8ος αγώνας
Τοποθεσία: Γόννοι Λάρισας
Διοργάνωση: Σ.Μ.Α.Λ.
Συμμετοχές: 77 (ΜΧ1: 15, ΜΧ2: 15, OPEN: 29, JUNIOR: 7, MINI: 11)
Καιρός: Συννεφιά, 12οC
Θεατές: 600-800

Κρύο και πολύ θέαμα στους Γόννους

Στην πίστα των Γόννων (6χλμ. από τα Τέμπη) διεξήχθη με επιτυχία ο 8ος αγώνας του κυπέλλου Β.Ελλάδος ΜΧ της ΟΜΕ. Αυτή τη φορά ευτυχώς, δεν είχαμε τα παρατράγουδα των προηγούμενων 2 αγώνων που παραλίγο να ακυρωθούνε τελευταία στιγμή.

Οι αρκετοί θεατές που παρευρέθηκαν την Κυριακή, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο από τα 6-7 μποφώρ αέρα που φυσούσαν όλη μέρα, απόλαυσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα που τους προσέφεραν οι διοργανωτές αλλά κυρίως οι αγωνιζόμενοι. Η πίστα προσφέρει θέαμα με τις πολύ κλειστές στροφές της για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, τα σαμαράκια α λα σούπερκρος αλλά και πολλά άλματα. Η διαδρομή ήταν σωστά καταβρεγμένη οπότε και η ελάχιστη σκόνη που υπήρχε διαλυόταν πολύ γρήγορα λόγω του δυνατού αέρα (ο οποίος βέβαια έφτανε για να την μετατρέψει μερικές φορές σε… αμμοβολή). Εξαιρώντας την καθυστέρηση των 45 λεπτών για την έναρξη του αγώνα, οι διοργανωτές έφεραν σε πέρας μία αρκετά καλή οργάνωση και σίγουρα θέλουμε να ξαναδούμε αγώνα ΜΧ εκεί.

ΜΧ2
Από νωρίς ξεχώρισαν οι πρωταγωνιστές στο πρώτο σκέλος της MX2. Γαλανός, Παπανικολάκης Αλέξανδρος και Κοσμάς Σπύρος πετάχτηκαν αμέσως μπροστά στην εκκίνηση και έστριψαν πρώτοι, με τους 2 από τους 3 να βρίσκονται κυριολεκτικά ρόδα με ρόδα καθ’όλη τη διάρκεια του σκέλους. Ο Παπανικολάκης βρέθηκε στην πρώτη θέση στην αρχή, με έναν μανιασμένο Γαλανό να μην ξεκολλάει από πίσω του ώσπου και τον προσπέρασε από νωρίς. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Γαλανός ήταν μπροστά και τελικά τερμάτισε στην πρώτη θέση, με τον Παπανικολάκη να βρίσκεται διαρκώς σε απόσταση αναπνοής και να τερματίζει τελικά στην 2η θέση, με μόλις κάτω από 1” διαφορά. Τρίτος τερμάτισε ο Κοσμάς Σπύρος ο οποίος ενώ στο πρώτο μέρος του αγώνα ήταν κοντά στους πρωτοπόρους, σιγά σιγά άνοιγε την διαφορά του η οποία έκλεισε τελικά λίγο πάνω από τα 23 δευτερόλεπτα. Το δεύτερο σκέλος ήταν λίγο διαφορετικό, με τον Παπανικολάκη να παίρνει τα ηνία από νωρίς, και να βλέπει πρώτος την καρώ σημαία. Δεύτερος τερμάτισε αυτή τη φορά ο Κοσμάς, με τον Γαλανό να αρκείται στην 3η θέση και 50” διαφορά από τον πρώτο.

ΜΧ1
Ο Παπανικολάκης Λευτέρης με το KXF του πήρε και τα 2 σκέλη της ΜΧ1 όχι εύκολα βέβαια, ειδικά στο δεύτερο σκέλος που ο Γαλατιανός του έκανε πραγματικά τη ζωή δύσκολη. Ένας πολύ γρήγορος Γαλατιανός ο οποίος παρεπιπτόντως έγραψε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με 1’37”830 και τερμάτισε δεύτερος και στα 2 σκέλη, με 16” διαφορά στο πρώτο και σχεδόν 13 δευτερόλεπτα στο δεύτερο, στο οποίο τέθηκε και επικεφαλής αλλά μια ατυχία τον έριξε αρκετά. Τρίτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Καρασακαλίδης Μάρκος, ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Ζώρας Αλέξης.

OPEN
Πληθώρα συμμετοχών στην OPEN με 29 αναβάτες. Στο πρώτο σκέλος ξεχώρισε από την αρχή ο αειθαλής Πράσσος Αδάμος ο οποίος πήρε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεύτερος τερμάτισε ο Τζιώρας ο νεότερος 10” δευτερόλεπτα πίσω του, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Κιουτσουκώστας Κυριάκος με YZF 450. Στο δεύτερο σκέλος πρώτος τερμάτισε ο Χ”Γεωργίου Κίμων με YZF250, ενώ ο Πράσσος ήρθε δεύτερος με 11 δευτερόλεπτα διαφορά. Τρίτος τερμάτισε πάλι ο Κιουτσουκώστας 3” λιγότερα από το πρώτο σκέλος αυτή τη φορά.

JUNIOR-MINI
Στο πρώτο σκέλος της JUNIOR πρώτος τερμάτισε για ακόμη μία φορά ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Μόσιος Γιάννης και Κάτσιος Παναγιώτης.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργαντάς ήρθε δεύτερος με τον Μόσιο στην πρώτη θέση, ενώ τρίτος ο Τσιάγκας Βαγγέλης. Και στα 2 σκέλη της ΜΙΝΙ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Αρβανίτης Γιώργος, Ράδος Ανέστης και Τουρατζίδης Γιάννης. Και οι υπόλοιπες θέσεις της κατηγορίας ήταν ίδιες και στα 2 σκέλη, με μόνη διαφορά τον Μπάκα Δημήτρη και Τσιάγκο Σταύρο στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα στο πρώτο σκέλος να αλλάζουν μεταξύ τους στο δεύτερο.

Επόμενος (και τελευταίος) αγώνας 18 Νοεμβρίου στην Καρυώτισσα.