Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Supermoto
Περιοχή: Καλαμάτα, πίστα San Nikolas
Ημερομηνία: 17 Ιουλίου 2005
Θεατές: 1.500
Καιρός: 34oC

Μεγάλη Ελληνική επιτυχία στο Ευρωπαϊκό της Καλαμάτας.

Μεγάλη ήταν η Ελληνική επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Supermoto στην Καλαμάτα, καθώς έλαμψαν οι Έλληνες που συμμετείχαν σε αυτό. Στους αγώνες συμμετείχαν αγωνιζόμενοι από την Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ρουμανία και Βουλγαρία και φυσικά από την Ελλάδα. Το αγωνιστικό επίπεδο των ξένων αναβατών ήταν αρκετά ανεβασμένο αλλά η αποτελεσματικότητα και η αγωνιστική παρουσία των Ελλήνων φανέρωσε, για ακόμη μια φορά, το υψηλό επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστής και αδιαμφισβήτητος νικητής της κατηγορίας 250cc ο Κίμων Χατζηγεωργίου (Yamaha, #103) κέρδισε και τα δυο σκέλη και πήρε τα κύπελλα της πρώτης θέσης για την συλλογή του.

Στην ίδια κατηγορία ο Μιχάλης Μαυράκης (Kawasaki, #88) κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση του βάθρου στο πρώτο σκέλος καθώς οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους αλλά έπεσε στην δεύτερη θέση λίγο πριν το τέλος. Συμπλήρωσε την καταπληκτική του παρουσία στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα τερματίζοντας τέταρτος στο δεύτερο σκέλος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Πανδής (Honda, #104) στο δεύτερο σκέλος ολοκληρώνοντας την επιτυχία των Ελλήνων αναβατών.

Μεγάλες μάχες είχαμε και στην κατηγορία 450cc. Ο Σπύρος Κεφαλλονίτης (Suzuki, #199), κύριος εκφραστής των Ελληνικών προσπαθειών για την νίκη σκόνταψε και στα δυο σκέλη στον πολύ καλό Hlad Ales (ΚΤΜ, #96) που κέρδισε καθαρά.

Η Ελληνική παρουσία στο βάθρο μεγάλωσε με τον Φώτη Τσαλίκη (Honda, #101) στην τρίτη θέση του πρώτου σκέλους. Στις επιτυχίες ακολούθησε ο Γιάννης Τσαούσης (Honda, #60) τερματίζοντας πέμπτος και έκτος στα δύο σκέλη, ενώ ο Μιχάλης Μιμίκος (KTM, #120) κέρδισε την έκτη θέση στο πρώτο σκέλος.

Σίγουρα μια από τις σπουδαιότερες στιγμές των Ελλήνων αναβατών σε Ευρωπαικό πρωτάθλημα καθώς κατάφεραν και σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα σκαλιά του βάθρου. Αν υπήρχε και συμμετοχή περισσοτέρων κορυφαίων αναβατών του Ελληνικού πρωταθλήματος τώρα θα μιλούσαμε για θρίαμβο…