Έχοντας κερδίσει και τις τρεις κατηγορίες το2005, Enduro 1, Enduro 2 και Enduro 3 η KTM πιστεύει πως δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή στην αγωνιστική της ομάδα. Έστι ο Ισπανός Ivan Cervantes, ο Φινλανδός Samuli Aro και o Άγγλος David Knight θα συνεχίσουν και το 2006 το έργο τους, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πλήρης κυριαρχία στο Παγκόσμιο Enduro.

Παρόλα αυτά μια μεγάλη αλλαγή έγινε από την ΚΤΜ όταν το 2005 χώρισε τους αναβάτες της σε δυο αγωνιστικές ομάδες, φέτος όλοι θα συμμετέχουν σε μια αγωνιστική ομάδα με το όνομα KTM Enduro Factory Team Farioli της οποίας team manager θα είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Farioli.

Στην κατηγορία Enduro 1 o περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Ivan Cervantes είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του μαζί με τον Ιταλό Alessandro Belometti. Οι δυο τους θα αγωνιστούν με δυο ολοκαίνουργια ΚΤΜ EXC 250F (τετράχρονα). Για τον Cervantes δεν υπάρχει άλλος στόχος παρά η πρώτη θέση ενώ για τον Belometti η πρώτη του νίκη στον τελευταίο αγώνα του 2005 είναι η προσπάθεια να φτάσει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Samuli Aro ξεκινάει το 2006 από την πρώτη θέση και είναι σίγουρο πως όλοι θα προσπαθήσουν να τον κερδίσουν. Επιστροφή για τον Fabien Planet καθώς πέρυσι δεν ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά λόγω τραυματισμού. Είναι η πρώτη του χρονιά με εργοστασιακή ομάδα και η πρώτη σοβαρή του προσπάθεια για τον τίτλο στην κατηγορία Ε2.

 

 

 

Τι να πει κανείς για τον David Knight; The man to beat! Όπως και να το εξετάσουμε ένα είναι σίγουρο. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε σε πόσους αγώνες δεν θα κερδίσει, και αν συμβεί αυτό. Είναι ο μπροστάρης της εργοστασιακής ομάδας και ο σοβαρότερος διεκδικητής της κατηγορίας Ε3 αλλά και της γενικής. Μαζί του όπως και πέρυσι ο Marko Tarkkala ελπίζοντας να πρωταγωνιστήσει και αυτός στην μεγάλη κατηγορία.

 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, μια μεγάλη περιπέτεια. Η μαγεία του παγκοσμίου πρωταθλήματος φέτος γίνεται ακόμα καλύτερη καθώς μετά από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα φεύγει από την Ευρώπη και συναντά την Βόρεια Αμερική όπου δυο αγώνες έχουν προγραμματιστεί, στον Καναδά και την Αμερική.

Φωτογραφίες: D. Agrati