ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μ.ΜΙΚΡΟ

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα τα περιφερειακά πρωταθλήματα Δυτικής Μακεδονίας ξαναμπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς. Η αρχή έγινε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου με τον 3ο αγώνα Motocross στην πίστα του Μικροκάστρου. Η απουσία μερικών από τους πρωταγωνιστές της βαθμολογίας έδωσαν διαφορετικό ενδιαφέρον στον αγώνα και σε συνδυασμό με τον καλό καιρό κράτησαν τους 200 περίπου θεατές μέχρι και το τελευταίο σκέλος. Οι οργανωτές φρόντισαν η κατάβρεξη της πίστας να μην είναι υπερβολική φοβούμενοι και την περίπτωση βροχής αφού τα σύννεφα έκαναν έντονη την παρουσία τους από νωρίς το πρωί.

Κατηγορία ΜΧ1
1ο σκέλος: Ο Ηρακλής Τόλιος (235, HONDA CRF 450, Μ.Ο.Καστοριάς) έκλεψε την παράσταση στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1, οδηγώντας σταθερά και μεθοδικά πήρε την πρώτη του νίκη φέτος. Με την πτώση της μπάρας εκκίνησης ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Μαυροματίδης (251, KTM450, Μ.Ο.Φλώρινας) έφυγε πρώτος και οδηγούσε τον αγώνα μέχρι τα μισά του σκέλους με τον Τόλιο να ακολουθεί, στον 5ο γύρο ο Μαυροματίδης άρχισε να δείχνει τα πρώτα σημάδια κόπωσης γεγονός που διέκρινε ο Τόλιος και πίεσε καταφέρνοντας να τον προσπεράσει στον επόμενο γύρο. Ο Μαυροματίδης προσπάθησε να περάσει πάλι πρώτος αλλά είχε 2 πτώσεις. Ο Βασίλης Τζινίκος (227. ΚΤΜ 250, Μ.ΜΙΚΡΟ) και ο Νίκος Κοκολιός (289,GAS GAS 300, Μ.ΜΙΚΡΟ) βρήκαν την ευκαιρία και πέρασαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Ο Κοκολιός, που οδηγούσε δανεικό Gas Gas 300, πίεσε για περάσει τον Τζινίκο αλλά από ένα λάθος στον τελευταίο γύρο τον έριξε στην 6 θέση. Έτσι ο Μαυροματίδης πέρασε 3ος ακολουθούμενος από τους Θανάση Πασχαλόπουλο (285, ΚΤΜ250, Μ.Ο.Καστοριάς) και Δημήτρη Μαμάτσιο (201, ΚΤΜ 450, Ο.ΔΙ.Κοζάνης).

2ο σκέλος: Ο Μαυροματίδης μπήκε αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα λάθη του πρώτου σκέλους, πήρε την εκκίνηση και απομακρύνθηκε από τους υπολοίπους. Μόνο ο Δημήτρης Μαμάτσιος μπόρεσε να τον ακολουθήσει και να τον πιέσει στους τελευταίους γύρους χωρίς να καταφέρει να τον περάσει κατακτώντας την 2η θέση. Ο Τόλιος, κουρασμένος από την προσπάθεια του πρώτου σκέλους, τερμάτισε στην 3 θέση με τον Τζινίκο πίσω του. Ο Νίκος Στεργιόπουλος (282, ΚΤΜ450, Ο.ΔΙ.Κοζάνης) εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του Πασχαλόπουλου και τερμάτισε στην 5η θέση. Ο Νίκος Κοκολιός οδήγησε για ακόμα ένα σκέλος άμυαλα, κουράστηκε νωρίς είχε 2 πτώσεις και δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 6η θέση αν και «έπαιζε» εντός έδρας.


