Ο τρίτος αγώνας του κυπέλλου supercross Κυκλάδες 2010 πραγματοποιήθηκε στην Σύρο την Κυριακή 04 Ιουλίου συγκεντρώνοντας 45 συμμετοχές αθλητών από όλη την Ελλάδα, οι περισσότεροι που συμμετείχαν σε αγώνα του κυπέλλου φέτος. Ο Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1) και ο Ανάργυρος Τσαρνάς (ΜΧ2) κυριάρχησαν στους αγώνες όπου όπως φάνηκε η νίκη δεν ήταν το παν αλλά η ευχαρίστηση των θεατών.

Ο Στρατής Ευστρατίου και το σωματίο της Σύρου έχουν κάνει ένα μικρό θαύμα φέτος, διοργανώνοντας τον τρίτο από τους τέσσερις αγώνες του θεσμού, σε ένα νησί σχεδόν τρεις ώρες από τον Πειραιά, με την καλοφτιαγμένη πίστα δίπλα στο λιμάνι (στρατόπεδο Σύρου) προσφέροντας στους αθλητές καλοκαιρινές αποδράσεις σε συνδυασμό με αγώνες και καλή προπόνηση.

Ο τρίτος αγώνας δεν είχε κάτι λιγότερο από την γνωστή συνταγή, με ακόμη περισσότερους αθλητές να συνδυάζουν τις διακοπές τους με έναν αγώνα στην Σύρο. Ίσως η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη – όσο στους προηγούμενους αγώνες – αλλά όσοι ήρθαν την Κυριακή το απόγευμα απόλαυσαν θέαμα επιπέδου σε όλες τις κατηγορίες.

Κατηγορία ΜΧ1
Χωρίς αντίπαλο ο Παναγιώτης Κουζής και στα δυο σκέλη, πιέστηκε μόνο στην εκκίνηση και των δυο σκελών από τον Κώστα Τζιώρα. Σύντομα πέρασε μπροστά και απόλαυσε δυο ήρεμους αγώνες καθώς ο Δημήτρης Βαγγελάκος βρέθηκε δεύτερος αντίστοιχα και στα δυο σκέλη. Ο Τζιώρας συμπλήρωσε το βάθρο.

Παναγιώτης Κουζής

Δημήτρης Βαγγελάκος

Κώστας Τζιώρας #46 είχε τις καλύτερες εκκινήσεις

Κατηγορία ΜΧ2
Από την αρχή φαινόταν πως αυτή η κατηγορία θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αφού συμμετείχαν δυο από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές. Ο Ανάργυρος Τσαρνάς ξέφυγε στο πρώτο σκέλος αλλά ο Σπύρος Κοσμάς ακολούθησε στη ρόδα του, με τους δυο νεαρούς αθλητές να πιέζονται και να γράφουν γρήγορους χρόνους. Ότι και να προσπάθησε ο Κοσμάς ο Τσαρνάς είχε απάντηση, μέχρι που ο Κοσμάς έκανε λάθος και κόλλησε πίσω από έναν αργό οδηγό χάνοντας την ευκαιρία για να κυνηγήσει την νίκη, την οποία καπάρωσε άξια ο Τσαρνάς ανεβάζοντας το Kawasaki στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Στο δεύτερο σκέλος Ο Τσαρνάς πήρε το holeshot και όλοι ζεστάθηκαν καθώς ο Κοσμάς ξαναπίεζε από την δεύτερη θέση. Μέχρι που στα μισά του αγώνα ο Κοσμάς πέρασε μπροστά αλλά χαμήλωσε ρυθμό, το ίδιο έκανε και ο Τσαρνάς και οι δυο τους συνέχισαν σε ήρεμο ρυθμό, μέχρι το τέλος.

Εντάξει, δεν είναι αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά η εικόνα των δυο να περιμένουν στον τερματισμό και να χαρίζει ο ένας στον άλλο την νίκη δεν αξίζει για κανέναν από τους δύο.

Πολύ ταχύς ο Μπάμπης Τάχτας ανέβηκε στην τρίτη θέση και στα δυο σκέλη.

Ανάργυρος Τσαρνάς

Σπύρος Κοσμάς

Μπάμπης Τάχτας

Κατηγορία Νέων
Θέαμα και εκρηκτική εξέλιξη είχαν οι αγώνες της κατηγορίας Νέων, όπου ο γρήγορος αλλά επιρρεπής στις πτώσεις Βασίλης Χρυσοχόος χάρισε τις νίκες στο πρώτο σκέλος στον Μανώλη Μανωλάκη και στο δεύτερο σκέλος στον Σάββα Ρούσσο. Ένταση δημιουργήθηκε από την άκυρη εκκίνηση του Νίκου Αλαμάνου στο δεύτερο σκέλος όταν οι οργανωτές αποφάσισαν την επανάληψη της εκκίνησης αλλά τελικά επικράτησαν οι ψυχρομότεροι και ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Μανώλης Μανωλάκης νικητής του πρώτου σκέλους κατηγορίας Νέων.

Σάββας Ρούσσος, νικητής στο δεύτερο σκέλος Νέων.

Βαγγέλη Γαβρίλης, ο ταχύτερος Συριανός στον μεγάλο τελικό.


Χόρτασε πτώσεις ο Βασίλης Χρυσοχόος που ήταν ταχύτερος στην κατηγορία Νέων αλλά έμεινε πίσω και στα δυο σκέλη.Νίκος Αλαμάνος και η τυχερή θεατής!

Ο άνθρωπος που κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν στην Σύρο Στρατής Ευστρατίου, εμφανώς κουρασμένος από τις διαδικασίες του αγώνα αλλά ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου και των θεατών.

Ο Νίκος Αλαμάνος, χορήγησε τον αγώνα, ανακοίνωσε σε συνεργασία με τον Στρατή Ευστρατίου νέο κατάστημα Honda στην Σύρο, έδωσε το κράνος του μετά τον αγώνα Νέων και έκανε δυο άκυρες εκκινήσεις στα σκέλη που συμμετείχε (Νέων και μεγάλο τελικό)!

Στον αγώνα βρέθηκε ο καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης, εδώ σε μια αναμνηστική φωτογραφία!

Επόμενος αγώνας, τέταρτος του θεσμού, στην Σύρο την Κυριακή 08 Αυγούστου.

Περισσότερες φωτογραφίες. Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο Race Photo όπου πλέον μπορείτε να παραγγείλετε και με πιστωτική κάρτα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιουβρής/Race Photo