Κύπελλο Βορείου Ελλάδος ΟΜΕ – 7ος Αγώνας
Ημερομηνία: 30/09/2007
Τοποθεσία: Πρίνος Τρικάλων
Διοργάνωση: ΣΥ.Μ.Α.Κ.
Συμμετοχές: 75 (ΜΧ1: 15, ΜΧ2: 19, OPEN: 26, JUNIOR: 6, MINI: 9)
Καιρός: Ηλιοφάνεια, 32oC, συννεφιά και ψιλόβροχο μετά το μεσημέρι
Θεατές: 150-200

Καθυστερήσεις, λίγοι θεατές, ικανοποιητική οργάνωση και ήπιο θέαμα ήταν τα χαρακτηριστικά του 7ου αγώνα κυπέλλου Βορείου Ελλάδος της ΟΜΕ. Πάλι καλά βέβαια που… έγινε και ο αγώνας.

Μόλις 40 λεπτά πριν την προγραμματισμένη εκκίνηση του 1ου σκέλους της ημέρας, οι λιγοστοί θεατές έγιναν μάρτυρες της… επιβολής του νόμου (!) καθώς ο αλυτάρχης κος Γάτσης Αναστάσιος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για εξηγήσεις. Αυτή τη φορά βέβαια, δεν ήταν παρόντα πολιτικά πρόσωπα που θα μπορούσαν (ενδεχομένως;) να αποτρέψουν το περιστατικό όπως στον 6ο αγώνα της Έδεσσας στις 2 Σεπτεμβρίου, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, ένα μήνα πριν δεν είχαν γίνει εκλογές ακόμη…

Τα πράγματα παρ’ όλα αυτά βέβαια, έδειχναν να κυλούν κανονικά για λίγο, μέχρι που έφτασε η ώρα της εκκίνησης και… απουσία αλυτάρχη εκκίνηση δεν δόθηκε. Και ενώ η αμφιβολία διεξαγωγής του αγώνα άρχιζε να πλανάται στην σκέψη πολλών, τελικά δόθηκε εκκίνηση με 1 ώρα καθυστέρηση… πάλι καλά.

Από οργανωτικής άποψης, ο ΣΥ.Μ.Α.Κ. προσέφερε τα μέγιστα, άσχετα βέβαια αν δεν ήταν εύκολα αντιληπτό από τους παρευρισκομένους. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι ο σύλλογος ανέλαβε την διεξαγωγή του αγώνα μόλις 15 ημέρες πριν, καθώς ενώ ήταν προγραμματισμένος να γίνει στη Νέα Γωνιά, αλλά η τοπική λέσχη διαλύθηκε.

Η σφικτή διαδρομή με τα πολλά της άλματα ήταν καλά καταβρεγμένη, αν και μετά από κάποια ώρα με την ηλιοφάνεια άρχισαν να σηκώνονται τα πρώτα νέφη σκόνης. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα επικρατούσε πολλή ζέστη χωρίς… ίχνος αέρα, αν και μετά το μεσημέρι μια απειλητική συννεφιά και λίγη βροχή διευκόλυναν λίγο την κατάσταση για όλους.

ΜΧ2
Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους της MX2, ξεκίνησαν πολύ δυνατά οι Τερζής, Κοσμάς και Παπανικολάκης Αλέξανδρος. Το τοπίο φάνηκε να ξεκαθαρίζει από νωρίς, με τον Τερζή να αρχίζει να κάνει διαφορά και τον Κοσμά να τον ακολουθεί από κοντά, μέχρι που η εγκατάλειψη του πρώτου στον 8ο γύρο από λάστιχο να φέρνει τον Κοσμά στην πρώτη θέση, καθόλου χαλαρωμένο βέβαια καθώς δεν τον άφηνε από τα μάτια του ο Παπανικολάκης. Τελικά ο Κοσμάς τερμάτισε πρώτος, με τον Παπανικολάκη 5,5” δευτερόλεπτα πίσω του. Τρίτος τερμάτισε ο Τσιούρβας Γιάννης, νικητής στη μάχη του για την θέση στο πρώτο μισό του αγώνα με τον Κόττη Κυριάκο. Επανήλθε δριμύτερος και θεαματικότερος στο δεύτερο σκέλος ο Τερζής, βλέποντας πρώτος την καρώ σημαία, ακολουθούμενος μετά από 39” από τον Κόττη. Τρίτος τερμάτισε πάλι ο Τσιούρβας με 1′ και 17” διαφορά.

