Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Αγ. Νικολάου απέδειξε πως μπορεί να φέρει εις πέρας έναν καλό αγώνα με την συμπαράσταση των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Στο όμορφο οροπέδιο Ορεινό πάνω από την πόλη του Αγ. Νικόλαου διεξήχθη ο όγδοος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις λίγες συμμετοχές αθλητών αλλά και το πάθος στις μάχες στων πρωτοπόρων.

Οι Σιαφαρίκας Βασίλης (πρωταθλητής Γενικής και κατηγορία Ε1), Γιώργος Κοινωνάς (πρωταθλητής κατηγορίας Ε2) και ο Γιώργος Κεντέρης (κυπελλούχος κατηγορίας SB) απολαμβάνουν την πρωτιά τους στο φετινό πρωτάθλημα που ρίχνει την αυλαία του στην επόμενη αγωνιστική στην Αττική.

Συνέβη και αυτό. Ο βετεράνος αθλητής Απόστολος Μυρογιάννης στάθηκε εμπόδιο στη μάχη των δυο διεκδικητών του πρωταθλήματος στην κατηγορία Ε1, Μυλούκας και Μανωλίδης, καθώς δυο γύρους πριν το τέλος οι δυο πιτσιρικάδες τον έφτασαν στη διαδρομή, αλλά ο ίδιος επέτρεψε στον Μυλούκα να προσπεράσει αμέσως και καθυστερώντας τον Μανωλίδη για μισό γύρο περίπου. Ούτε λόγος για fair play βέβαια, σε μια κατάσταση που δύσκολα τιμωρείται από τους αγωνοδίκες. Η προσωπική μου εντύπωση πάντως είναι πως ο ανερχόμενος Γιώργος Μυλούκας δεν χρειάζεται την βοήθεια κανενός, πόσο μάλλον του Μυρογιάννη, για να κερδίσει.

Η μάχη στην γενική ήταν αυτή που μας κράτησε σε εγρήγορση τα πρώτα λεπτά του αγώνα καθώς ο Μανώλης Σκύβαλος πήρε την πρωτοπορία και ο Γιώργος Κοινωνάς κολλημένος πίσω του φαινόταν πως θα προσπαθήσει να προσπεράσει. Καθώς ο χρόνος και οι γύροι περνούσαν, ο Κοινωνάς μάζεψε πτώσεις που τον καθυστέρησαν δίνοντας την ευκαιρία στον Σκύβαλο να φτιάξει διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος. Ο Γιώργος Μυλούκας άντεξε στην επίθεση του Γιώργου Μανωλίδη κερδίζοντας την τρίτη θέση στη γενική αφήνοντας τον Μανωλίδη τέταρτο. Χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο ο Σάββας Καπαγερίδης, ανέβηκε στην πέμπτη θέση αφήνοντας τον Αποστόλη Μυρογιάννη στην έκτη.

Ίσως η μάχη του αγώνα εξελίχθηκε στην μικρή (S1) κατηγορία όπου ο Μυλούκας ξέφυγε στην εκκίνηση την ώρα που ο Μανωλίδης πάσχιζε να ανεβαίνει θέσεις μετά από κακή εκκίνηση. Στα μέσα του αγώνα οι δυο αθλητές έδωσαν ωραίες μάχες αλλάζοντας θέσεις στην πρωτοπορία του αγώνα. Αυτή η σειρά έμεινε μέχρι τέλους με τον Μυλούκα να πανηγυρίζει την νίκη του και τον Μανωλίδη να φεύγει απογοητευμένος, όχι άδικα, από την στάση του Μυρογιάννη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Θερριός προσπερνώντας αθλητές κρατώντας ένα καλό τέμπο που τον ανέβασε στην τρίτη θέση του βάθρου. Πολλοί τοπικοί αθλητές πρόσφεραν άπλετο θέαμα και ωραίες μάχες με τους Γιάννη Τσαγκαράκη και Μανώλη Βασιλάκη να ξεχωρίζουν.

Οι δυο πρωτοπόροι της κατηγορίας Σκύβαλος και Κοινωνάς τερμάτισαν με αυτήν την κατάταξη, κερδίζοντας ο Σκύβαλος την νίκη και ο Κοινωνάς το πρωτάθλημα. Ο Θανάσης Μυλωνάκης ήταν όσο γρήγορος χρειαζόταν για να ανέβει στη τρίτη θέση του βάθρου με τους τοπικούς Γιώργο Μασάρο και Βαρδάκη να συμπληρώνουν τη λίστα των τερματίσaαντων.

Η κατηγορία χαρακτηρίστηκε από την άνετη νίκη του Σάββα Καπαγερίδη ο οποίος πλέον προσπερνάει στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση του αγώνα τον Απόστολο Μυρογιάννη ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Στέλιος Χριστοδούλου, που είχε την καλή διάθεση να βοηθήσει και το σωματείο του Αγίου Νικολάου (ΛΕΜΑΝ) να διοργανώσει ένα άρτιο αγώνα.

Απογοητευτικό ο αγώνας της κατηγορίας SB καθώς μόνο 5 αθλητές ξεκίνησαν τον αγώνα, σε μια χρονιά που ειδικά σε αυτήν την κατηγορία έχει δείξει εντελώς διαφορετικά στοιχεία, όσο αναφορά τις συμμετοχές. Παρόλα αυτά η μάχη κράτησε σε εγρήγορση τους θεατές που είδαν τελικά τον τοπικό Χαράλαμπο Τερζάκη να κερδίζει τον αγώνα μπροστά από τον Γιώργο Κεντέρη. Ο Μιχάλης Καμπάνος αν και έδωσε δείγματα για κάτι καλύτερο έμεινε ευχαριστημένος με την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση ο Στέφανος Πουλινάκης και στην πέμπτη θέση ο Γιώργος Δατσέρης.

Οι Dirty Brothers βρήκαν αδέρφι στην Κρήτη, τους μάζεψε από το καράβι και τους βοήθησε στον αγώνα. Ο Νεκτάριος Μανουσάκης (δεύτερος από δεξιά) αξίζουν μια φωτογραφία!

Ωραίο το σύστημα της ΛΕΜΑΝ έδειχνε στους αθλητές πόσος χρόνος αγώνα έμενε ακόμη!

 

Επόμενος και τελευταίος αγώνας στην Ανάβυσσο Αττικής την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, όπου θα γίνει και ο τελευταίος αγώνας του κυπέλλου ATV.

Περισσότερες φωτογραφίες

Δείτε όλες τις φωτογραφίες σας στο www.racephoto.gr