Ο αγώνας του Orlando ήταν ο τελευταίος αγώνας Supercross της καριέρας του R.Carmichael. Μετά από μεγάλη μάχη που όλοι θα την θυμούνται για χρόνια, ο James Stewart πήρε αυτήν την σημαντική νίκη. Την πρώτη του φετινή νίκη πήρε στην Lites ανατολής ο Branden Jasseman.

Supercross Class
Την εκκίνηση αυτού του επικού σκέλους πήρε o Chad Reed όπως και πολλών άλλων φέτος. Ο Ricky Carmichael βρέθηκε από την αρχή πίσω του και στον δεύτερο γύρο, του επιτέθηκε και τον πέρασε. Στην τέταρτη θέση ξεκίνησε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας James Stewart, ανέβηκε γρήγορα στην τρίτη θέση και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Reed στον τέταρτο γύρο πέρασε δεύτερος. Ο Stewart δεν σταμάτησε εκεί την άνοδο του, στον δέκατο γύρο έπιασε τον πρωτοπόρο Carmichael και μετά από μάχη δύο γύρων κατέφερε να πάρει την πρωτοπορία και να σταθεροποιηθεί εκεί. Στον δέκατο έκτο γύρο ο Carmichael έκανε μια προσπάθεια να περάσει ξανά μπροστά αλλά δεν τα κατάφερε. Κερδίζοντας αυτόν τον αγώνα ο Stewart πέτυχε πρώτα από όλα μια νίκη γοήτρου μέσα στην ιδιαίτερη πατρίδα του RC ενώ παράλληλα εδραίωσε την κυριαρχία του στην κατηγορία. Εγκαταλείποντας την μάχη της πρώτης θέσης στους τελευταίους γύρους ο Carmichael τερμάτισε δεύτερος στον κατά όπως όλα δείχνουν, τελευταίο αγώνα supercross της καριέρας του. Στην καριέρα του στον θεσμό πέτυχε πολλές διακρίσεις και όλοι θα τον θυμούνται ως τον άνθρωπο που κέρδισε τον βασιλιά Jeremy McGrath, τον άνθρωπο που εργάστηκε σκληρά και περισσότερο από όλους για να φτάσει εκεί που έφτασε και τέλος ως άνθρωπο, που δεν κρύφτηκε πίσω από τα προσωπικά του εγώ, διαφήμισε το άθλημα όσο καλύτερα μπορούσε τόσο σε επίπεδο αγώνων όσο και σε επίπεδο διασκέδασης. Την τριάδα έκλεισε ο Chad Reed που τερμάτισε πολύ μπροστά από τον τέταρτο Ivan Tedesco. Για άλλον ένα αγώνα ο Tim Ferry είχε κακή εκκίνηση και χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να κατακτήσει την πέμπτη θέση. Την πρώτη του εμφάνιση στην εξάδα έκανε η νέα φετινή άφιξη στην κατηγορία ο Grant Langston. Αργά αλλά σταθερά ανέβαινε θέσεις μέσα στην χρονιά τερματίζοντας έκτος σε αυτόν τον αγώνα.

Αποτελέσματα Orlando Supercross Class
1. James Stewart Kawasaki
2. Ricky Carmichae  Suzuki
3. Chad Reed  Yamaha
4. Ivan Tedesco  Suzuki
5. Timmy Ferry  Kawasaki
6. Grant Langston  Yamaha
7. David Vuillemin  Honda
8. Kevin Windham  Honda
9. Heath Voss  Honda
10. Josh Summey  Honda

Supercross Lites
Η εκκίνηση και η πρωτοπορία του αγώνα ήταν υπόθεση του Billy Laninovich. Για πέντε γύρους οδήγησε την κούρσα πριν ο Branten Jasseman του την στερήσει. Τα βάσανα όμως του Laninovich δεν τελείωσαν εκεί, ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Ben Townley έψαχνε τρόπους να περάσει τον Laninovich για την δεύτερη θέση. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν να συγκρουστούν οι δύο οδηγοί με τον Townley να καθυστερεί αρκετά. Την σύγκρουση εκμεταλλεύτηκε ο Mike Alessi που ακολουθούσε και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτός θα τερματίσει δεύτερος, μια πτώση στον τελευταίο γύρο τον έστειλε αρκετά πίσω. Μακριά από όλα αυτά βρισκότανε ο πρωταθλητής της Lites ανατολής 2003 Jasseman της πρώτης θέσης, όπου κατάφερε με αυτήν του την εκπληκτική εμφάνιση να πάρει τον πρώτο του φετινό αγώνα. Μετά την αναμπουμπούλα της δεύτερης θέσης ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Morais την κατέλαβε αποκομίζοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Πολύτιμους βαθμούς πήρε με την τρίτη θέση που πέτυχε και ο Darcy Lange μετά από έναν δύσκολο αγώνα για αυτόν. Το μεγάλο λάθος στον τελευταίο γύρο του Mike Alessi τον έστειλε να τερματίσει τέταρτος, μπροστά από τον πέμπτο Laninovich. Την εξάδα έκλεισε ο Justin Brayton.

Αποτελέσματα Orlando Supercross Lites Ανατολής
1. Branden Jesseman  Yamaha
2. Ryan Morais  Yamaha
3. Darcy Lange  Kawasaki
4. Mike Alessi  KTM
5. Billy Laninovich  Honda
6. Justin Brayton  Yamaha
7. Ben Townley  Kawasaki
8. Robert Kiniry  Kawasaki
9. Jeff Alessi  KTM
10. Tucker Hibbert  Yamaha

Βαθμολογίες
Supercross Class
1. James Stewart  260
2. Chad Reed  231
3. Timmy Ferry 183
4. Kevin Windham  166
5. Ricky Carmichael  160
6. Ivan Tedesco  136
7. Michael Byrne  132
8. Heath Voss  129
9. David Vuillemin  128
10. Travis Preston  98

ΑΜΑ Supecross Lites Ανατολής
1. Ryan Morais  78
2. Darcy Lange  72
3. Ben Townley  64
4. Mike Alessi  56
5. Branden Jesseman  54
6. Matt Goerke  54
7. Justin Brayton,   52
8. Billy Laninovich  50
9. Jeff Alessi  48
10. Ryan Sipes  37

ΑΜΑ Supecross Lites Δύσης
1. Ryan Villopoto  172
2. Jason Lawrence  135
3. Jake Weimer  103
4. Christopher Gosselaar  97
5. Josh Grant  92
6. Josh Hill  88
7. Josh Hansen  87
8. Matthew Lemoine  86
9. Troy Adams  71
10. Kyle Cunningham  66

Παγκόσμιο Supercross Class
1. James Stewart  279
2. Chad Reed  256
3. Timmy Ferry  202
4. Ricky Carmichael  185
5. David Vuillemin  159
6. Heath Voss  151
7. Michael Byrne  138
8. Paul Carpenter  131
9. Ivan Tedesco 130
10. Travis Preston  122

Φωτογραφίες: ΑΜΑ