Ο πέμπτος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος motocross πραγματοποιήθηκε αυτο το σαββατοκύριακο στην γρήγορη και θεαματική πίστα του Λιτόχωρου. Οι 500+ θεατές απόλαυσαν θέαμα από τους 75 συμμετέχοντες σε ένα διήμερο γεμάτο αγώνες. Αναστάτωση προκάλεσε η βροχή το βράδυ του Σαββάτου, καταστρέφοντας αρκετές τέντες στα paddocks και αλλάζοντας δραματικά το έδαφος για τους οδηγούς την Κυριακή. Αγωνιστικά ο Π.Κουζής παρέμεινε αήττητος στην Mx1 με μόνο 3 αγώνες να απομένουν. Στην Mx2 ο Σ.Κοσμάς ήταν αυτός που έφυγε με τους περισσότερους βαθμούς από το Λιτόχωρο.

Mx1
Ο Π.Κουζής (1-1) προηγήθηκε και στα δύο σκέλη από την αρχή κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον αγώνα. Την μάχη για την δεύτερη θέση κέρδισε ο Δ.Βαγγελάκος (2-2) αφήνοντας τον Χ.Φωτόπουλο (3-x) τρίτο. Ο Χ.Κασιούμης πήρε δύο τέταρτες θέσεις. Στο δεύτερο σκέλος ο Χ.Φωτόπουλος εγκατέλειψε λόγω μηχανικής βλάβης, κάτι που εκμεταλεύτηκε ο Μ.Σκύβαλος (5-3) παίρνοντας έτσι την τρίτη θέση.

Π.Κουζής #1

Mx2
Η κατηγορία με το περισσότερο θέαμα φέτος είναι αναμφισβήτητα η Mx2. Έτσι και στο Λιτόχωρο είχαμε δύο εντυπωσιακά σκέλη. Στο πρώτο μέρος ο Σ.Κοσμάς βρέθηκε μπροστά από την εκκίνηση και χωρίς να απειληθεί οδήγησε αλάνθαστα κερδίζοντας έτσι το πρώτο σκέλος. Η δεύτερη θέση ήρθε από τον Σ.Γαλατιανό, ενώ ο Δ.Κοντολέτας που είχε προηγηθεί αρκέστηκε στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Π.Παπίλας χωρίς να απέχει πολύ από τους χρόνους των προπορευόμενων. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Α.Τσαρνάς. Στο δεύτερο σκέλος ο Α.Τσαρνάς ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία, έχοντας ακριβώς πίσω του τον Σ.Κοσμά. Τρίτος τερμάτισε ο Σ.Γαλατιανός και τέταρτος ο Δ.Κοντολέτας.

Σ.Κοσμάς #1

Open
Ο Κ.Τζιώρας κατέκτησε δύο πρώτες θέσεις για την κατηγορία open, ο οποίος δέχτηκε πίεση από τον Θ.Αυγέρη ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Μία δεύτερη και μία τέταρτη είχε ο Σ.Δημολιάνης αφήνοντας το χάλκινο μετάλλιο και για τις δύο μέρες στον Δ.Κεραμιδά. Ο Θ.Αυγέρης τερμάτισε τέταρτος στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση που είχε, ενώ την Κυριακή βρέθηκε στην δεύτερη θέση. Στην OpenV ο Π.Πιλάλας (2-1) επικράτησε τον Γ.Μανδάνη (1-2) και Π.Σταμούλη (3-3).

Κ.Τζιώρας #46

Mini+Junior
Στα 85 κυβικά οι Μ.Κρητικός και Γ.Αρβανίτης ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους. Ο Κρητικός (1-1) κέρδισε και τα δύο σκέλη του αγώνα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Γ.Αρβανίτη (2-2). Στο πρώτο σκέλος ο Α.Ράδος πήρε την τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο ο Κ.Μπετίνης ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο. Στα 65 κυβικά οι μικροί Βούλγαροι αναβάτες κυριάρχησαν στις πρώτες θέσεις. Ο μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο H.Sulios. Την δεύτερη θέση μοιράστηκαν οι C.Petkov και Β.Κορωνάκης. Ο Δ.Τουρατζίδης τερμάτισε τρίτος.


Μ.Κρητικός #160

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα, υπάρχουν στο Racephoto.gr
Φωτογραφίες: Race Photo / Νικόλας Οικονόμου