MX1
Από μονοπώλιο χαρακτηρίστηκαν οι 3 πρώτες θέσεις της MX2. Παπανικολάκης Λευτέρης νικητής και στα 2 σκέλη της MX2, κάνοντας διαφορά από την αρχή και τερματίζοντας με 1 λεπτό στο πρώτο και 45” διαφορά στο δεύτερο σκέλος, από τον τοπικό Τζιώρα Κωνσταντίνο ο οποίος ήρθε δεύτερος και στα δύο σκέλη. Επίσης τρίτος και στα 2 σκέλη τερμάτισε ο Καρασακαλίδης Μάρκος με 16” διαφορά στο πρώτο και ελάχιστα πάνω από 1” στο δεύτερο σκέλος. Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία στην MX1 διαμορφώνεται ως εξής: Τζιώρας πρώτος με 263 βαθμούς, Γαλατιανός Στέλιος (απών από αυτόν τον αγώνα) δεύτερος με 250 και τρίτος ο Καρασακαλίδης με 239.

OPEN
Από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους της OPEN φάνηκε ότι θα έχουμε θέαμα. Ξεχώρισαν οι Πράσσος Αδάμος και Μπαλατσός Βαγγέλης, με τον δεύτερο να ανεβαίνει τελικά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μόλις 3” μπροστά από τον Αδάμο ο οποίος τον ακολουθούσε από κοντά σε όλη τη διάρκεια του σκέλους. Τρίτος τερμάτισε ο Τζιώρας jr με 8,5” διαφορά. Δεν παρέδωσε τα όπλα φυσικά ο Πράσσος στο 2ο σκέλος, καθώς οδηγώντας μανιασμένα τερμάτισε πρώτος με 8” διαφορά από τον δεύτερο Πιλαλά Γιάννη. Για ακόμη μία φορά στην ήρθε τρίτος ο Τζιώρας jr με 22” αυτή τη φορά. Ο Μπαλατσός αρκέστηκε στην 6η θέση, δίνοντας το προβάδισμα για έναν βαθμό στον Πράσσο στη βαθμολογία.

JUNIOR-MINI
Πολλές οι εναλλαγές των θέσεων στα 2 σκέλη της JUNIOR, ακριβώς οι ίδιες και στα 2 σκέλη της MINI. Στο πρώτο σκέλος της JUNIOR τερμάτισε πρώτος ο Κάτσιος Παναγιώτης μπροστά από τον δεύτερο Γεωργαντά Αλέξανδρο και τον Μόσιο Γιάννη. Στο δεύτερο σκέλος Γεωργαντάς και Μόσιος με την ίδια σειρά αλλά… ένα σκαλί παραπάνω, με τον Βρακά Αλέξανδρο να συμπληρώνει το βάθρο αυτή τη φορά. Τουρατζίδης Γιάννης, Αρβανίτης Γιώργος και Ράδος Ανέστης ήταν η χρυσή 3άδα και στα 2 σκέλη της MINI, στην οποία κατηγορία βέβαια και όλοι οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες τερμάτισαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις με εξαίρεση μίας εγκατάλειψης στο δεύτερο σκέλος.

Ραντεβού στις 14 Οκτωβρίου στους Γόννους Λαρίσης για τον 8ο αγώνα.