτη. Στο δεύτερο σκέλος ο Θ.Αυγέρης πήρε την δεύτερη θέση του βάθρου με τρίτο τον Δ.Κεραμιδά.

Κ.Τζιώρας #46

Junior+Mini
Στην κατηγορία των 85 κυβικών ο Μ.Κρητικός ήταν ο μεγάλος νικητής με διαφορά μεγαλύτερη των 10″ από τον δεύτερο Γ.Αρβανίτη. Ο Κ.Μπετείνης και ο Ι.Τουρατζίδης μοιράστηκαν την τρίτη και τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Ν.Φανουράκης με Suzuki RM. Τέσσερις ήταν οι μικροί ήρωες των 65 κυβικών που αγωνίστηκαν στην μεγάλη πίστα της Σπερχειάδας, με πρώτο τον Β.Κορώνακη και δεύτερο τον Π.Βεργή. Στην τρίτη θέση ήταν ο Δ.Τουρατζίδης και τέταρτος ακολούθησε ο Δ.Μπάκας. Στις ίδιες θέσεις τερμάτισαν οι οδηγοί και στα δύο σκέλη του αγώνα.

Μ.Κρητικός #160

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr

Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου