Η ΕΛΠΑ με εγκύκλιο που πρόκειται να κατατεθεί από την ερχόμενη εβδομάδα διαθέτει πινακίδες κόκκινου χρώματος σε αναβάτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αγώνα. Οι πινακίδες θα παρέχονται για μια αγωνιστική συνάντηση μετά από αίτηση προς της ΕΘΕΑΜ, συνοδευόμενη από τα χαρτιά εκτελωνισμού της μοτοσυκλέτας και παράβολο κόστους 20 ευρώ.

Η μοτοσυκλέτα που θα κατέχει πινακίδα ΕΘΕΑΜ θα ασφαλίζεται ΜΟΝΟ για την διάρκεια του αγώνα και μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα. Προϋπόθεση είναι ο κάτοχος να έχει τα χαρτιά εκτελωνισμού της μοτοσυκλέτας. Πινακίδα ΕΘΕΑΜ θα μπορούν πλέον να προμηθεύονται και μοτοσυκλέτες τύπου motocross.

Για τον αγώνα του Πύργου και μόνον αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ΑΟΛΑΠ καθώς οι πινακίδες θα βρίσκονται στη γραμματεία του αγώνα προς εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων. Επίσης σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της ΑΟΛΑΠ, Μιχάλη Αποστολόπουλο, δεσμεύτηκε να δεχθεί συμμετοχές στον αγώνα της Κυριακής 21 Μαίου ακόμα και στον τεχνικό έλεγχο του Σαββάτου. Όσοι πιστοί προσέρθετε.

Με αυτήν την αλλαγή στα μέσα της περιόδου η ΕΘΕΑΜ προσπαθεί να φέρει πίσω στους αγώνες όσους αναβάτες έχουν μοτοσυκλέτες τύπου motocross και όσους δεν συμμετέχουν στους αγώνες λόγω πινακίδας.

Ας μην ξεχνάμε όμως όσους πίστεψαν την ΕΛΠΑ και υποχρεώθηκαν σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του φετινού πρωταθλήματος να προμηθευτούν καινούργια μοτοσυκλέτα που πληρεί τι προϋποθέσεις έκδοσης πινακίδας κυκλοφορίας αλλά και όσους υποχρεώθηκαν να εκδώσουν πινακίδα κυκλοφορίας. Όλοι αυτοί τώρα θα θεωρούν τον εαυτό τους κορόιδο για τα επιπλέον χρήματα και τις ώρες που δαπάνησαν με σκοπό να συμμετέχουν στους αγώνες της ΕΛΠΑ. Οι σωστές αποφάσεις θέλουν και σωστό χρονικό διάγραμμα. Όσο σωστή είναι η απόφαση άλλο τόσο λάθος είναι ο χρόνος στον οποίο αποφασίζει η ΕΛΠΑ να το ανακοινώσει.

Μένει να δούμε αν αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί αναβάτες θα επιστρέψουν ξανά στους αγώνες Enduro.