Κατηγορία ΜΧ2

1ο σκέλος: Η απουσία του αήττητου πρωτοπόρου της βαθμολογίας Χρήστου Λουμπουτσκού λόγω τραυματισμού έδωσε ενδιαφέρον στην κατηγορία. Γιώργος Παπαμιχαήλ (100, YAMAHA YZ125, Μ.Ο.Γρεβενών) και Βαγγέλης Παυλίδης (167, YAMAHA YZF250, Μ.Ο.Γρεβενών) έφυγαν πρώτοι στην εκκίνηση έκαναν διαφορά από τους υπόλοιπους και κατέκτησαν τις 2 πρώτες θέσεις. Ο Ηλίας Αναστασιάδης (165, YAMAHA YZF250, Μ.Ο.Φλώρινας) οδήγησε για 4 γύρους στην 3η θέση αλλά τον προσπέρασε ο Φίλιππος Γαύρος (101, YAMAHA YZF250, Ο.ΔΙ.Κοζάνης) και αργότερα ο Κώστας Θεοδωρίδης (190, YAMAHA YZF250, Ο.ΔΙ.Κοζάνης). Ο Θεοδωρίδης είχε πολύ κακή εκκίνηση ξεκινώντας προτελευταίος, αναγκάστηκε να οδηγήσει στο όριο προσπερνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του και τερμάτισε στην 3η θέση. Πίσω του τερμάτισαν οι Φίλιππος Γαύρος 4ος, Ηλίας Αναστασιάδης 5ος και Σάββας Παραστατίδης (44, ΚΤΜ250, Ο.ΔΙ.Κοζάνης) 6ος.


2ο σκέλος: Μάχη διάρκειας 22 ολόκληρων λεπτών είχαν την ευκαιρία να παρακούσουν οι θεατές. Παπαμιχαήλ και Θεοδωρίδης έστριψαν πρώτοι μετά την εκκίνηση και οδήγησαν πολύ γρήγορα για τους υπόλοιπους. Ο Θεοδωρίδης είχε πολύ καλές γραμμές και δεν επέτρεψε στον Παπαμιχαήλ να τον περάσει. Όταν άρχισαν τα ντουμπλαρίσματα ο Παπαμιχαήλ πίεσε αλλά είχε μια πτώση που τον καθυστέρησε ανέβασε όμως ρυθμό και έφτασε πάλι στη ρόδα του Θεοδωρίδη, η υπερπροσπάθεια όμως κατέβαλε τον Παπαμιχαήλ και στον τελευταίο γύρο τα παράτησε αφήνοντας τον Θεοδωρίδη να κάνει τον γύρο του θριάμβου. Πίσω τους και με απόσταση ασφαλείας από τον 4ο τερμάτισε ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο Φίλιππος Γαύρος που οδηγούσε για το μεγαλύτερο μέρος στον αγώνα στην 4η θέση έσπασε την μανέτα του φρένου σε μια πτώση και αναγκάστηκε να μειώσει τον ρυθμό του, έτσι τον πέρασε ο Σάββας Παραστατίδης που και τερματισε αυτός στην 4ος αφήνοντας τον Φίλιπππα 5ο. Την εξάδα έκλεισε ο Ηλίας Αναστασιάδης.


Κατηγορία ΜΧ CHAMPION
Η απουσία των 2 πρώτων στη βαθμολογία Σιαφαρίκα και Παγούνη αλλά και η παρουσία των Ζέρβα, Δήμου και Καλογιαννίδη σε αγώνα motocross για πρώτη φορά φέτος ήταν τα χαρακτηριστικά την κατηγορίας Champion. Στο αγωνιστικό κομμάτι, παρακολουθήσαμε το ίδιο επεισόδιο 2 φορές. Ο Τάσος Ζέρβας (401, HONDA CRF 450, Μ.Ο.Καστοριάς) πήρε την εκκίνηση και «χάθηκε» μπροστά. Ο Αντώνης Δήμου (401, HONDA CRF 250, Μ.Ο.Καστοριάς) οδηγούσε μόνος δεύτερος ενώ ο Σπύρος Καλογιαννίδης (139, HONDA CRF 250, Ο.ΔΙ.Κοζάνης) από την 4η θέση πίεζε τον 3ο Τάσο Τσιουχάρα (404, SUZUKI RMZ 250, Μ.ΜΙΚΡΟ) χωρίς να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Πέμπτος ο Νίκος Νάτσος (120, HONDA CRF 250, Ο.ΔΙ.Κοζάνης).

Ο επόμενος αγώνας του περιφερειακών πρωταθλημάτων Δυτικής Μακεδονίας είναι ο 5ος αγώνας Scramble που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας και μια βδομάδα μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου και ο 5ος αγώνας Scramble στο Μικρόκαστρο.


Φωτογραφίες: M.Μίκρο