Ο Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1) και ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΧ2) ξεκίνησαν θετικά στην Χαλκίδα κερδίζοντας διπλές νίκες. Ο Σταμάτης Λυρίου (Open) ξεκίνησε και αυτός με το δεξί σημειώνοντας διπλή νίκη ενώ η κατηγορία Quad δεν πραγματοποίησε αγώνα την Κυριακή.

Ο καιρός ήταν με το μέρος όλων την Κυριακή καθώς η βροχόπτωση του Σαββάτου βοήθησε την πίστα να παραμείνει βρεγμένη ενώ το πρωινό κρύο της Κυριακής έδωσε την θέση του σε υπέρλαμπρο ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας. Αρκετοί ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες την Κυριακή καθώς η λέσχη (ΑΜΛΕΧ) είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή προβολή όλες τις προηγούμενες ημέρες. Μοναδική παραφωνία η απόφαση, να αγωνιστεί η κατηγορία Quad το Σάββατο (και τα δυο σκέλη) με χρονική διαφορά 50 λεπτών! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε, πραγματοποιήθηκε ένα σκέλος το Σάββατο ενώ δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την οργάνωση σχετικά με την κατηγορία, οι αθλητές της οποίας εχαν αποχωρήσει την Κυριακή.

Κατηγορία ΜΧ1

Ο Παναγιώτης Κουζής ήταν για ακόμη μια φορά, θετικός στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, καθώς ξέφυγε μπροστά και στα δυο σκέλη ελέγχοντας τον ρυθμό κόντρα στον Δημήτρη Κοντολέτα στο πρώτο σκέλος και στον Γιώργο Ηλιόπουλο στο δεύτερο σκέλος. Η αποφασιστικότητά του και οι οδηγικές ικανότητες του Κουζή είναι τα χαρίσματα που του δίνουν την άνεση να κινείται στην πίστα με τον ρυθμό πρωταθλητή. Αν συνεχίσει έτσι θα κάνει πολύ δύσκολη την προσπάθεια των αντιπάλων του. Δεύτερος στην κατάταξη ο Γιώργος Ηλιόπουλος που τερμάτισε πίσω από τον Κοντολέτα στο πρώτο σκέλος αλλά στο δεύτερο σκέλος ήταν αυτός που πίεσε τον Κουζή στο μεγάλο μέρος του αγώνα. Η πρώτη χρονιά του Κοντολέτα στην κατηγορία ΜΧ1 είναι γεμάτη ελπίδες όπως και άγχος, ένα μικρό λάθος στο δεύτερο σκέλος τον ανάγκασε να παλέψει περισσότερο για να ανέβει θέσεις. Ο περσινός πρωταθλητής ΜΧ2 έδιωξε το άγχος από την πρώτη του παρουσία, αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο πιέζοντας όλη την χρονιάς τον Κουζή. Στην τέταρτη θέση ο Δημήτρης Βαγγελάκος με δυο τέταρτες θέσεις στα σκέλη, πέμπτος ο Μανώλης Σκύβαλος και έκτος ο Δημήτρης Μπαξεβάνης.

Κατηγορία ΜΧ2

Μεγάλη αποκάλυψη ο Γιάννης Τουρατζίδης, ο οποίος έδειξε τις δυνατότητές τους στους αντιπάλους του κερδίζοντας δυο σκέλη στην Χαλκίδα. Επωφελήθηκε μια σύγκρουση του Μανώλη Κρητικού στο πρώτο σκέλος περνώντας στην πρώτη θέση, ενώ στο δεύτερο σκέλος απόλαυσε έναν αγώνα από την πρώτη θέση σημειώνοντας τις πρώτες του νίκες στην καριέρα του στην κατηγορία ΜΧ2. Έκπληξη για εμάς, ίσως όχι για τον ίδιο αλλά ο Τουρατζίδης παρουσίασε τις δυνατότητες του φέτος και σίγουρα έχει μέλλον για την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στην ΜΧ2. Ο Μανώλης Κρητικός είχε την ατυχία να συγκρουστεί με πιο αργό αθλητή και να χάσει την πρώτη θέση κατά την διάρκεια του πρώτου σκέλους. Πάλεψε όμως και κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση μειώνοντας τις απώλειες. Στο δεύτερο σκέλος έμεινε πολύ κοντά στον Τουρατζίδη καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να πιέσει για την προσπέραση. Τρίτος στην Χαλκίδα ο Παναγιώτης Παπίλας, τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος μετά από πολύ καλό αγώνα, αλλά στο δεύτερο σκέλος δεν κατάφερε να μείνει κοντά στους Τουρατζίδη και Κρητικό με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τρίτη θέση του αγώνα. Στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Αρβανίτης, πέμπτος ο Γιώργος Γεωργαντάς και έκτος ο Γιάννης Μόσιος.

Κατηγορία Open

O Σταμάτης Λυρίου ήταν καλύτερος όλων στην Χαλκίδα απολαμβάνοντας δυο εύκολες νίκες καθώς δεν χρειάστηκε να πιέσει από την αρχή και στα δυο σκέλη. Είχε την ταχύτητα αλλά και την ωριμότητα να περιμένει και να κάνει την κίνησή του περνώντας στην πρώτη θέση μένωντας πρώτος μέχρι το τέλος και στα δυο σκέλη. Δεύτερος και στα δυο σκέλη ο περσινός πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης, ενώ τρίτος και στα δυο σκέλη ο Κωνσταντίνος Τσάτσος. Στην τέταρτη θέση ο Δημήτρης Στούπας, πέμπτος ο Δημήτρης Κεραμιδάς και έκτος ο Γιώργος Ταμβάκος.

Δείτε αποτελέσματα του αγώνα.

Επόμενος αγώνας 12-13 Απριλίου στα Γιαννιτσά.

1285_MXXA300314

1717_MXXA300314

1757_MXXA300314 1784_MXXA300314

2297_MXXA300314

2528_MXXA300314

3306_MXXA300314 4191_MXXA300314

4213_MXXA300314

4807_MXXA300314