Η πίστα των Μεγάρων φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου, την συνέχεια του πανελληνίου πρωταθλήματος supermoto (ΕΛΠΑ) με την νέα χάραξη της χωμάτινης διαδρομής να έχει την τιμητική του και να έχει ανάποδη φορά την Κυριακή. Το πολύχρωμο καραβάνι γέμισε τα Paddock από το Σάββατο το πρωί, κάτι που δεν αντιστοιχούσε στις εξέδρες. Λίγος ο κόσμος που παρακολούθησε τις Σαββατιάτικες μάχες, με τους 38 συνολικά αναβάτες από την άλλη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα δύο σκέλη της ημέρας. Ένα σκέλος οδήγησε η κατηγορία Junior-Νέοι-Γυναίκες με την πρώτη συναρπαστική νίκη της Κωνσταντίνα Πολύχρονου, να ξεχωρίζει στην κατηγορία των γυναικών.

Κατηγορία S1
Δύο σκέλη, δύο διαφορετικοί νικητές. Ο Μανώλης Παπαγεωργίου (#3-Yamaha) αναδείχτηκε νικητής στο πρώτο σκέλος δίχως να έχει απειληθεί από τον δεύτερο Φώτη Τσαλίκη (#1-Honda) και τρίτο Γιώργο Κάκο (#2-Suzuki), που κατά την διάρκεια του αγώνα, έχασε μια θέση στο χωμάτινο κομμάτι. Στο δεύτερο σκέλος ο Μανώλης Παπαγεωργίου θα είχε την ευκαιρία να πάρει ξανά την πρώτη θέση, αλλά μια μικρή πτώση τον άφησε τρίτο. Ο Φώτης Τσαλίκης πήρε την νίκη με τον Γιώργο Κάκο να τον πιέζει, αλλά να παραμένει πάλι πίσω του, τερματίζοντας αυτή την φορά δεύτερος. Στην απονομή το πρώτο σκαλί το κάλυψε ο Φώτης Τσαλίκης, με τους Μανώλη Παπαγεωργίου και Γιώργο Κάκο να ακολουθούν στο βάθρο.

Κατηγορία S2
Ο φαντάρος Ηλίας Μικές (#1-Husaberg) ήταν και στα δύο σκέλη ο νικητής στην πίστα των Μεγάρων. Στο πρώτο σκέλος, περίμενε και διάβαζε τις κινήσεις του πρωτοπόρου Μιχάλη Κουτσουμπού(#2-Honda). Κατάφερε να τον προσπεράσει στους τελευταίους γύρους και να τον αφήσει δεύτερο. Μετά τον Κουτσουμπό, ακολούθησε ο Θανάσης Νάκης (#3-Yamaha). Ακριβώς την ίδια σειρά είχαν και στο δεύτερο σκέλος. Τις θέσεις τέσσερα και πέντε, μοίρασαν οι Δημήτρης Μανωλάς (#5-Honda) και Ηλίας Αναστασόπουλος (#10-Honda) με τον Ηλία να τερματίζει αυτός στην τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος,. Δυο έκτες είχε ο Γιώργος Παρασκευάς (#6-Yamaha) που κλείνει την πρώτη εξάδα.

Κατηγορία S3
Ο Κίμων Χατζηγεωργίου Junior (#1-Yamaha) ανέβηκε στα Μέγαρα στην πρώτη θέση του βάθρου, μετά τις δυο νίκες στα σκέλη του Σαββάτου. Ο Νίκος Βρεττός (#5-Yamaha) ακολούθησε, κράτησε την δεύτερη θέση και στα δυο σκέλη, αφήνοντας τον Χρήστο Μακράκη (#2-Yamaha) με δυο τρίτες θέσεις και στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο Γιώργος Πανδής (#3-Honda) μετά την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος, τραυματίζετε στο χωμάτινο δεύτερο κομμάτι και αποχωρεί.

Ο Στέλιος Κάσδαγλης (#9-Honda) με μια πέμπτη στο πρώτο σκέλος, ανεβαίνει μια θέση, στο δεύτερο σκέλος. Μάχη ρόδα ρόδα, μεταξύ Αλέξανδρου Κονοπισόπουλου (#7-ΚΤΜ) και Άρης Πολύδωρα.. Στο πρώτο σκέλος, ο Αλέξανδρος καταφέρνει να βγει έκτος με τον Άρης έβδομο. Ο Άρης όμως καταφέρνει να είναι πιο γρήγορος στο δεύτερο σκέλος και αφήνει τον Αλέξανδρο πίσω του, στην τελική έκτη θέση της κατηγορίας.

Κατηγορία Νέοι –Junior – Γυναίκες
Ο Άκης Δημόπουλος (#71-Yamaha) ήταν ο νικητής του Σαββατιάτικου αγώνα στα Μέγαρα και έχει αποσπαστεί στην βαθμολογία από τους υπόλοιπους συναθλητές του. Ο Στέλιος Καρδαμήτσης (#138-Honda) κατακτά την δεύτερη θέση, με τον Νίκο Σπανίδη (#65-ΚΤΜ) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο μοναχικός καβαλάρης τις κατηγορίας junior Παναγιώτης Πλέσσας (#3-Yamaha) ανεβαίνει μόνος στο βάθρο και χωρίς αντίπαλο. Τερμάτισε παρόλα αυτά, δεύτερος πίσω από τον Δημόπουλο στον αγώνα.

Η Κωνσταντίνα Πολύχρονου (#38-TM) καταφέρνει να κάνει την πρώτη της νίκη σε αγώνα supermoto. Ο αγώνας έκρυβε αρκετό θρίλερ. Στην εκκίνηση η Ελένη Αγελαδοπούλου (#53-ΚΤΜ) ήταν στην κορυφή, με τις Τ.Λαδά (#77-Honda), Μ.Καμπούρη (#121-Yamaha) και Κ.Πολύχρονου να ακολουθούν. Στην είσοδο στο πρώτο χωμάτινο κομμάτι, η Τζο Λαδά πέφτει και χάνει αρκετό χρόνο για να εκκινήσει ξανά. Μετά από δυο γύρους, στο δύσκολο χωμάτινο κομμάτι η μοτοσικλέτα της Αγελαδοπούλου σβήνει και η Καμπούρη την προσπερνάει. Πέφτει όμως αμέσως μετά. Η Πολύχρονου, που ακολουθούσε, προσπέρασε και απομακρύνθηκε. Η Μαργαρίτα Καμπούρη κατάφερε να βάλει πιο γρήγορα μπροστά τον κινητήρα της και κρατήθηκε στην δεύτερη θέση ως το πέσιμο της καρό σημαίας. Η Ε.Αγελαδοπούλου κατάφερε να ξεκολλήσει από την δύσκολη θέση και να τερματίσει στην τρίτη θέση, αφήνοντας την Τζο Λαδά στην τέταρτη θέση.

Επόμενος αγώνας είναι στην Θεσσαλονίκη, στις 10 Ιουνίου 2007.

Περισσότερες φωτογραφίες