Η διοργάνωση του διάσημου αγώνα Hell’s Gate του Fasola, έχει γνωρίσει μόνο ένα νικητή στα τρία χρόνια διεξαγωγής του, τον David Knight. Πέρσι στον αγώνα τερμάτισαν τρεις αναβάτες, ενώ φέτος, αν ήταν και δυσκολότερος, κατάφεραν να δουν την σημαία του τερματισμού έξη.

Σε θερμοκρασία -10ο C διεξήχθη ο πρωινός προκριματικός αγώνας των τεσσάρων γύρων σε μια περιοχή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παγωμένη κόλαση. Μόλις τριάντα οδηγοί κατάφεραν να περάσουν κάτω από το όριο των πενήντα λεπτών αργοπορίας από τον πρώτο. Ο κυρίως αγώνας που ακολούθησε ήταν υπόθεση δύο Βρετανών οδηγών, των David Knight και Wayne Braybrook. Σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα τα προβλήματα δεν λείπουν από κανένα οδηγό, ακόμα και από τους πρωτοκλασάτους. Έτσι Knight και Braybrook αντιμετώπισαν πληθώρα προβλημάτων που έφερνα μια τον ένα μπροστά και μια τον άλλο. Το αποκορύφωμα ήταν το τέλος του αγώνα που παρά τα είκοσι λεπτά πρωτοπορίας που είχε ο Knight, λίγο έλειψε να χάσει την πρώτη θέση.
Ήταν όταν ο Knight έφτασε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα όπου τον περίμενε η κορυφή της κολάσεως (hell’s peak), μια απίστευτη ανηφόρα σχεδόν αδύνατον να την ανεβείς χωρίς εξωτερική βοήθεια (επιτρεπόταν μόνο σε αυτό το κομμάτι). Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας και χωρίς φώτα λόγο προβλήματος, ο Knight δυσκολευόταν πάρα πολύ να ανέβει στον τερματισμό. Τα είκοσι λεπτά διαφοράς, έγιναν καπνός και τα φώτα του Braybrook φώτισαν την αρχή της ανάβασης. Μετά από αρκετά λεπτά βασανισμού και μεγάλη προσφορά θεατών, Knight και Braybrook πέρασαν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα την αψίδα του τερματισμού.

Αποτελέσματα – Camel Hell’s Gate Race
1. David Knight KTM 4 laps
2. Wayne Braybrook Honda + 3.30 Λεπτά
3. Paul Edmondson Honda + 15.30 Λεπτά
4. Gregory Eyries Yamaha + 1 Λεπτά
5. Graham Jarvis Sherco + 13 Λεπτά
6. David Casteu KTM + 6 Λεπτά

Φωτογραφίες: Hell’s Gate