3 Ιανουαρίου 2011
Αργεντινή
Cordoba – San Miguel de Tucumon σύνολο 740 χιλιόμετρα
Άσφαλτο, 440 km
Χρονομετρημένη ειδική, 300 km

Ο αγώνας του Rallye Dakar 2011 συνεχίστηκε στην ενδοχώρα της Αργεντινής με την δεύτερη ειδική να την πανηγυρίζει ο Γάλλος Cyril Despres (2-KTM) που καταδιώχτηκε από τον περσινό νικητή, Ισπανό Marc Coma (1-KTM), που παρέμεινε όμως κοντά ενάμιση λεπτό πίσω του. Τρίτος τερμάτισε ο Χιλιανός Contardo Lopez (3-Aprilia) που ακολούθησε μετά από τέσσερα λεπτά. Στην γενική της δεύτερης ημέρα προηγείται ο Cyril Despres, με τον κυριότερο αντίπαλό του Marc Coma να ακολουθεί κατά 2:35 λεπτά. Ο Πορτογάλος Ruben Faria (11-KTΜ) που έχασε την πρωτιά από την ενός λεπτού ποινής χρόνου της πρώτης ημέρας μένει βάση και των αποτελεσμάτων της δεύτερης ημέρας στην τρίτη θέση της γενικής.

O Cyril Despres δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της ημέρας: «Δεν εκκίνησα πολύ γρήγορα σήμερα και γύρω στο 110ο χιλιόμετρο, σε μια 800 μέτρων ζώνη με όριο ταχύτητας, κοίταξα για να ελέγξω εάν με ακολουθούσε κάποιος. Για μεγάλη μου έκπληξη είδα μακριά μια άσπρη μοτοσικλέτα και σκέφτηκα ότι οδηγώ πολύ αργά και με έφτασε ο Marc (Coma) και έχω χάσει παράλληλα τέσσερα λεπτά. Αμέσως αύξησα ρυθμό και όταν έφτασα στο σημείο ανεφοδιασμού στο 169 χιλιόμετρο, διαπίστωσα ότι προηγούμαι κατά ένα λεπτό του Marc και προφανώς δεν ήταν αυτός που είδα από μακριά στο χωριό»

Ο Βασίλης Ορφανός (97-Aprilia) τερματίζει 92ος στην ειδική και ανεβαίνει στην κατάταξη στην 91η θέση της γενικής. Ο Σίμος Ταμπαξής (101-Sherco) τερμάτισε 90ος και ανεβαίνει και αυτός και να σταματάει στην 104η θέση της γενικής κατάταξης.

Στα Quad μετά και την δεύτερη αγωνιστική ημέρα, ο Τσέχος Josef Machacek (251-Yamaha) παρέμεινε στην κορυφή της γενικής, παρά την δεύτερη θέση στην χρονομετρημένη ειδική. O Αργεντινός Alejandro Patronelli (252-Yamaha) πήρε σημερινή νίκη στην ειδική και είναι δεύτερος στην γενική με 5:01 λεπτά διαφορά από τον πρώτο.

Φωτογραφίες: dakar.com, redbull